Κερδίστε προσκλήσεις για το Equalizer 2 με τον Denzel Washington

Κερδίστε προσκλήσεις για το Equalizer 2 με τον Denzel Washington

Ενα καταιγιστικό σίκουελ με απολαυστικά χορογραφημένες σκηνές δράσης, εθιστικές δόσεις αγωνίας και μία ακόμα γενναιόδωρη ερμηνεία από τον Washington

EQ2_INTL_1SHT_FNL_LK3_DATE_GR_WEB_FINAL-13
Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος ηθοποιός Denzel Washington (Training Day, Glory) επιστρέφει σε έναν ρόλο, που δεν είναι άλλος από τον ζοφερό τιμωρό Equalizer. Τη σκηνοθεσία υπογράφει και πάλι ο Antoine Fuqua (Training Day) και η καλογραμμένη πλοκή θέλει τον πρωταγωνιστή να εμπλέκεται σε μία πιο προσωπική ιστορία εκδίκησης για να φτάσει ακόμα πιο μακριά, όσο το σκοτεινό παρελθόν του πλησιάζει απειλητικά. Το Equalizer 2 είναι ένα καταιγιστικό σίκουελ με απολαυστικά χορογραφημένες σκηνές δράσης, εθιστικές δόσεις αγωνίας και μία ακόμα γενναιόδωρη ερμηνεία από τον Washington.


Το protothema.gr και η Feelgood προσφέρουν 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας την ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 20:30 (με ώρα προσέλευσης 20:00) στον θερινό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ (Λεωφ. Κηφισίας 14).



THE EQUALIZER 2 - Official Trailer (HD)


Σύνοψη
Αν έχεις ένα πρόβλημα και δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ο Robert McCall είναι ο άνθρωπος σου. Πρόκειται, άλλωστε, για τον ένα και μοναδικό Equalizer. Ο McCall βοηθά τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους αποδίδοντας δικαιοσύνη. Αμείλικτα. Αλλά όταν το επικίνδυνο παρελθόν του έρθει στην επιφάνεια, θα χρειαστεί όλες του τις δεξιότητες για να βγει ζωντανός. Έχει έρθει η ώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που δεν θα σταματήσουν πουθενά για να τον εξολοθρεύσουν.
Διάρκεια: 121'

13 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Πιο κοντά στον McCall
Κλείσιμο
"Πιστεύω ότι το κοινό απολαμβάνει την ιδέα, τον μύθο ότι ένας τύπος σαν τον Robert McCall υπάρχει. Ο McCall είναι ένας σκοτεινός άγγελος, ένας άγγελος που όλοι θα θέλαμε να κατέβει στη Γη και να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη υπέρ των αδυνάτων" λέει ο Antoine Fuqua, που επιστρέφει με τον Denzel Washington, με τον οποίο έχει στο παρελθόν (Training Day, The Magnificent Seven, Equalizer), με την ταινία Equalizer 2. "Έχει βρει τον σκοπό του στη ζωή, αποδίδοντας δικαιοσύνη. Μέχρι τώρα, το έκανε για ξένους. Αλλά μία φίλη του σκοτώνεται και διψάει για εκδίκηση για λογαριασμό της, αλλά και για τον ίδιο".

Για τον Washington, η γοητεία του McCall είναι απλή: "Κρύβεται στο φως της μέρας, είναι ένας συνηθισμένος τύπος" λέει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός. Αυτή τη φορά, έχει προχωρήσει. Είναι ο άγγελος εκδικητής που παλεύει για δικά του θέματα, και όχι για να βοηθήσει τους άλλους. "Όταν τον γνωρίζεις πρώτη φορά, προσπαθεί να βοηθήσει τους αβοήθητους. Τώρα το θέμα είναι προσωπικό".

Το αξιοπρόσεχτο με το Equalizer 2 είναι ότι είναι το πρώτο σίκουελ στο οποίο παίζει ο ηθοποιός. "Είμαι στον χώρο σαράντα χρόνια και δεν έχω κάνει κάτι δεύτερη φορά" λέει ο πρωταγωνιστής. "Ο ενθουσιασμός έρχεται όταν κάτι είναι καινούριο. Αυτό το σενάριο εξερευνά νέο έδαφος. Τη σχέση με τη Susan, τον χαρακτήρα της Melissa Leo και με το νεαρό αγόρι, που παίζει ο Ashton Sanders. Αυτή η ταινία είναι ένα προσωπικό ταξίδι του McCall γιατί έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει σε όσους μπαίνουν στη ζωή του. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι μέρος της ζωής του και τώρα που ανοίγεται σε ανθρώπους, τα πράγματα δεν πάνε καλά".

Για τον σκηνοθέτη, το γεγονός ότι υπάρχει προσωπικό τίμημα πυροδοτεί την ταινία. "Με την πρώτη ταινία, δεν μου έκανε εντύπωση που οι θεατές πήγαν να δουν τον Denzel, αλλά με εντυπωσίασε πόσο έντονα ανταποκρίθηκαν στην ιδέα της απονομής δικαιοσύνης" λέει ο σκηνοθέτης. "Νομίζω ότι οι άνθρωποι νιώθουν στο περιθώριο, χωρίς τον έλεγχο της ζωής του και όλοι θέλουμε έναν McCall να μπουκάρει και να τα φτιάξει όλα. Όχι απαραίτητα να λύσει όλα μας τα προβλήματα, αλλά να μας δώσει μία ευκαιρία να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση".
"Παραδόξως, ένα από τα πράγματα που αγάπησαν οι θεατές στην πρώτη ταινία, ήταν ότι είχε πολύ μυστήριο, οπότε πάντα ήθελα να μας φέρω πιο κοντά στον McCall στη δεύτερη ταινία" λέει ο σεναριογράφος Richard Wenk. Πολλά μυστικά αποκαλύπτονται. Η εκπαίδευση του, οι δεξιότητες του, η σύζυγος του, η σχέση του με τη Susan Plummer. "Ο McCall παλεύει με το παρελθόν του, με το μονοπάτι του, με τον θάνατο της συζύγου του, με αυτό που ήταν κάποτε" λέει ο σκηνοθέτης. "Βρίσκει τον εαυτό του σε ένα μονοπάτι που τον οδηγεί σπίτι, αλλά ο δρόμος της επιστροφής δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Καμία φορά, κυριολεκτικά πρέπει να περάσεις από τρικυμία για να βρεις τη γαλήνη".

Ένα δοκιμασμένο δίδυμο
"Με τον Denzel Washington έχεις την απόλυτη δύναμη. Έχει τα πάντα ως ηθοποιός" λέει ο σκηνοθέτης. Το Equalizer 2 είναι η τέταρτη φορά που ο Denzel Washington συνεργάζεται με τον Fuqua. "Με συνεπαίρνει να βλέπω τον Denzel να δουλεύει. Συνεχώς αναβαθμίζεται, όλο βελτιώνεται. Θα περίμενες ότι κάποιος σαν αυτόν θα χαλάρωνε λίγο, είναι ο Denzel Washington! Αλλά δεν συμπεριφέρεται έτσι. Ο Denzel θα είναι ο πρώτος που θα σου πει ότι δεν είναι σταρ, αλλά ηθοποιός. Είναι πρόκληση για μένα. Είναι έμπνευση".

Ο Fuqua -που δεν έχει κάνει άλλο σίκουελ πέρα από αυτό, όπως και ο Washington- πιστεύει ότι είναι η σωστή στιγμή για δύο λόγους. "Πιστεύω ότι ο Denzel απολαμβάνει το γράψιμο του Richard και του αρέσει το μυστήριο του Robert McCall" λέει ο σκηνοθέτης. "Περάσαμε πολύ ωραία με τον Robert McCall την πρώτη φορά. Είναι ιδιόρρυθμος και ο Denzel ψάχνει πάντα κάτι διαφορετικό".
"Αλλά ο Robert McCall μοιάζει με τον ίδιο τον Denzel" συνεχίζει ο σκηνοθέτης. "Ο Denzel δεν θα ήθελε να μιλάω για αυτό, γιατί δεν του αρέσει να παίρνει τα εύσημα, αλλά κάνει πολλά για τους άλλους. Με έμαθε κάτι που έμαθε ο ίδιος από τον Nelson Mandela: ένας βοσκός οδηγεί από πίσω, όχι από μπροστά. Έχει πάρει την ιδέα αυτή και βοηθά ανθρώπους, χωρίς να τραβάει τα φώτα πάνω του. Νομίζω ότι ήταν σημαντικό για εκείνον να εκφράσει αυτή την ιδιότητα στον Robert McCall".

Ο Richard Wenk που έγραψε το σενάριο για το The Equalizer και για το Magnificent Seven λέει: "Με το ταλέντο τους, πιέζεις τον εαυτό σου να γίνει πιο δημιουργικός, πιο εικαστικός και πιο έξυπνος. Θέλεις να δώσεις περισσότερα στον Antoine, η εικαστική του υπογραφή είναι ανυπέρβλητη, ένας καμβάς σαν αυτόν δεν μοιάζει με άλλον. Και με τον Denzel, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας, είναι σημαντικό να γράφεις σκηνές με διαλόγους και βαθύτερα επίπεδα".

"Ο Antoine κι εγώ έχουμε κάνει πολλές επιτυχίες μαζί" λέει ο Washington, σημειώνοντας ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο εμπορική. "Ξέρει πολύ καλά να κάνει τέτοιου τύπου ταινίες".
Για να μεταφέρει το κοινό στον κόσμο του Robert McCall, ο Fuqua επιστρατεύει αυτό που λέει όραση του Equalizer. "Η καρδιά του επιβραδύνεται, η κόρη του ματιού του διαστέλλεται, μπαίνει περισσότερο φως μέσα και η όραση του οξύνεται. Αντιλαμβάνεται καλύτερα έναν χώρο. Η βία του παρέχει ασφάλεια" λέει ο σκηνοθέτης. "Είναι ένας άντρας που, μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο, ξέρει το αδύναμο σημείο σου και πού είναι τα όπλα. Όλα είναι όπλα, ένα στυλό, ένα κομμάτι χαρτί, ένα ντοσιέ".

Για το Equalizer 2, ο Fuqua λέει ότι ήταν μία ευκαιρία να εξερευνήσει πώς μοιάζει η ζωή ενός τέτοιου άντρα. "Αν η βία του παρέχει ασφάλεια, τότε πώς το ισορροπεί αυτό;" αναρωτιέται ο σκηνοθέτης. "Αν αμολήσεις βίαιους ανθρώπους στον αληθινό κόσμο, ποιος θα τους βοηθήσει; Για τον McCall, αυτή είναι η Susan Plummer. Τον καταλαβαίνει, τον φέρνει πίσω από το σκοτάδι, του δίνει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει. Την αγαπάει, το μόνο πράγμα που αγαπά, πέρα από τη γυναίκα του. Οπότε ο θάνατος της είναι προσωπική υπόθεση".
EQ2_INTL_1SHT_FNL_LK3_DATE_GR_WEB_FINAL-13

Οι ηθοποιοί
Στο επίκεντρο της ταινίας είναι η σχέση ανάμεσα στον McCall και τη συνεργάτιδα του Susan, που υποδύεται η Melissa Leo.

"Στην πρώτη ταινία, ήταν η Susan που έδινε τις συμβουλές που χρειαζόταν ο McCall. Είναι καλός στο να βοηθάει τους άλλους, είναι καλός στο να διορθώνει τις αδικίες και εκείνη του προτείνει να βοηθάει τους άλλους" λέει η Leo. "Σε αυτή την ταινία, ο McCall στρέφει την προσοχή του στον εαυτό του για να βρει έναν τρόπο να εξισορροπήσει τη ζωή του".

"Η πρόταση να επιστρέψω στο Equalizer 2 ήταν ευχάριστη γιατί στην πρώτη ταινία ήταν μια υπέροχη συνεργασία" συνεχίζει η Leo. "Το πιο ωραίο πράγμα είναι οι δύο επικεφαλής. Ο Antoine Fuqua και ο Denzel Washington. Ο Antoine ποτέ δεν κάνει την ίδια ταινία δύο φορές. Στοχεύει όλο και ψηλότερα. Αυτή η ταινία θα είναι καλύτερη από την πρώτη. Ο Antoine έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό με την αφήγηση του".

Ο Bill Pullman επιστρέφει ως Brian Plummer, σύζυγος της Susan Plummer. "Είμαι φανατικός τέτοιων ιστοριών, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ταπεινός και δεν θέλει να τον βλέπουν και έχει τον κώδικα του" λέει ο Pullman. "Είναι σαν τα γουέστερν, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας έχει τις αρχές του και τις ακολουθεί ακόμα και όταν τον κουράζουν". Χαμογελάει συμπληρώνοντας: "Επίσης, ο χαρακτήρας μου θα είχε ένα κομμάτι της πίτας στις σκηνές δράσης".

Μέσα στα πλαίσια του να συνδεθεί με τους ανθρώπους γύρω του, ο Robert McCall μετακομίζει από το Chelsea σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην καρδιά της Βοστόνης. Είναι φιλικός με τους γείτονες και παίζει ρόλο μέντορα με έναν έφηβο που λέγεται Miles, που ζει με τη μητέρα του στο ίδιο συγκρότημα.

"Όταν ο McCall βλέπει τον νεαρό, ταλαντούχο Miles, ξέρει ότι ο νεαρός παρεκτρέπεται. Νιώθει ότι είναι απορροφημένος σε ένα λάθος περιβάλλον και γίνεται η πατρική του φιγούρα" εξηγεί ο σεναριογράφος.

"Μου άρεσε πολύ η πλοκή πατέρα-γιου, ανάμεσα στον McCall και τον νεαρό αγόρι, που χρειάζεται καθοδήγηση" λέει ο Washington. "Βρήκα την ευκαιρία μέσα από αυτή τη σχέση να μιλήσω σε νεότερους ανθρώπους".

"Ο χαρακτήρας μου δεν έχει αφήσει κανέναν να μπει στη ζωή του, γιατί έχει χάσει δικούς του ανθρώπους στο παρελθόν. Οπότε, διστάζει να δώσει χώρο στο παιδί, αλλά τελικά το κάνει" συμπληρώνει ο Washington.

Τον ρόλο έχει αναλάβει ο Ashton Sanders, που ξεχώρισε στο οσκαρικό Moonlight. Ο νεαρός περιγράφει τον ρόλο του: "Ο Miles είναι καλό παιδί, αλλά μπλέκει σε έναν τρόπο ζωής που μπορεί να αποβεί επικίνδυνος. Του λείπει η θετική καθοδήγηση και ο McCall του το παρέχει αυτό".

"Στην πρώτη ταινία, ο McCall ήταν ένας σωτήρας για την κοινότητα, οπότε νομίζω ότι κάνει το ίδιο με τον Miles. Τον σώζει" συνεχίζει ο Sanders.

Καθώς ο McCall αρχίζει να εκδικείται αυτούς που σκότωσαν τη Susan, την πρώην συνεργάτιδα του, έρχεται σε επαφή με κόσμο που κάποτε ήταν κοντά του, το πρώην δίκτυο με πράκτορες-εκτελεστές. "Ήταν μία επιχείρηση πέντε άρτια εκπαιδευμένων ατόμων που είχαν αποστολές να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να σκοτώνουν ή να απαγάγουν στόχους υψηλής αξίας" εξηγεί ο σεναριογράφος. "Είναι οι πιο επιδέξιοι δολοφόνοι στον κόσμο. Ο Robert McCall ήταν μέρος της ομάδας με άλλους τέσσερις. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο McCall αποφάσισε ότι ήθελε κάτι παραπάνω από αυτό, και βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει όταν έγινε μία έκρηξη που άφησε τους υπόλοιπους με την εντύπωση ότι είναι νεκρός".

Για τον Washington ήταν σημαντικό να ξεχωρίσει τον McCall από τους υπόλοιπους. Βέβαια, κάθε μέλος της ομάδας έχει τη δική του ειδικότητα. "Επειδή κάνουμε τα ίδια πράγματα δεν σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες δεξιότητες" λέει ο Washington. "Μπορεί να έχεις προπονηθεί με τον ίδιο τρόπο που έχουν προπονηθεί όλοι οι μποξέρ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι μποξέρ είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές".

Η ομάδα των εκτελεστών αποτελείται από τον York, που παίζει ο Pedro Pascal, γνωστός από τη σειρά Narcos, τον Resnik, που υποδύεται ο Jonathan Scarfe (Van Helsing), τον Ari, που ενσαρκώνει ο Kazy Tauginas, και τον ανερχόμανο Kovac, που παίζει ο επίσης ανερχόμενος Garrett A. Golden.

"Ο York, ο ρόλος μου, και ο McCall ήταν συνάδελφοι κάποτε" λέει ο Pascal. "Είναι μέρος μιας μυστηριώδους, ελίτ ομάδας άρτια εκπαιδευμένων κυβερνητικών πρακτόρων, μέρος της κρυφής δραστηριότητας της κυβέρνησης. Εκείνος κι εγώ βρεθήκαμε στην ίδια έκρηξη, από την οποία εγώ επέζησα κι εκείνος υποτίθεται πως δεν τα κατάφερε να βγει ζωντανός. Ο York έχει πενθήσει για επτά χρόνια τον χαμό του. Είχαν σχέση φιλίας, εμπιστοσύνης και συναδελφοσύνης".

Ο Pascal κατενθουσιάστηκε με την ευκαιρία να παίξει δίπλα στον Washington σε μία αγωνιώδη ταινία. "Θα έλεγα ότι το φοβερό με το Equalizer είναι ότι έχεις έναν ζόρικο ηθοποιό που παίζει τον απόλυτα ζόρικο ρόλο" λέει ο ηθοποιός. "Είναι ένας άρτια εκπαιδευμένος δολοφόνος, που χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και το ταλέντο του για καλό σκοπό".

"Την πρώτη μέρα στο γύρισμα, δεν είχα γνωρίσει ακόμα τον Denzel και ήταν αρκετά ευγενικός ώστε να συστηθεί από μόνος του νωρίς το πρωί. Μιλήσαμε κανένα δίωρο πριν αρχίσει το γύρισμα" θυμάται ο Pascal.

"Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να παίξει δίπλα στον Denzel Washington" λέει ο σκηνοθέτης. "Πρέπει να βρεις έναν ηθοποιό που στέκεται στα πόδια του και δεν θα τρομάξει".

Συντελεστές
Σενάριο: Richard Wenk
Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua
Παίζουν: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo, Ashton Sanders
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Oliver Wood
Μοντάζ: Conrad Buff, ACE
Διάρκεια: 121'

13 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης