«Κρασί από τα χείλη σου»: Διαβάστε πρώτοι απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα

«Κρασί από τα χείλη σου»: Διαβάστε πρώτοι απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα

Ο βραβευμένος συγγραφέας μας αφηγείται έναν έρωτα που ανθίζει μέσα στη μεθυστική γοητεία του κρασιού και της οινοποιίας

krommydas-krasi-xr
Ο Κώστας Κρομμύδας αυτή τη φορά υπογράφει ένα βιβλίο διαφορετικό από τα προηγούμενά του, πλημμυρισμένο από αισθήσεις. Καταπιάνεται με ένα θέμα συνυφασμένο με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Βάζοντας στο κάδρο της ιστορίας του το κρασί και την αμπελουργία, σχηματίζει ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με επίκεντρο έναν έρωτα που αψηφά τις δυσκολίες και μια έχθρα πολλών χρόνων που απλώνει τα πλοκάμια της στις ζωές όλων.

Ο βραβευμένος συγγραφέας στο «Κρασί από τα χείλη σου» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα μας αφηγείται έναν έρωτα που ανθίζει μέσα στη μεθυστική γοητεία του κρασιού και της οινοποιίας γιατί «ο έρωτας είναι σαν κύμα. Προσπερνάει τα εμπόδια και συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Μοιάζει με το καλό κρασί. Απαιτεί ισορροπία, είναι μεστός, γευστικός και ενίοτε οξύς». Στη δίνη του μπλέκονται ο Άρης και η Κλαίρη, οι οποίοι αψηφώντας την αντιπαλότητα των οικογενειών τους έρχονται κοντά και ερωτεύονται παράφορα. Οι πορείες που άλλοι έχουν σχεδιάσει για εκείνους, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την απόσταση και τη μοναξιά. Όμως κάτι που ανθίζει με τόσο κόπο δεν πεθαίνει ποτέ τόσο εύκολα.

Διαβάστε πρώτοι εδώ απόσπασμα από το βιβλίο.

«Κρασί από τα χείλη σου»: Ένας έρωτας νεανικός ευδοκιμεί μέσα στην τρέλα των συναισθημάτων και της νιότης κόντρα σε μια οικογενειακή διαμάχη. Ένα άσβεστο μίσος που καλλιεργείται χρόνια τώρα, αφήνοντας το σημάδι του από γενιά σε γενιά, έρχεται αντιμέτωπο με τα θέλω και τα πρέπει. Σχέσεις που δοκιμάζονται, δεσμοί αίματος που κλονίζονται. Μυστικά και γεγονότα που επηρεάζουν το σήμερα. Το παρελθόν έχει απλώσει τις ρίζες του βαθιά σε συνείδηση και πράξεις, όπως το αμπέλι απλώνει τις δικές του στο εύφορο έδαφος. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
kostas-krommydas
Ο Κώστας Κρομμύδας ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του. Τα βιβλία του Ακάκιε και Δούρειος Ίππος βραβεύτηκαν το 2021 και το 2022 αντίστοιχα ως τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς, ενώ το έργο του Ουρανόεσσα βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έμπνευση». Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν μέσω της πλατφόρμας του Amazon. Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά.

instabio.cc/KostasKrommydas
kostaskrommydas.gr
onioncostas@gmail.com


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης