Πληρωμές φόρων: Παρατάσεις για όσους θέλουν έκπτωση 25%

Πληρωμές φόρων: Παρατάσεις για όσους θέλουν έκπτωση 25%

Νέα ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών για να αξιοποιηθεί η έκπτωση 25% - Στόχος να σωθούν τα έσοδα και τον Απρίλιο

ofeiles_eforia
Νέα ευκαιρία για να αξιοποιήσουν την έκπτωση 25% στις πληρωμές φόρων, όσοι είχαν μέχρι σήμερα το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τώρα ή τον Σεπτέμβριο τις υποχρεώσεις που έληγαν τέλος Μαρτίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Καθώς το κίνητρο φαίνεται να διέσωσε τις εισπράξεις του Μαρτίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος δίνει παράταση στην διορία που έληγε 10 Απριλίου. Και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Βεσυρόπουλου:

1. Παρατείνεται έως τις 21/4 η προθεσμία καταβολής με δικαίωμα έκπτωσης 25% των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής οι οποίες έληγαν την 30/3 και την 31/3 των εκμισθωτών των ακινήτων τους, καθώς και των φυσικών προσώπων που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

2. Παρατείνεται έως τις 24/4 η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών, οι οποίες έληγαν την 31/3, των φυσικών προσώπων που συμπληρώνουν μέχρι την 31/12 το 70ό έτος της ηλικίας τους, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριά αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω

Παράλληλα με Απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, στους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου έτους 2020 εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης τους, επιμεριζόμενη αναλογικά σε κάθε κλάδο.


Προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση, για τις εισφορές Φεβρουαρίου 2020 πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Ιανουαρίου 2020 ή να τις εξοφλήσουν μέχρι και την ημερομηνία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου 2020, χωρίς απαλλαγή στην περίπτωση αυτή από προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής. Για τις εισφορές Μαρτίου 2020 πρέπει να έχουν εξοφληθεί επιπλέον και οι εισφορές Φεβρουαρίου 2020, χωρίς την ανωτέρω έκπτωση, μέχρι και την ημερομηνία καταβολής των εισφορών Μαρτίου 2020, χωρίς απαλλαγή στην περίπτωση αυτή από προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα αποτελέσματα του Eurogroup, απλά, όπως είναι

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το Taxisnet

Τέλος οι ουρές στα γκισέ για πληρωμές ρυθμίσεων: «Δεκτές οι κάρτες» στο Τaxisnet
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης