«Ο δρόμος της πεταλούδας» από τη συγγραφέα Γερακίνα Μπουρίκα

«Ο δρόμος της πεταλούδας» από τη συγγραφέα Γερακίνα Μπουρίκα

Η 16χρονη ηρωίδα ακολουθώντας στην κυριολεξία το πέταγμα μιας πεταλούδας, θα βαδίσει θαρραλέα μέσα στα σκοτάδια της ψυχής της, ψάχνοντας να βρει τον δικό της δρόμο στο φως - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάκτος»

γερακινα
Ένας βιασμός σε τρυφερή ηλικία, τρεις θάνατοι, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, μια μόνιμη φυγή και μια θετή κόρη, που παίρνει τη θέση ενός πραγματικού γιου, συνθέτουν το παζλ της ταραγμένης ζωής της Μαρουσώς της βασικής ηρωίδας του βιβλίου “Ο δρόμος της πεταλούδας” που υπογράφει η συγγραφέας Γερακίνα Μπουρίκα.

Ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο δράση και ρεαλιστικά στοιχεία, στις σελίδες του οποίου η 16χρονη ηρωίδα ακολουθώντας στην κυριολεξία το πέταγμα μιας πεταλούδας, θα βαδίσει θαρραλέα μέσα στα σκοτάδια της ψυχής της, ψάχνοντας να βρει τον δικό της δρόμο στο φως.

«"Τρέξε. Πέτα μακριά…" μου ούρλιαζε πλέον το μυαλό μου, κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τρέχω ξέπνοη όλο και πιο γρήγορα χωρίς σταματημό. Δεν ήξερα πού πήγαινα, σχέδιο δεν υπήρχε στη σκέψη μου, όμως δεν με ένοιαζε όπου κι αν έφτανα. Ακόμη κι αν πέθαινα τελικά».

Μάρτιος του ’81. Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη, ένα εγκαταλειμμένο βαγόνι γίνεται το λίκνο της αναγέννησης της δεκαεξάχρονης Μαρουσώς που, κατατρεγμένη από το αιματοβαμμένο παρελθόν της, βρίσκει καταφύγιο στη σκοτεινή αγκαλιά του. Μια μικρή πάνινη κούκλα, η ΜαΜα, θα γίνει ο μοναδικός μάρτυρας της μεταμόρφωσης της ανήλικης κοπέλας, κυριολεκτικά, σε μια άλλη.

Στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τον παλιό πονεμένο της εαυτό η Μαρουσώ θα απαρνηθεί την ταυτότητά της κι εκεί θα ξεκινήσουν όλα. Με την “βοήθεια” ενός θανάτου που θα την πληγώσει και θα την στιγματίσει το νεαρό κορίτσι θα ζήσει στιγμές που είχε ονειρευτεί ως παιδί στο χωριό, καθώς θα βρεθεί να σπουδάζει, να ερωτεύεται και να προχωράει στη ζωή μέχρι την στιγμή που το παρελθόν θα της χτυπήσει την πόρτα...

Κλείσιμο


Ποια είναι η συγγραφέας - Βιογραφικό

Η Γερακίνα Μπουρίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας. Η ζωή την οδήγησε επί τέσσερα χρόνια να εγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία είκοσι να ζει μόνιμα στην Αθήνα. Τα λογιστικά και οι πωλήσεις ήταν το βασικό της επάγγελμα, μέχρι τη γέννηση των παιδιών της. Η τύχη που της χάρισε τη δυνατότητα να ασχοληθεί αποκλειστικά με το «επάγγελμα μητέρα» της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει τα υπέροχα μονοπάτια της συγγραφής.

Έπειτα από την έκδοση των δύο πρώτων βιβλίων της, παράλληλα με τη συγγραφή του τρίτου της μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη». Τον τελευταίο καιρό, συνεχίζοντας και το συγγραφικό της έργο, εργάζεται στο Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και είναι συντάκτρια του ονλάιν πολιτιστικού περιοδικού Books and Style.

mpourika_low_res


Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητούν ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε πεζό στην Χαλκίδα

Δείτε το αισθησιακό lap dance που χάρισε Νεοϋορκέζα αστυνομικός στον υπαρχηγό της και... τον έκαψε!

Επιστρέφουν παράνομοι μετανάστες στο Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, λέει ο Μηταράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης