«H Βασίλισσα του Αιγαίου» στον δήμο Δάφνης

«H Βασίλισσα του Αιγαίου» στον δήμο Δάφνης

«Η Βασίλισσα του Αιγαίου» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μυτιλήνη και στο Αιγαίο την εποχή της Σαπφούς

vasilissa-tou-aigaiou12
«Η Bασίλισσα του Αιγαίου το ταξίδι της Αταλάντας» το νέο βιβλίο της Συμώνης Κατραμάδου σε «Εκδόσεις Ωκεανίδα» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 13.30 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Μουσείου Μπουζιάνη στον δήμο Δάφνης, σε εκδήλωση που οργανώνει ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης.

Προλογίζει η ιστορικός τέχνης και επίτιμος γενική διευθύντρια ΥΠΠΟ Μαίρη Μιχαηλίδου.

Μετά την παρουσίαση θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση «Επισκέψεις» από την επιμελήτρια κα Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

«Η Βασίλισσα του Αιγαίου» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μυτιλήνη και στο Αιγαίο την εποχή της Σαπφούς.

Μέσα από τις περιπέτειες της ηρωίδας παρουσιάζονται οι πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές πτυχές της εκπληκτικής εποχής που έζησε η μεγάλη μας ποιήτρια Σαπφώ, ο Αλκαίος, ο Αίσωπος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, οι σοφοί Σόλων ο Αθηναίος και Πιττακός ο Μυτιληναίος, μια εποχή μεγάλων πολιτιστικών επιτευγμάτων στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Η έρευνα της συγγραφέως (εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν ανασκαφικά ευρήματα) διήρκεσε 4 χρόνια.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα περιπέτειας για την αναζήτηση της αυτογνωσίας. Το ταξίδι της ψυχής στην αναζήτηση του συντρόφου της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης