Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους

Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του έγκριτου Νομικού και Ακαδημαϊκού, Απόστολου Σ. Γεωργιάδη
, με τίτλο «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους»,
από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, με πρόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου
. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα, που φέρνει με τον απλό λόγο και το λιτό ύφος του κορυφαίου πανεπιστημιακού Δασκάλου τη νομική επιστήμη κοντά σε κάθε σύγχρονο πολίτη, ακόμη και σ’ αυτόν που στερείται νομικών γνώσεων. Το βιβλίο αποτελεί έναν «πρακτικό οδηγό» κατανόησης της σημασίας και του τρόπου εφαρμογής των κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν την καθημερινότητά μας, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Στο πρωτοποριακό βιβλίο-τομή για τα ελληνικά δεδομένα αποκρυπτογραφούνται, με τη βοήθεια απλών και κατανοητών παραδειγμάτων, πολλά εκ των οποίων είναι παρμένα από δικαστικές αποφάσεις, όλα τα ζητήματα αστικού, εμπορικού, οικογενειακού, κληρονομικού, ποινικού, διοικητικού κλπ. δικαίου, τα οποία συναντάμε καθημερινά. Έννοιες όπως «ψιλή κυριότητα και επικαρπία», «νομή και κατοχή», «μήνυση και αγωγή», «επιταγή και συναλλαγματική», «μήνυση και έγκληση» κλπ. αποσαφηνίζονται με τη δεξιότητα και την αξιοπιστία του διακεκριμένου Δασκάλου, που γαλούχησε πολλές γενιές Ελλήνων νομικών.

Ο Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνδύασε κατά τρόπο εντυπωσιακό την άσκηση ενεργού δικηγορίας με τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συγγραφή. Για έξι περίπου δεκαετίες δικηγόρος, νομικός σύμβουλος και πανεπιστημιακός Δάσκαλος συνέβαλε ουσιαστικά στην εξέλιξη της ελληνικής νομικής επιστήμης.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης