«Fratelli Amici Italiani»: Το νέο τραγούδι του Στέλιου Φωτιάδη είναι αφιερωμένο στους Ιταλούς

«Fratelli Amici Italiani»: Το νέο τραγούδι του Στέλιου Φωτιάδη είναι αφιερωμένο στους Ιταλούς

Τραγουδούν οι Μελίνα Ασλανίδου, Βαγγέλης Γερμανός, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας και ο Γιώργος Νταλάρας

frat
Πολλοί ήταν δημιουργοί, σε ολόκληρο τον κόσμο, που μετουσίωσαν σε έμπνευση, μουσική και στίχους τις εικόνες και τα συναισθήματα που πρωταγωνίστησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένας απ' αυτούς είναι και ο συνθέτης, στιχουργός και μουσικό παραγωγός Στέλιος Φωτιάδης ο οποία έγραψε ένα καινούργιο κομμάτι επηρεαζόμενος από τον δραματικό τρόπο με τον οποίον βίωσε την επέλαση του κορωνοϊού η γειτονική Ιταλία.

Το τραγούδι έχει τίτλο «Fratelli Amici Italiani» και στην ερμηνεία του συμμετέχουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Βαγγέλης Γερμανός , Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας και ο Γιώργος Νταλάρας. Συμμετέχουν επίσης η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και το σύνολο πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλoυ, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Σούλης
Fratelli Amici Italiani


Τα έσοδα από την μετάδοση του τραγουδιού θα διατεθούν στο Circolo Hospital and Macchi Foundation, νοσοκομείο της πόλης Βαρέζε, της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

«Βλέποντας το δράμα που συντελείται στη γειτονική μας χώρα έγραψα από καρδιάς αυτό το τραγούδι. Το αφιερώνουμε στους φίλους Ιταλούς και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές. Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς τραγουδιστές, μουσικούς, τεχνικούς κι όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

Ο Στέλιος Φωτιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Νοστράδαμος και συνθέτης γνωστών επιτυχιών (Δώσ’ μου το χέρι σου, Μέχρι να βρούμε ουρανό, Κάποια γιορτή, Το τραγούδι μου, Σε μια σχεδία, Ό,τι και να γίνει θυμήσου, κ.ά.). Παραμέρισε την αγάπη του για τη σύνθεση και ασχολήθηκε με την δισκογραφία ως παραγωγός (Lyra, Warner Music) αλλά και ως ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Eros Music. Από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα ασχολείται με τη διοργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών και μουσικών προγραμμάτων. Είναι η κινητήριος δύναμη στην πορεία της Γλυκερίας που η αρχή της επιτυχημένης καριέρας της ήταν ταυτόχρονη με την κοινή τους ζωή. Τραγούδια του έχουν διασκευαστεί και έχουν γίνει επιτυχίες στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης