Βρετανία: Κάλυψε με σανίδα τα «επίμαχα σημεία» ζευγαριού που κάνει σεξ σε τοιχογραφία!

Βρετανία: Κάλυψε με σανίδα τα «επίμαχα σημεία» ζευγαριού που κάνει σεξ σε τοιχογραφία!

Μια τοιχογραφία γνωστού Βρετανού ζωγράφου σε κτήριο του Πλύμουθ έπεσε θύμα λογοκρισίας από την ιδιοκτήτρια

Βρετανία: Κάλυψε με σανίδα τα «επίμαχα σημεία» ζευγαριού που κάνει σεξ σε τοιχογραφία!
Πριν τριάντα χρόνια ο ιδιοκτήτης ενός κτηρίου, σε κεντρικό σημείο του Πλύμουθ, στη Βρετανία, ζήτησε από τον γνωστό στη χώρα ζωγράφο Robert Oscar Lenkiewicz να ζωγραφίσει μια τοιχογραφία με ένα ζευγάρι που κάνει σεξ. Όταν όμως πέρασαν έξι μήνες και το έργο δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί, ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τον Lenkiewicz να σταματήσει, επειδή οι σκαλωσιές ενοχλούσαν τα γύρω καταστήματα και το ημιτελές έργο καλύφθηκε με μουσαμά.



Κλείσιμο
Τον περασμένο Νοέμβριο η Adele Nash, χήρα του ιδιοκτήτη του κτηρίου, αφαίρεσε τον μουσαμά και δηλώνει ότι έμεινε έκπληκτη μπροστά στην τοιχογραφία, επειδή ο σύζυγός της δεν είχε παραγγείλει ποτέ στον ζωγράφο, αυτό το έργο. Η γυναίκα κάλυψε τα γεννητικά όργανα του ζευγαριού με μια σανίδα και υποστήριξε, ότι η ελευθερία της έκφρασης του καλλιτέχνη δεν σημαίνει ότι μια «ακατάλληλη εικόνα θα πρέπει να βρίσκεται σε δημόσιο χώρο».



Πάντως, γείτονες της Nash, όπως ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου ξενώνα, Rob Ferguson, δήλωσαν ότι η μερική κάλυψη του έργου του Βρετανού ζωγράφου συνιστά «πράξη βανδαλισμού». Ο ζωγράφος, που γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1941 και πέθανε τον Αύγουστο του 2002, υπήρξε καλλιτέχνης που τον είχαν απασχολήσει δύσκολα κοινωνικά θέματα, όπως η αυτοκτονία και η ψυχική υγεία. Ο Lenkiewicz ήταν γνωστός στη Βρετανία και άφησε συνολικά 10.000 έργα.



Το ίδρυμα Lenkiewicz, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης