Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει τα 50ά μουσικά του γενέθλια στο Ηρώδειο

Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει τα 50ά μουσικά του γενέθλια στο Ηρώδειο

Ο ερμηνευτής των τραγουδιών των μεγάλων συνθετών και στιχουργών σε ένα επετειακό πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης

Manolis_Mitsias
Αποτελεί, αναμφισβήτητα, μία από τις πλέον εμβληματικές και διαχρονικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες υπηρετεί με συνέπεια και πρωτοφανή αφοσίωση την τέχνη του ως ιδανικός ερμηνευτής των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών. Αυτά τα 50 χρόνια της λαμπρής μουσικής του διαδρομής θα γιορτάσει ο Μανώλης Μητσιάς με την μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο.

Η μουσική αυτή βραδιά θα αποτελεί ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του που συμπίπτουν με φωτεινές στιγμές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Ένα μελωδικό ταξίδι ενός δωρικού, απέριττου αλλά και τόσο ουσιαστικού ταυτόχρονα καλλιτέχνη που θα παρασύρει, για μία ακόμη φορά το κοινό του, σε μια μουσική μυσταγωγία οικεία, ταυτισμένη με το ελληνικό DNA.

Όλα αυτά με όχημα τα τραγούδια, όλα τα μεγάλα εκείνα τραγούδια που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα με τις εξαιρετικές ερμηνείες του, σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

Από την «Ελευσίνα» και το «Ποτέ» μέχρι την «Πιρόγα»και το «Σού 'χω έτοιμη συγγνώμη» κι από τον «Γιάννη τον φονιά» και τη «Μικρή Ραλλού» μέχρι το «Μ’ ένα παράπονο» και το «Αυτά τα χέρια»....Μέσα από αυτά εξάλλου διέγραψε την καλλιτεχνική του πορεία από τα Δουμπιά στα «Σκαμνιά», από τη μπουάτ «107» της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, και από την «Columbia» στην πρώτη μεγάλη του επιτυχία. Κι έπειτα η καταξίωση, οι μεγάλες συνεργασίες, τα ταξίδια, οι εμφανίσεις στους διασημότερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 5η θέση Κυρίδου -Μπούρμπου στον τελικό της δίκωπου

Πάτρα: Νύχτα αγωνίας για το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά - Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελεκίστρα

Μετά από 40 χρόνια, δημόσια έργα χωρίς Μπόμπολα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης