«Αναφορά στον Γκρέκο»: Το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη

ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 11 Μαρτίου με την περίφημη «Αναφορά στον Γκρέκο». 

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε την συγκλονιστική «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο 580 σελίδων.

Τη συγκλονιστική αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη, την περίφημη «Αναφορά στον Γκρέκο» προσφέρει την Κυριακή 11 Μαρτίου το «Πρώτο Θέμα». 

Σε μια μυθιστορηματική διήγηση, ο μεγάλος Κρητικός διανοητής απευθύνεται στον φανταστικό του πρόγονο, τον μέγιστο των ζωγράφων, Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ή Ελ Γκρέκο. «Θα βρεις, λοιπόν, αναγνώστη, στις σελίδες ετούτες την κόκκινη γραμμή, καμωμένη από στάλες αίμα μου, που σημαδεύει την πορεία μου ανάμεσα στους ανθρώπους, στα πάθη και στις ιδέες» εξομολογείται ο Καζαντζάκης. Μολονότι το έργο παρέμεινε ημιτελές, η «Αναφορά στον Γκρέκο» είναι ένα σπουδαίο ανάγνωσμα, με παγκόσμια αναγνώριση, αλλά και με βαθιά αγάπη για την πατρίδα: «Μου αρέσει να βλέπω το νου να χτυπάει τον ουρανό, να ζητιανεύει, και να μην του ανοίγει την πόρτα ο Θεός να του δώσει ένα κομμάτι ψωμί. Όπου πάω κι όπου σταθώ, κρατώ, ανάμεσα στα δόντια μου, σαν φύλλο δάφνη, την Ελλάδα». 

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή, 11 Μαρτίου, το «Πρώτο Θέμα» και την εκπληκτική «Αναφορά στον Γκρέκο» σε μία και μοναδική πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση 580 σελίδων. 

Μην το χάσετε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

book_public

Αν ρωτήσουμε εννιά στους δέκα γονείς σχετικά με τα σχολικά... άγχη που έχουν για τα παιδιά τους, σίγουρα η συχνότερη απάντηση είναι το διάβασμα και οι επιδόσεις. Αναμφίβολα οι βαθμολογίες και η απόδοση του παιδιού στα διάφορα μαθήματα είναι ενδεικτικά της προόδου του – όμως δεν είναι τα μόνα σημάδια.

1