ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σπουδές κοσμήματος στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

«Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» είναι το πτυχίο που αποκτούν όσοι σπουδάσουν στο ΔΙΕΚ Στεμνίτσας. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί δύο χρόνια 

stemnitsa
Η Στεμνίτσα, ένα ιστορικό γραφικό ορεινό χωριό της Αρκαδίας, γνωστό στους περισσότερους ως ιδανικός χειμωνιάτικος προορισμός. έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 αφού η περιοχή ήταν έδρα της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας και φιλοξενήθηκε εκεί από τις 27 Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου του 1821.

afisa_sxoli_stemnitsa

Εκτός από την προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών, η Στεμνίτσα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι σημαντικό κέντρο χρυσοχοΐας και αργυροτεχνίας. Εξειδικευμένοι τεχνίτες επεξεργάζονται τον χρυσό, τον μπρούτζο, το χαλκό και το ασήμι ενώ πολλοί γνωστοί χρυσοχόοι κατάγονται από την περιοχή. Η παράδοση συνεχίζεται και σήμερα, καθώς είναι σημαντική η λειτουργία της ονομαστής στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας.

sxoli_stemnitsas_sxediasmos_kosmimaos_se_pc


Από το 2013, η «Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας» λειτουργεί ως ΔΙΕΚ με την ειδικότητα και πτυχίο «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» και διδάσκει σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και πολλές φορές και από το εξωτερικό. Κύριος άξονας της διδασκαλίας είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα της Σχολής
είναι διετές και στη "Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας" διδάσκουν εξειδικευμένοι χρυσοχόοι με γνώσεις χαρακτικής, καρφωτικής, μικρογλυπτικής, μοντελισμού, αρχιτέκτονας, καθηγητής καλών τεχνών και γεμολόγος σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.
Επίσης, οι σπουδαστές αποκτούν ευρύτερες γνώσεις με τη συμμετοχή της Σχολής σε εκθέσεις, διαγωνισμούς και προγράμματα  erasmus+.
Κλείσιμο
Οι εγγραφές στη Σχολή, που είναι δωρεάν, συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2795081514, 6974552302 Mail: mail@epas-stemn.ark.sch.gr και στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.facebook.com/sxolistemnitsas/.

sxoli-stemnitsa


Το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας παρέχει:
• Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια χρυσοχοΐας,  γεμολογίας, και σχεδίου
• Διδασκαλία από έμπειρους χρυσοχόους εξειδικευμένους σε όλη την γκάμα των τεχνικών χρυσοχοΐας (καρφωτική, χαρακτική, παραγωγικό κόσμημα, μικρογλυπτικήκ.α.)
• Γεμολογία από Ειδικό γεμολόγο, 
• Σχέδιο κοσμήματος από αρχιτέκτονα και καθηγητή Καλών Τεχνών,
• Διδασκαλία ηλεκτρονικού σχεδιασμού κοσμήματος με πρόγραμμα Rhino
• Υποστήριξη για συμμετοχή σε διαγωνισμούς κοσμήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ και απόκτηση διπλώματος επιπέδου 5.
• Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία καθημερινά. 

stemnitsa_sxoli_foto


Παράδοση 46 ετών
Πριν από μισό αιώνα περίπου, το 1976, οι κορυφαίοι τεχνίτες τεχνίτες Λάμπης Κατσούλης (γνωστός ως «μπαρμπα-Λάμπης», ειδικευμένος στην τεχνική της χαρακτικής και βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του και ειδικά για μια σειρά
αντιγράφων αρχαίων ελληνικών νομισμάτων), και Αριστείδης Βλαχόγιαννης (ειδικευμένος στη μεταλλοπλαστική και ειδικά σε εκκλησιαστικά είδη), ξεκινούν τη διδασκαλία της τέχνης του αργυροχρυσοχόου σε μια σχολή που τότε ήταν
Κέντρο Χειροτεχνίας του ΕΟΜΜΕΧ. Από το 1980 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί ως Δημόσια Επαγγελματική Σχολή. Από το 2013, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ, προσφέροντας στους σπουδαστές εκπαίδευση υψηλού επιπέδου από κορυφαίους καθηγητές και τεχνίτες. Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις, ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετοχές σε διάφορους σχολικούς ή αργυροχρυσοχοϊκούς διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πολλές διακρίσεις.

sxoli_stemnitsas_ekthesi


Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού της Μάρθας Καραγιάννη

Ένοπλος προσπάθησε να μπει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος, εξομολογείται ο βουλευτής Καράογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης