200 χρόνια Ντοστογιέφσκι: Νέο πρότζεκτ εις μνήμην του από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

200 χρόνια Ντοστογιέφσκι: Νέο πρότζεκτ εις μνήμην του από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περιλαμβάνει φωτογραφία, artist’ books, έκθεση βιβλίου με σύγχρονες και παλιές, συλλεκτικές εκδόσεις, διαλέξεις, θεατρικά, σινεμά κλπ

Ντοστο_

Φέτος, το 2021, γιορτάζονται τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι. Ένα πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προγραμματίζεται στη μνήμη του ίδιου και του έργου του. Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποφάσισε, λοιπόν, να διοργανώσει ένα πολύπλευρο πρότζεκτ. προκειμένου τα μέλη να εμβαθύνουν φωτογραφικά στη ζωή και το έργο του.

ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ-artists-book2



Το Project περιλαμβάνει φωτογραφία, artist’ books, έκθεση βιβλίου με σύγχρονες και παλιές, συλλεκτικές εκδόσεις, διαλέξεις, θεατρικά, σινεμά κ.λπ. Ο κάθε φωτογράφος, επιλέγει ένα βιβλίο του συγγραφέα και εμπνεόμενος είτε από το σύνολο του βιβλίου, είτε από μια παράγραφο ή από μια φράση του αλλά ίσως κι από τη ζωή του, αποτυπώνει μία σχετική φωτογραφία. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφορά, τη σύνδεση του έργου του κάθε συμμετέχοντα με την προσωπικότητα ή το έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

ΦΚΘ-ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ-860x567



Οι φωτογράφοι, θα πρέπει να παραδώσουν, ταυτόχρονα με το έργο τους, σε Word και το απόσπασμα από όπου εμπνεύστηκαν, αναφέροντας τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο προέρχεται και τον εκδοτικό οίκο. Το μέγεθος αυτού, θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στις 30-1.500 λέξεις. Αν πρόκειται για μεγαλύτερο κείμενο, τότε, κατατίθεται μία περίληψη του στο μέγεθος που προαναφέρθηκε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτογραφιών που θα υποβληθούν:
Αριθμός εικόνων ανά συμμετέχοντα
: 3 έως 15 εικόνες
Μέγεθος του κάθε αρχείου
: 1200 dpi, η μεγάλη πλευρά
Ημερομηνία πρώτης λήξης συμμετοχών: 31 Μαρτίου 2021

Τα έργα (ακόμη και αν στην πρώτη φάση είναι προσχέδια ή ημιτελή έργα) αποστέλλονται με αυτόν τον τίτλο μέσω we transfer, στην υπεύθυνη του Project: Κατερίνα Μπάτζιου katerinatbatziou@gmail.com


Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεργασία: Homework με τον διευθυντή-ολόγραμμα!

Lockdown: Καθυστερεί το άνοιγμα στο λιανεμπόριο - Αβέβαιο και το Πάσχα στο χωριό

Το πασπαρτού κλειδί, οι «χρυσές» θυρίδες και το «βαρύ» πελατολόγιο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης