Voucher μακράς διάρκειας αντί εξαργύρωσης εισιτηρίων προτείνουν οι διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων

Voucher μακράς διάρκειας αντί εξαργύρωσης εισιτηρίων προτείνουν οι διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων

Ζητούν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να νομοθετήσουν υπέρ αυτής της λύσης η οποία  έχει υιοθετηθεί από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

εισιτηρια_εκδηλωεσεων

Την έκδοση voucher, η αξία των οποίων θα ισούται με το αντίτιμο του εισιτηρίου της εκάστοτε ακυρωθείσας ή αναβληθείσας εκδήλωσης και το οποίο ο κάτοχός του θα μπορεί να το εξαργυρώσει για την παρακολούθηση άλλης εκδήλωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 προτείνει ως λύση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Δεδομένου ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πλήθος εκδηλώσεων ακυρώθηκαν ήδη και θα ακυρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, γεγονός το οποίο έχει φέρει τους διοργανωτές σε οικονομικό αδιέξοδο ζητείται άμεση παρέμβαση από την Πολιτεία μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης αυτών των εκδηλώσεων προέρχεται από τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων για την εκάστοτε εκδήλωση. Οι αμοιβές των ξένων παραγόντων (πρακτορεία εκπροσώπησης καλλιτεχνών, καλλιτεχνικές αμοιβές, κόστος τεχνικού εξοπλισμού και σκηνικών των καλλιτεχνών) καθώς και τα  εγχώρια έξοδα όπως αυτά της διαμονής και της διαφήμισης έχουν στο μεγαλύτερό τους κομμάτι ήδη προ-εξοφληθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως σε μια περίπτωση μαζικών ακυρώσεων ή αναβολής εκδηλώσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ο εκάστοτε διοργανωτής έχει ήδη χάσει σημαντικό μέρος από τα προαναφερθέντα προ-πληρωμένα κόστη και αδυνατεί να διεκδικήσει την επιστροφή τους» εξηγούν οι διοργανωτές στην επιστολή που έστειλαν στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών, Εργασίας αλλά και στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.

Υπογραμμίζουν δε πως η προτεινόμενη λύση του voucher, αντί της άμεσης εξαργύρωσης, έχει υιοθετηθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Πολωνία, στις οποίες έχει επίσης παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα με τις ακυρώσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού.

Ξεκαθαρίζεται επίσης πως σε περιπτώσεις αναβολής μιας εκδήλωσης για μεταγενέστερη ημερομηνία, όπου ο κάτοχος του εισιτηρίου δεν επιθυμεί την αντικατάσταση του εισιτηρίου του με voucher, θα δικαιούται να κρατήσει το εισιτήριό του με την παλιά ημερομηνία εκδήλωσης το οποίο και θα ισχύει για την νέα ημερομηνία, ακόμη και σε περιπτώσεις που η νέα ημερομηνία είναι εντός του επόμενου ημερολογιακού έτους). 

«Η πρότασή μας αυτή στοχεύει στην συντήρηση της οικονομίας, την αποφυγή της χρεωκοπίας και στην ενίσχυση της ιδέας ότι κράτος και πολιτιστικοί φορείς συνεργάζονται για την διατήρηση του πνεύματος της πολιτιστικής και μουσικής κληρονομιάς. Επιπρόσθετα, καθώς ο χώρος του θεάματος απασχολεί χιλιάδες επαγγελματίες με πληθώρα ειδικοτήτων, μια πιθανή οικονομική καταστροφή του χώρου θα οδηγήσει αδιαμφισβήτητα το πολυπληθές αυτό ανθρώπινο δυναμικό στην ανεργία» καταλήγουν οι διοργανωτές.

 
Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα χαθούν έως και 20 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο 


Παρατάσεις για όσους θέλουν έκπτωση 25% στις πληρωμές φόρων 

Η πιο «μαύρη» ημέρα στη Βρετανία με 953 νέους νεκρούς ασθενείς

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης