Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει κοντά διάσημους ξένους καλλιτέχνες με Έλληνες

Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει κοντά διάσημους ξένους καλλιτέχνες με Έλληνες

Μέσα από μια σειρά τριήμερων masterclasses που  θα πραγματοποιούνται δωρεάν, από Παρασκευή έως Κυριακή

Festival__masterclasses
Την σημαντική ευκαιρία να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν με καταξιωμένους ξένους καλλιτέχνες του Θεάτρου και του Χορού δίνει σε Έλληνες επαγγελματίες του χώρου μια νέα διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που επεκτείνεται φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, και τον χειμώνα. Πρόκειται για τα «Long Weekends», μια σειρά τριήμερων masterclasses, που θα διεξάγονται από Παρασκευή έως Κυριακή με στόχο να προσφέρουν έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας με τη διεθνή.

Open Plan Ι Μια πλατφόρμα ερευνητικών δράσεων για τους καλλιτέχνες και το ευρύ κοινό


Όλοι οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες των «Long Weekends» είχαν προγραμματισμένες παραστάσεις για το Φεστιβάλ του 2020, που μεταφέρθηκαν για το επόμενο καλοκαίρι. Στο πρώτο workshop το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί τον νεαρό, βραβευμένο σκηνοθέτη Christopher Rüping. Ακολουθεί ο δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Γερμανός σκηνοθέτης Thomas Ostermeier. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει η τέχνη του Χορού με ένα Long Weekend από την ομάδα της Maguy Marin, το οποίο θα διδάξει ο καταξιωμένος χορευτής Ulises Alvarez.

Κλείσιμο
Οι δράσεις του χειμερινού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με τίτλο «Open Plan» έχουν σχεδιαστεί άλλες για επαγγελματίες και άλλες για το ευρύτερο κοινό και έχουν δωρεάν συμμετοχή για όλους. Όπως ακριβώς και στην αρχιτεκτονική, από την οποία δανείζεται τον όρο Open Plan, η σειρά δράσεων που εγκαινιάζει το Φεστιβάλ, απελευθερώνει έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης, που καταργεί τα τείχη και τις οριοθετήσεις.

 
Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια για τον Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο προτείνει η εισαγγελέας - Ισόβια για Ρουπακιά

Κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο: Τρεις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές - Δείτε βίντεο

ΕΛ.ΑΣ.: Ηρωίνη βάρους 102 κιλών σε διαμέρισμα στην Αθήνα! - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης