Ελευσίνα: Το ιστορικό αναψυκτήριο της παραλίας ζωντανεύει ξανά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ελευσίνα: Το ιστορικό αναψυκτήριο της παραλίας ζωντανεύει ξανά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Θα φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων

Eleusina_-_anacyktirio_1
Ένα κτήριο - σήμα κατατεθέν του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας, το Αναψυκτήριο της Παραλίας, «ξαναζωντανεύει» και παραχωρείται, για δέκα χρόνια στον Δήμο της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, το σύγχρονο νέο κτίριο θα φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνικών έργων και δράσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τη χρονιά του τίτλου και εν συνεχεία, θα παραμείνει ως ένα ακόμη υποδειγματικό έργο παρακαταθήκης στην πόλη.

Οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού κτηρίου του Αναψυκτηρίου είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη και θα αναβαθμίσουν το ακίνητο τόσο κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά. Περιλαμβάνουν όχι μόνο τη συνολική αποκατάσταση τοιχοποιίας, στέγης, κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών, αλλά συνολικότερα την ενεργειακή του αναβάθμιση, καθώς και τη δημιουργία χώρων κατάλληλων για ΑμΕΑ.

Συμπληρωματικά, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος φωτισμού για την ανάδειξη όχι μόνο του ανακαινισμένου ακίνητου, αλλά και του νέου παραλιακού δημοσίου χώρου. Το έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης του Αναψυκτηρίου αποτελεί ευγενική χορηγία από την κατασκευαστική εταιρεία «Καρπάθιος ΑΕ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελευσίνας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό της, τον προσεχή μήνα.

Το νέο κτίριο θα  αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ η από κοινού επιδίωξη του Δήμου Ελευσίνας και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι η δημιουργία ενός ακόμη έργου παρακαταθήκης, που θα κληροδοτήσει στη Πόλη ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται άλλωστε, για έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και πολιτισμού, συνυφασμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αντιδράσεις για την αποβολή Δαλάκα-Χατζηανδρέου και το πρώτο έπαθλο επικοινωνίας του Survivor All Star - Δείτε βίντεο

Πέθανε 60χρονος που ενεπλάκη σε επεισόδια σε σχολικό αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του - Ήταν μπροστά και η γιαγιά του παιδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης