Τα τυχερά γούρια για το 2018: Μια αγκαλιά. Αίολος και Αρχαία Ελλάδα

Τα τυχερά γούρια για το 2018: Μια αγκαλιά. Αίολος και Αρχαία Ελλάδα

Οι προτάσεις από Μαρία Αναστασοπούλου, του οίκου Ζολώτα, της Έλενας Βότση, του Γιάννη Σεργάκη και του οίκου Ilias Lalaounis

Τα τυχερά γούρια για το 2018: Μια αγκαλιά. Αίολος και Αρχαία Ελλάδα
Το γούρι για το νέο έτος είναι μια μακρά παράδοση για τα ελληνικά νοικοκυριά με γνωστούς οίκους και designer να προτείνουν τα σχέδιά τους για το 2018 και για μια καλή χρονιά.

Μυρτώ Αναστασοπούλου: Μια αγκαλιά για το 2018

Ξεφεύγοντας από τις κλασικές φόρμες, η Μυρτώ Αναστασοπούλου  δημιουργεί ένα άκρως συμβολικό για τη δύσκολη εποχή μας  γούρι. 

Το τυχερό γούρι της ταλαντούχας σχεδιάστριας κοσμημάτων  για το 2018 αντλεί την έμπνευσή του από τις έννοιες της συμβίωσης και της αρμονικής συνένωσης. Το γούρι-φυλαχτό αποτελείται από δύο φόρμες, οι οποίες εμπεριέχονται συμμετρικά η μία στην άλλη σχηματίζοντας με γλυπτική αισθητική και παιχνιδιάρικη διάθεση τον αριθμό 18.Το γούρι κατασκευάζεται σε μενταγιόν και βραχιόλι για τις κυρίες, μπρελόκ και μανικετόκουμπα για τους κυρίους και  είναι φτιαγμένο από ασήμι επιχρυσωμένο σε ροζ ή κίτρινο χρώμα, καθώς και επιπλατινωμένο σε λευκή ή μαύρη απόχρωση.

Κλείσιμο
Τι λέει η σχεδιάστρια για τη φετινή της χριστουγεννιάτικη έμπνευση; «Oπως όλα τα πράγματα που φτιάχνω, η έμπνευση αντλείται από το συναίσθημα και τα βιώματα.

Τον τελευταίο καιρό η ζωή μου χαρακτηρίζεται έντονα από την έννοια της ένωσης, της συμβίωσης και της ομαδικότητας.  Η συμβίωση καθώς και η συνύπαρξη σε δημιουργικές ομάδες, όπως το Hellenic Wave που συμμετέχω, με έχουν γεμίσει με τη δύναμη που εμπνέουν και τις δυνατότητες που δημιουργούν όταν υπάρχει ομαδικότητα και δημιουργία σε συλλογικό επίπεδο. Οταν φεύγεις από το ατομικό επίπεδο και τη μοναχικότητα που πολύ συχνά χαρακτηρίζει το μοναχικό επάγγελμα του σχεδιαστή και αρχίσεις και λειτουργείς στο επίπεδο της ομάδας και της συλλογικότητας, οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται και αποκτούν ισχύ και όραμα».




Ο Αίολος του οίκου Ζολώτα 

Χρυσός , επιχρυσωμένος και ασημένιος ο Αίολος του οίκου Ζολώτα, επιτρέπει στους ανέμους να μας καθοδηγούν για το 2018. Το γούρι κυκλοφορεί σε κολιέ, σκουλαρίκια και μανικετόκουμπα και μέρος από τα έσοδα της πώλησής τους προορίζονται για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.




Βότση και Σεργάκης 

Ο θόρυβος που κάνει ένα καμπανάκι διώχνει τα δυσάρεστα πνεύματα και  την κακή ενέργεια, ενώ, αντιθέτως, προσελκύει τα καλά για τη διεθνώς γνωστή  Ελενα Βότση. Τα καμπανάκια διατίθενται σε οξειδωμένο ορείχαλκο αλλά και επιχρυσωμένα και είναι κυριολεκτικά έργα τέχνης. Το σύμβολο του άπειρου σε επιχρύσωση ροζ, λευκού και κίτρινου χρυσού μέσα από μια γεμάτη φόρμα με βάρος και καμπύλες σχεδίασε ο Γιάννης Σεργάκης κερδίζοντας και για το 2018 τις εντυπώσεις.







Εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα το γούρι Λαλαούνη   ΄

Ο οκταπέταλος ρόδακας στη μορφή που απεικονίζεται σε ψηφιδωτό δάπεδο στις μεγάλες Θέρμες του Αρχαιολογικού Πάρκου στο Δίον είναι το φετινό γούρι του οίκου  Ilias Lalaounis. Θα το βρείτε  στα ομώνυμα κοσμηματοπωλεία και το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία  Λαλαούνη και όπως λένε και οι εμπνευστές του συμβολίζει τη δημιουργία. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης