Χριστούγεννα 2019: Βιβλιοπροτάσεις για δώρα

Χριστούγεννα 2019: Βιβλιοπροτάσεις για δώρα

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο!

christmas-book
Ενα βιβλίο-φαινόμενο

Πατρίδα
Συγγραφέας: Φερνάντο Αραμπούρου 
Εκδόσεις: Πατάκη

Ενα συγκλονιστικό και πολυβραβευμένο βιβλίο. Διηγείται την ιστορία δύο πάλαι ποτέ στενά συνδεδεµένων οικογενειών, που κατασπαράχθηκαν µέχρι θανάτου. Τελειώνοντάς το, ξέρεις πως διάβασες ένα κλασικό βιβλίο...


Για όσους αγαπούν την ελληνική λογοτεχνία

Οι ρετσίνες του βασιλιά
Συγγραφέας: Ισίδωρος Ζουργός 
Εκδόσεις: Πατάκη

Μία λίστα με προτεινόμενα βιβλία δεν θα μπορούσε να ξεκινάει διαφορετικά όταν ο Ζουργός έχει βγάλει καινούριο μυθιστόρημα. Ο αγαπημένος μας Έλληνας συγγραφέας επιστρέφει με το «Οι Ρετσίνες του βασιλιά», το οποίο είναι ένα µυθιστόρηµα νόµισµα. Στη µια του όψη ένας αναµαλλιασµένος γέροντας που κάποτε ήταν βασιλιάς. Στην άλλη ένας κοιλαράς που µοιάζει να είναι ο Γαργαντούας... Ο αφηγητής στρίβει το νόµισµα στον αέρα, κι αυτό, καθώς περιστρέφεται, φανερώνει µέσα από γράµµατα και µυστικά οικογενειακές ιστορίες και εικόνες µιας χώρας αµήχανης, βουτηγµένης στην ανεργία και στη νέα µετανάστευση. Το βιβλίο φιγουράρει πρώτο σε όλές τις λίστες ευπώλητων των βιβλιοπωλείων.

Για όσους αγαπούν τα αστυνομικά

Κλείσιμο
01siopili-asthenis01
 «Η σιωπηλή ασθενής»
Συγγραφέας: Alex Michaelides
Εκδόσεις: Διόπτρα

Αν θέλετε να κάνετε ένα τέτοιο δώρο και φοβάστε ότι θα χαθείτε στον ωκεανό των αστυνομικών μυθιστορημάτων, τότε πρέπει σίγουρα να επιλέξετε αυτό το βιβλίο, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα αρέσει. Θεωρείται από τα καλύτερα και πιο έξυπνα θρίλερ που έχουν βγει τον τελευταίο καιρό.


Μαριονέτες
Συγγραφέας: 
Εκδόσεις: BELL

Ένας σίριαλ κίλερ καίει τα θύματά του ζωντανά στους προϊστορικούς λίθινους κύκλους στο Λέικ Ντίστρικτ της Αγγλίας. Δεν αφήνει πίσω του κανένα στοιχείο και η αστυνομία τα έχει χαμένα. Όταν ανακαλύπτει πως το όνομά του έχει χαραχτεί στο απανθρακωμένο πτώμα του τρίτου θύματος, ο ατιμασμένος ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου επιστρέφει από τη διαθεσιμότητα και βρίσκεται απρόθυμα στο μάτι της υπόθεσης. Στη βραχεία λίστα των βραβείων αναγνωστών του Amazon Publishing για το Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς (2019).

Για όσους αγαπούν τα εγκεφαλικά παιχνίδια

What the fact!?
Συγγραφέας: Mikeius
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Αυτό το βιβλίο θα εκτιμήσουν κυρίως οι έφηβοι και οι πιο νέοι που αγαπούν και τις εκπομπές του Mikeius  στο YouTube. Πρόκειται για 39 + 1 ιστορίες της επιστήμης που θα σου... ανατινάξουν τον εγκέφαλο με τον Mikeius να εξηγεί τους πιο απίστευτους επιστημονικούς μύθους αντλώντας παραδείγματα από τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τη Μηχανική.


Για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο

book1
 Το λεξικό του ποδοσφαίρου
Συγγραφέας: Στέλιος Βραδέλης
Εκδόσεις: Λιβάνης

Για τον αμύητο θεατή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα η κατανόηση των όσων λέγονται από τους "μυημένους" θεατές αποτελεί πολλές φορές πιο άλυτο γρίφο και από τον δίσκο της Φαιστού. Το Λεξικό του Ποδόσφαιρου έρχεται να αποκαλύψει στους αμύητους τη μυστική γλώσσα των γηπέδων. Και στους ποδοσφαιρόφιλους τη χαρά να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους. Αφιερωμένο σε όσους μετά το διάβασμά του δε θα χρειαστεί να αναρωτηθούν ξανά τι εννοεί ο διπλανός τους όταν κραυγάζει: "Κοίτα ποδιά που έσκασε στην μπαλαρίνα ο υδραυλικός!" 


Για τις... μικρές κυρίες


«Μικρές κυρίες»
Συγγραφείς: Αργυρώ Πιπίνη, Louisa May Alcott
Εκδόσεις: Διόπτρα

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας. Η Louisa May Alcott μιλά για το τέλος της αθωότητας, τα όνειρα που λησμονούνται, αλλά και για τον πλούτο του νου και της καρδιάς.


Για τους λάτρεις της Ιστορίας

«X, Y & Z - Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma»
Συγγραφέας: Ντέρμοτ Τιούρινγκ
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Η αληθινή ιστορία από τον ανιψιό του Alan Turing για το πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma. Βασισμένο σε πρωτότυπη έρευνα και σε έγγραφα που βγήκαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, μοιάζει με κατασκοπευτικό μυθιστόρημα αλλά είναι η συναρπαστική ιστορία των ανθρώπων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προφυλάξουν το μεγαλύτερο μυστικό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.



Η σκιά του κυβερνήτη
Συγγραφέας: Αρης Σφακιαννάκης
Εκδόσεις: Κέδρος

Μέσα από την αφήγηση του σωματοφύλακα του Καποδίστρια ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.


Για τους φαν των κατασκοπευτικών

Ένας Έντιμος Άνθρωπος
Συγγραφέας: John Le Carre 
Εκδόσεις: BELL

Το Ένας Έντιμος Άνθρωπος είναι μια εφιαλτικά ακριβής περιγραφή της εποχής μας, άλλοτε σπαρακτική και άλλοτε σαρκαστική, δοσμένη με αμείωτη ένταση από τον σπουδαιότερο χρονικογράφο του καιρού μας.


Για παιδιά


myala
 «20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο»
Συγγραφέας: Rosalba Troiano
Εκδόσεις: Διόπτρα

Ενα καταπληκτικό βιβλίο και μία υπέροχη έκδοση που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και εφήβους. Παρουσιάζει 20 σπουδαίες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στο πέρασμα των χρόνων και ξεχώρισαν για το έργο τους.



Κασετίνα - Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Οι κολλητοί
Συγγραφέας: Τζεφ Κίνι
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο 14ος Σπασίκλας και αυτό για τους φαν του Τζεφ Κίνι και του συγκεκριμένου ήρωα αποτελεί εκδοτικό γεγονός. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να έχουν ήδη αποκτήσει το καινούριο βιβλίο. Αν όμως θέλετε να κάνετε δώρο σε ένα αγόρι μικρής ηλικίας, τι καλύτερο από το να τον μυήσετε στον κόσμο του Γκρεγκ Χέφλι; Η κασετίνα έχει το πρώτο βιβλίο της σειράς αλλά και το Ημερολόγιο ενός Απίστευτα κλού Παιδιού που παρουσιάζει τον Σπασίκλα μέσα από τα μάτια του κολλητού του, Ράουλι Τζέφερσον.


Για όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους

Το κλαμπ των 5 π.μ.
Συγγραφέας: Robin Sharma
Εκδόσεις: Διόπτρα

Αυτό το βιβλίο υπόσχεται να μεταμορφώσει τη ζωή σας και προέρχεται από τον διάσημο Robin Sharma που έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000.000 βιβλία συνολικά. Ουσιαστικά διατείνεται ότι αν αρχίσουμε να ξυπνάμε στις 5 θα μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας και θα βελτιώσουμε την υγεία μας.


Ικιγκάι. Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή
Συγγραφέας: Μιράλλιες Φρανσέσκ / Γκαρθία (Κιράι) Έκτορ
Εκδόσεις: Πατάκη

Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή, αποκαλύπτοντάς μας το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, πώς τα πάνε μεταξύ τους και -το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό- πώς βρίσκουν το ικιγκάι που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κάνει να ζουν εκατό χρόνια σε απόλυτα καλή φόρμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης