«Κίνητρο: Η αναπάντεχη αλήθεια για όσα μας παρακινούν»

«Κίνητρο: Η αναπάντεχη αλήθεια για όσα μας παρακινούν»

Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις «Key Books» 

pink324
Βασισμένο σε τέσσερις δεκαετίες επιστημονικών ερευνών το βιβλίο «Κίνητρο: Η αναπάντεχη αλήθεια για όσα μας παρακινούν» από τον αναλυτή καριέρων Daniel H. PInk  έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για όσα μας παρακινούν στον χώρο εργασίας, στο σχολείο και στην οικογενειακή ζωή.

Οι περισσότεροι από μας πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να παρακινούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους είναι μέσω εξωτερικών επιβραβεύσεων, όπως τα χρήματα. Σύμφωνα με τον Daniel H. Pink, αυτό είναι λάθος. Το μυστικό στην απόδοση και στην ικανοποίηση –στην εργασία, στο σχολείο και στο σπίτι– είναι η βαθιά ανθρώπινη ανάγκη να ορίζουμε εμείς τις ζωές μας, να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε καινούργια πράγματα και να κάνουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας καλύτερους.

drive_cover


Αντλώντας στοιχεία από τέσσερις δεκαετίες επιστημονικών ερευνών στα ανθρώπινα κίνητρα, ο Pink περιγράφει το χάσμα ανάμεσα στην επιστημονική γνώση και στις επιχειρηματικές πρακτικές και πώς αυτό επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας. Το Κίνητρο εξετάζει τα τρία στοιχεία της αληθινής παρακίνησης –αυτονομία, αριστοτεχνία και σκοπός– και προσφέρει έξυπνες και απρόβλεπτες τεχνικές εφαρμογής τους.
Πλήρες μεγάλων ιδεών, το Κίνητρο είναι ένα σπάνιο βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας και θα μεταμορφώσει τις ζωές σας.

Κλείσιμο
RSA ANIMATE: Drive: The surprising truth about what motivates us


Κριτικές
«Οι ιδέες του Daniel H. Pink αξίζουν την αποδοχή από ένα ευρύ ακροατήριο. Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων να απαλλαγούν από τους συμβούλους τους για μία ώρα  και να διαβάσουν τα συμπεράσματα του Pink». -Forbes

«Ο Pink συνεχίζει τη συναρπαστική εξερεύνηση του τρόπου που δουλεύουμε». -Inc. Magazine

«Τα μαθήματα αυτά αξίζει να επαναλαμβάνονται, και όσο περισσότερες εταιρείες τα υιοθετήσουν τόσο το καλύτερο». -The Wall Street Journal

«Ο Pink αποκτά με γοργούς ρυθμούς θέση ανάμεσα στους διεθνείς γκουρού... Είναι ένας συναρπαστικός συγγραφέας που προκαλεί τη σκέψη». -Financial Times

«Απόλυτα πειστικό... Το Κίνητρο ανακεφαλαιώνει δεκαετίες ερευνών ψυχολόγων και συμπεριφορικών οικονομολόγων, που συχνά αγνοούνται». -The Washington Post

daniel-pink



Ο Συγγραφέας
Ο Daniel H. Pink είναι συγγραφέας του βιβλίου A Whole New Mind, που επί μακρόν συγκαταλέγεται στις λίστες ευπώλητων των New York Times και της Wall Street Journal και έχει μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες. Έχει γράψει ακόμα δύο bestseller, τα The Adventures of Johnny Bunko και Free Agent Nation, και έχει συνεργαστεί με τους New York Times, το Harvard BusinessReview, το FastCompany και το Wired.
Δίνει, επίσης, διαλέξεις σχετικά με τoν οικονομικό μετασχηματισμό και το νέο εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις, επαγγελματικές ενώσεις και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Zει με την οικογένειά του στην Ουάσινγκτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης