«Έκτορας»: όταν το δειλό μυρμηγκάκι μεταμορφώνεται σε λιοντάρι

«Έκτορας»: όταν το δειλό μυρμηγκάκι μεταμορφώνεται σε λιοντάρι

Έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Τασιοπούλου- Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων αναγνωστών, έγινε η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της νηπιαγωγού Έλενας Τασιοπούλου «ΕΚΤΟΡΑΣ» στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. 
Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης, πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου «ΠΡΑΞΙΣ &ΠΡΑΞΕΙΣ», που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, η κλινική ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος κ. Ίλια Θεοτοκά, η κ. Αγγελική Λεπατατζή ψυχολόγος- παιγνιοθεραπεύτρια, η κ. Ρένια Μεταλληνού εικονογράφος και η συγγραφέας Έλενα Τασιοπούλου.
Το παραμύθι διάβασε ο ηθοποιός, Κώστας Κόκλας και τη συζήτηση συντόνισε, η δημοσιογράφος, Ελένη Τσαγκά.  ΄Ηρωας του παραμυθιού είναι ο Έκτορας, που από μικρό δειλό φοβισμένο μυρμηγκάκι, μεταμορφώνεται σε λιοντάρι και σώζει την μυρμηγκούπολη από τον τρομερό μυρμηγκοφάγο. Το βιβλίο διδάσκει και ταυτόχρονα διασκεδάζει, με τις περιπέτειές του, τους μικρούς αναγνώστες, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της έλλειψης αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης στις μικρές ηλικίες. Για τα παιδιά είναι ένα περιπετειώδες διδακτικό παραμύθι. Και για τους γονείς, ένας μεγάλος σύμμαχος, μία σημαντική συνδρομή, στις προσπάθειες τους να μεγαλώσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση ή εμπόδιο παρουσιαστεί στην ενήλικη ζωή τους. 

Η συγγραφέας Έλενα Τασιοπούλου (δεξιά στην φωτογραφία) με την παιδοψυχολόγο κ. Ίλια Θεοτοκά, τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα και την δημοσιογράφο Ελένη Τσαγκά

Ο Κώστας Κόκλας δήλωσε ότι είναι ένα βιβλίο που αποθαρρύνει το bullying, ενθαρρύνει στο να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στο να μην το βάζουμε κάτω εύκολα. Ο Βασίλης Αντωνιάδης, τόνισε ότι ένα από τα σημαντικότερα μελήματα του  είναι η ανάπτυξη των παιδιών όχι μόνο σε γνωστικό και μαθησιακό επίπεδο, αλλά η εξασφάλιση της συναισθηματικής τους ισορροπίας, η οποία θα οδηγήσει σε συναισθηματικά ισορροπημένους ενήλικες.

Η συγγραφέας δήλωσε: «πρόκειται για ένα παραμύθι που βοηθάει το παιδί, να μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι. Η αυτοπεποίθηση στα παιδιά –όπως άλλωστε και στους ενήλικες– είναι η συναίσθηση της ικανότητας, να ανταποκρίνεται κανείς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά και η επίγνωση της σημαντικότητάς του, ως ιδιαίτερη παρουσία. Εμείς είμαστε αυτοί που  βοηθάμε: Οι γονείς και οι δάσκαλοι. Γιατί, το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι είναι σημαντικό και ικανό να καταφέρει πράγματα. Ο μικρός Έκτορας είναι ένα ασήμαντο μυρμηγκάκι που κατάφερε να σώσει τη πόλη του με το μοναδικό όπλο: τον εαυτό του».
Ο «Έκτορας» είναι το τέταρτο βιβλίο της Έλενας Τασιοπούλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IASON BOOKS.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης