Σπύρος Πετρουλάκης: Ο συγγραφέας του «Σασμού» παρουσίασε το νέο βιβλίο του

Σπύρος Πετρουλάκης: Ο συγγραφέας του «Σασμού» παρουσίασε το νέο βιβλίο του

Το νέο βιβλίο του επιτυχημένου συγγραφέα έχει τίτλο «Κατά Ιωάννη»

Photo_6
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απρίλιου 2022, στο Public Café Συντάγματος, η παρουσίαση για το νέο βιβλίο του συγγραφέα των best seller Σπύρου Πετρουλάκη, Κατά Ιωάννη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί από τη σειρά Σασμός και πλήθος αναγνωστικού κοινού.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο εκδότης του Μίνωα Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, αφού καλωσόρισε το κοινό, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον συγγραφέα, ο οποίος, όπως ανέφερε, βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της συγγραφικής του πορείας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μνεία του κ. Κωνστανταρόπουλου στους γονείς του, ιδρυτές των εκδόσεων Μίνωας, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του εκδοτικού.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και ο διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία Δημήτρης Βραχνός, ενώ αποσπάσματα ανάγνωσε ο ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης. Η ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, συνοδευόμενη από τη Δήμητρα Μπουλούζου στο βιολί και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στα έγχορδα, έντυσε μουσικά την εκδήλωση με τη μελωδική φωνή της. Η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά μέσω live streaming.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές στάθηκαν στη συγγραφική δεινότητα του Σπύρου Πετρουλάκη, που ξεπερνάει τον εαυτό του σε κάθε του νέο έργο, αλλά και στο γεγονός πως η ιστορία του Κατά Ιωάννη είναι εξαιρετικά επίκαιρη, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος της διαδραματίζεται στο 1900.

Photo_1
Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Βραχνός, Σπύρος Πετρουλάκης, Ορφέας Αυγουστίδης


Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Βραχνός παρομοίασε τον γραπτό λόγο του συγγραφέα με αυτόν του Dan Brown, σημειώνοντας πως η ιδιαιτερότητα του βιβλίου έγκειται στο ότι υπάρχουν αληθινοί χαρακτήρες σε αυτό –αληθινά ιστορικά πρόσωπα– όπως ο συνθέτης Παναγιώτης Τούντας. «Η κρητική καταγωγή, η ταυτότητα όλων μας δεν περιορίζεται ούτε σε θάλασσες ούτε σε σύνορα» είπε μεταξύ άλλων για το Κατά Ιωάννη ο κύριος Βραχνός.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό το βιβλίο είναι «αφορμή να σκεφτείτε πράγματα που συμβαίνουν και σήμερα, αλλά να μη χαθείτε σε αυτά και να ζήσετε μια ιστορία πάθους, με απρόοπτες στιγμές και ένα εξαιρετικό τέλος». Μάλιστα, δήλωσε ότι το τέλος του βιβλίου είναι ένα βιβλίο από μόνο του και εύκολα μπορεί να αποτελέσει υλικό για κάποια τηλεοπτική παραγωγή.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Πετρουλάκης μοιράστηκε με το κοινό την αφετηρία της δημιουργίας του Κατά Ιωάννη. Ο συγγραφέας ανέφερε ότι εμπνεύστηκε από την ιστορία της ζωής του Γιαννούλη Χαλεπά για να δημιουργήσει την τραγική φιγούρα του Ιωάννη, του πρωταγωνιστή του νέου, καθηλωτικού μυθιστορήματός του.

Πληροφορίες για το βιβλίο:
35382_1

Χανιά, σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του; Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:
Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.


Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν εννιά μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.



Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση

Photo_3_2
Σπύρος Πετρουλάκης, ο συγγραφέας του βιβλίου «Κατά Ιωάννη» με τον Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, εκδότη των Εκδόσεων Μίνωας

Photo_5
Γιώτα Νέγκα, Δήμητρα Μπουλούζου, Βαγγέλης Μαχαίρας

Photo_7
Ο Σπύρος Πετρουλάκης, ανάμεσα στον σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλο και τον ηθοποιό Κώστα Νικούλι
Photo_8_2
Ο Σπύρος Πετρουλάκης και η σύντροφός του Μέμη Φασιλή, με τους ηθοποιούς της σειράς «Σασμός», Στάθη Μαντζώρο, Αλίνα Κωτσοβούλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης