«Να αποσυρθώ; Εγώ αισθάνομαι να ξεκίνησα τώρα» - O Robbie Williams μιλά στο protothema.gr

«Να αποσυρθώ; Εγώ αισθάνομαι να ξεκίνησα τώρα» - O Robbie Williams μιλά στο protothema.gr

Ο διάσημος ποπ σταρ, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία του,  την 1η Ιουλίου, στο Rockwave Festival, στη Μαλακάσα μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για τη λαμπερή καριέρα, την πολυτάραχη ζωή, την οικογένεια και τα μελλοντικά σχέδιά του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
robbie_xr
Είναι, κατά γενική ομολογία, ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- σόουμαν του πλανήτη. Οποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μια ζωντανή του εμφάνιση γνωρίζει καλά ότι όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή ανάβει φωτιές με τις παθιασμένες ερμηνείες του και την εκρηκτική του παρουσία. Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, το καλοκαίρι του 2015, έχοντας στις αποσκευές του το νέο άλμπουμ του «XXV» ο Ρόμπι Γουίλιαμς επιστρέφει στα ελληνικά εδάφη προκειμένου να ανοίξει την 1η Ιουλίου το φετινό Rockwave Festival, στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιεί για να γιορτάσει τα 25 χρόνια σόλο καριέρας του.

Το διαδικτυακό μας ραντεβού για την αποκλειστική συνέντευξή του, που εξασφάλισε το «ΘΕΜΑ», είχε οριστεί για το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Εμφανίστηκε στην οθόνη καθισμένος στον καναπέ ξενοδοχείου μιας νορβηγικής πόλης όπου επρόκειτο να δώσει συναυλία τις επόμενες ημέρες. Η εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με αυτή του ατίθασου και ασυγκράτητου ποπ σταρ που έχει κατακτήσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τον πλανήτη έχοντας ζήσει μια ζωή μυθιστορηματική, με πολλή λάμψη, μεγάλες επιτυχίες, αλλά και βαθιά σκοτάδια.
robbie_n__3_
Επάνω στη σκηνή μεταμορφώνεται σε εκρηκτικό σόουμαν

«Είμαι διασκεδαστής»

Κλείσιμο
Χαλαρός, έχοντας ένα μαξιλάρι πίσω από το κεφάλι του και φορώντας μάλλινη τραγιάσκα και T-shirt, δίνει την εντύπωση του πολεμιστή που προσπαθεί να αποφορτιστεί και να συγκεντρώσει δυνάμεις για την επόμενη μάχη. Διότι αυτό είναι για τον Ρόμπι Γουίλιαμς κάθε συναυλία του: μια μάχη με τον εαυτό του, από τον οποίο απαιτεί να τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή, προκειμένου να συνεπάρει και να ξεσηκώσει κάθε φορά τις δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του που τον ακολουθούν πιστά.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μουσικό ή τραγουδιστή, παρότι γράφω και ερμηνεύω τραγούδια. Είμαι διασκεδαστής, αυτή είναι η δουλειά μου», λέει με έμφαση και απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινό προσθέτει: «Οπότε, αν έρθετε στη συναυλία, πιστεύω ότι θα σας διασκεδάσω. Η εμπειρία μου από την προηγούμενη εμφάνισή μου στον ίδιο χώρο ήταν καταπληκτική».

Δείτε το βίντεο
Robbie Williams | Let Me Entertain you | live Arena Pula 2023


Ο Ρόμπι Γουίλιαμς θα καταφτάσει στην Ελλάδα γεμάτος από την αγάπη και την ενέργεια που έχει ήδη πάρει από τις συναυλίες που έχουν προηγηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις - μια εμπειρία που, όπως ο ίδιος εξομολογείται, βιώνει με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό: «Σε αυτή την περιοδεία νιώθω καλύτερα απ’ οποιαδήποτε άλλη που έχω κάνει. Είναι εξαιρετικό για έναν ώριμο καλλιτέχνη να επιστρέφει αφού προηγουμένως έχει μείνει για λίγο εκτός. Νιώθω τρομερή ευγνωμοσύνη για τη θέρμη και τη γενναιοδωρία του κοινού μου. Πάντα είναι ξεχωριστή η συναυλιακή εμπειρία για έναν καλλιτέχνη. Ισως όμως επειδή εγώ είμαι πλέον διαφορετικός, εισπράττω αυτό που βιώνω αυτή την περίοδο ως κάτι μοναδικό».
robbie_n__1_

«Παύση στον πλανήτη»

Προερχόμενος και αυτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, αλλά και έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό του μοιάζει να αισθάνεται πλέον στα 49 του χρόνια ένας πολύ διαφορετικός, πιο ώριμος άνθρωπος και καλλιτέχνης, που έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν και έχει το βλέμμα του στραμμένο αποκλειστικά στο μέλλον. Για εκείνον, εξάλλου, όπως αποκαλύπτει, η καραντίνα ήταν ένα δώρο: «Ο εγκλεισμός λόγω COVID έδωσε σε όλους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους. Ομολογώ ότι όταν βγήκα από αυτή την περίοδο ένιωσα ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης. Υπήρξε μια παύση στον πλανήτη. Η ζωή μου ήταν όλα αυτά τα χρόνια τόσο τρελή, και αυτή η τρέλα, σε συνδυασμό με τα δώρα που μου έφερε, αποτελούσε για μένα μια κανονικότητα. Οταν λοιπόν βγήκα από την περίοδο του COVID, αντιλήφθηκα πως η ζωή μου δεν ήταν πλέον κανονική, αλλά και πόσο όμορφη είναι αυτή η μη κανονικότητα»!

Οταν τον ρωτάω τι του έλειψε περισσότερο σε αυτό το διάστημα της απομόνωσης, η απάντησή του είναι απρόσμενη μεν, ειλικρινέστατη δε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έλειψε τίποτα, γιατί ήμουν με την οικογένειά μου και αυτό είναι ευλογία για μένα. Δεν μπορώ φυσικά να μιλήσω εκ μέρους των άλλων ανθρώπων. Γνωρίζω ότι συνέβησαν τρομερά πράγματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και πολλοί πέρασαν δύσκολα. Για μένα όμως ήταν διαφορετικά, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω δύο χρόνια κοντά στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα τέσσερα παιδιά μου, μια ευκαιρία την οποία, πιθανότατα, δεν θα ξαναέχω».
robbie_n__2_
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μουσικό ή τραγουδιστή, παρότι γράφω και ερμηνεύω τραγούδια. Είμαι διασκεδαστής, αυτή είναι η δουλειά μου. Αν έρθετε στη συναυλία, πιστεύω ότι θα σας διασκεδάσω»

Το χιούμορ με το long COVID

Οσο για τα συμπτώματα long COVID τα οποία, όπως γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες στα διεθνή ΜΜΕ, επικαλέστηκε κατά τη διάρκεια του σόου του στην Ολλανδία; «Είμαι μια χαρά. Λέω στη σκηνή ένα αστείο και ορισμένοι το παρουσιάζουν ως πραγματικό γεγονός. Στο τέλος ενός συγκεκριμένου τραγουδιού μου κουράζομαι γιατί ταυτόχρονα χορεύω πολύ και λέω αστειευόμενος πως λαχάνιασα και αυτό οφείλεται στο long COVID και όχι στην ηλικία μου», εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει με νόημα: «Πολύ συχνά τα αστεία που κάνω μεταφέρονται ως πραγματικά γεγονότα. Μετά από τρεις δεκαετίες διαρκούς επαφής με τα media, όμως, είναι πλέον βαρετό για μένα να βγαίνω να εξηγώ τα αυτονόητα».

Παρ’ όλα αυτά, ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι ίσως ο μοναδικός σταρ αυτού του βεληνεκούς που έχει προβεί σε τόσο πολλές δημόσιες εξομολογήσεις σχετικά με την πολυτάραχη ζωή του, τα πάθη του, τις μάχες που έχει δώσει με εξαρτήσεις και θέματα ψυχικής υγείας. Και το να είναι η ζωή του ανοιχτό βιβλίο αποτελεί, όπως παραδέχεται, μια απολύτως προσωπική του επιλογή: «Ανέκαθεν θεωρούσα φυσιολογικό το να μιλά ένας καλλιτέχνης για τη ζωή του, για τα όσα του συμβαίνουν και όσα νιώθει. Αλλοι όμως μου επεσήμαναν πως αυτή είναι μια ασυνήθιστη στάση για τα περισσότερα προβεβλημένα πρόσωπα. Και έτσι μπήκα στη διαδικασία να καταλάβω γιατί το κάνω αυτό. Νομίζω λοιπόν πως για μένα είναι θεραπευτικό να μιλάω δημόσια για τις δυσκολίες μου. Το κάνω για να θεραπεύσω τον εαυτό μου. Κάποιοι λένε ότι είναι γενναιότητα να βγάζεις προς τα έξω τα σκοτάδια σου. Εγώ δεν νιώθω γενναίος. Αισθάνομαι αναγκασμένος να το κάνω προκειμένου να θεραπεύσω τον εαυτό μου. Είναι θεραπευτικό να συνδιαλέγομαι με τους δαίμονές μου, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια».

Η ταινία για τη ζωή του

Αντίστοιχες εξομολογήσεις, εξάλλου, έχει κάνει και στη νέα βιογραφική ταινία του με τίτλο «Better Man», η οποία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Μάικλ Γκρέισι και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023: «Εχουμε ολοκληρώσει τα γυρίσματα, είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από το καλό αποτέλεσμα. Νιώθω σαν να ξανακοιτάζω τη ζωή μου από την αρχή», λέει ενώ βρίσκει ελκυστική την ιδέα να γράψει κάποια στιγμή την αυτοβιογραφία του.

Δείτε το βίντεο:  Robbie Williams - Angels
Robbie Williams - Angels



Σίγουρα έχει πολλά να πει καθώς η καριέρα του ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 16 ετών από το επιτυχημένο νεανικό συγκρότημα Take That, για να εκτοξευτεί, πολύ σύντομα, στην κορυφή ως ένας από τους πλέον εμπορικούς σόλο καλλιτέχνες της παγκόσμιας ποπ σκηνής, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια, πολλές επιτυχίες όπως τα κομμάτια «Angels», «Millennium», «She’s the One», «Feel», «Let Me Entertain You», «Me and My Monkey», «Something Beautiful» και «No Regrets», πολυάριθμα βραβεία και διεθνείς συναυλιακούς θριάμβους που έβαλαν το όνομά του στο Bιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Επικίνδυνη δημοσιότητα

Εκτός από τη λάμψη, τη δόξα και την επιτυχία, υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η θολή, εκείνη που αντικατοπτρίζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός νέου αγοριού να αντεπεξέλθει στις ασφυκτικές πιέσεις της δημοσιότητας. «Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό επικίνδυνο για έναν έφηβο να εκτίθεται στη δημοσιότητα. Οπως επίσης είναι επικίνδυνο να εκτίθεται κανείς δημόσια σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται. Γιατί είναι σαν να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο γεμάτο με πολλούς επίπονους αλλά και περιττούς καθρέφτες που σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ παράξενα. Είναι σουρεαλιστικό πραγματικά», εξομολογείται ο ίδιος.
Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει απολύτως βέβαιος πως, αν ξεκινούσε από την αρχή, πάλι την ίδια διαδρομή θα ακολουθούσε. «Από τη μια πλευρά μπορεί να μου φαίνεται τρομακτικό, υπάρχουν όμως πολλοί σημαντικοί λόγοι για να με πείσουν να επαναλάβω αυτό το ταξίδι», παραδέχεται.

Δείτε το βίντεο: Robbie Williams - Me and my monkey 
Robbie Williams - Me and my monkey - live (HD)


Εχει, άλλωστε, κοντά του πλέον πολύ δυνατούς συμμάχους που του δίνουν δύναμη όταν και όποτε τη χρειάζεται: «Κουράγιο στις δύσκολες στιγμές παίρνω από το παρελθόν μου, τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, το κοινό που έχω αποκτήσει και με κράτησε ασφαλή περισσότερο απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς», εξηγεί ο ίδιος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα, αντιθέτως έχει πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια: «Εχω πολλά πράγματα να κατακτήσω σε επαγγελματικό επίπεδο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σχεδιάζω πολλά. Είμαι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Δεν σκέφτομαι σε καμία περίπτωση να αποσυρθώ. Αισθάνομαι σαν να ξεκίνησα μόλις»!



Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο της παραίτησης με τα μπρος - πίσω του Αλέξη Τσίπρα και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Καμμένος στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα από το σκάφος: Στα είπα

Μαντόνα: Συναντήθηκαν οι μάνατζέρ της για το ενδεχόμενο θανάτου της σταρ από τη βακτηριακή λοίμωξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης