«Ένα τέλειο post» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βάλιας Καϊμάκη για τα social media

«Ένα τέλειο post» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βάλιας Καϊμάκη για τα social media

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 12 Ιουνίου, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά

post
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πεδίο, το βιβλίο της Βάλιας Καϊμάκη, «Ένα τέλειο Post Πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τα social media».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 12 Ιουνίου, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά). Θα το παρουσιάσουν οι Χριστίνα Βίδου, δημοσιογράφος, Κλαίρη Δημοπούλου, ΥouTuber – Make Up Artist και Αθηνά Σαμαρά, δημιουργός του podcast «Μέχρι Θανάτου». Συντονίζει ο Μιχάλης Καλαμαράς, σύμβουλος ηλεκτρονικός εκδόσεων, δημιουργός eAnagnostis.gr / Thinking.

«Χρονογράφος της ψηφιακής κουλτούρας», η Βάλια Καϊμάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, αρθρογραφεί από το 2003 για την τεχνολογία, το διαδίκτυο και τα social media, ενώ ήδη από το 1998 είχε ξεκινήσει εκπομπές με την ίδια θεματολογία στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Στα άρθρα της απαθανατίζει τη στιγμή της επικαιρότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτή διαμορφώνεται από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, τις ακαδημαϊκές μελέτες, την πρακτική.

Ο αναγνώστης των κειμένων της μπορεί να διακρίνει τη σκοτεινή όψη των social media πίσω από τις φιλτραρισμένες φωτογραφίες ευτυχισμένων προσώπων. Έρχεται αντιμέτωπος με την αθέμιτη αξιοποίηση των προσωπικών μας δεδομένων, την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, τη μάχη των Big Tech για την κυριαρχία, τη ρητορική μίσους, την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου – όλες εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές που τα social media διευκόλυναν ενόσω οι χρήστες έκαναν αθώα likes. Τα social media δεν έχουν ορισμό, ούτε οδηγίες χρήσης, κι ας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Στο χέρι μας όμως είναι να μην έχουν ούτε επιπτώσεις.

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Σπύρος Πνευματικός: «Ζητώ συγγνώμη»

Σε σοκ η Γαλλία από την επίθεση του Σύρου σε παιδιά: Τα δύο ξαδέρφια και ο 24χρονος ήρωας με το σακίδιο

Γυμνός, με ιερόδουλες και ναρκωτικά - Στο διαδίκτυο 9.000 φωτογραφίες του Χάντερ Μπάιντεν

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης