Έξαλλοι οι Βρετανοί καλλιτέχνες με τον Μπόρις Τζόνσον ενόψει Brexit

Έξαλλοι οι Βρετανοί καλλιτέχνες με τον Μπόρις Τζόνσον ενόψει Brexit

Για ποιο λόγο ξεσηκώθηκαν συλλογικές αντιδράσεις εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης

radiohead

Σε πολύ μεγάλη αναταραχή βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η μουσική βιομηχανία της Βρετανίας και αυτή τη φορά δεν ευθύνονται τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός αλλά η ίδια η Κυβέρνηση. Η αδυναμία της να εξασφαλίσει την ελεύθερη μετακίνηση και διαμονή των Βρετανών καλλιτεχνών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει Brexit, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά ευθύνεται για την αδυναμία ύπαρξης συμφωνίας. Το θέμα μάλιστα έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου καθώς ανώνυμη πηγή διέρρευσε στον τύπο πως οι Βρετανοί ήταν εκείνοι που απέρριψαν την πρόταση που τους έγινε η οποία βασίζεται στους όρους που ισχύουν και για καλλιτέχνες άλλων χωρών.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες αναφέροντας πως άσκησε πιέσεις στην άλλη πλευρά προκειμένου να καταλήξουν σε μια πιο συμφέρουσα συμφωνία η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα, ιδιαιτέρως δε οι μουσικοί που ταξιδεύουν πολύ συχνά λόγω συναυλιών, είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και προετοιμάζει δυναμική συλλογική αντίδραση. Ο αρχηγός των Radiohead, Tom Γιόρκ, χαρακτήρισε δημόσια την κυρέρνηση «αναποτελεσματική» ενώ  έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνονται υπογραφές, ανάμεσά τους και πολλών ονομάτων διεθνούς καταξίωσης, απαιτώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον και βρει τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε χώρες της Ε.Ε.

Στο ψήφισμά τους υπογραμμίζουν πως μετά την Covid – 19, που πλήγωσε βαθύτατα τον χώρο τους, η γραφειοκρατία που θα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί ελεύθερη βίζα, θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για μουσική βιομηχανία η οποία αποτελεί ένα υπολογίσιμο κομμάτι της εγχώριας οικονομίας.  

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε βίντεο: Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Σύψας: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες λόγω του συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Κάμαλα… Μινχάουζεν: Είναι μυθομανής η Νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης