Ένας διαγωνισμός καινοτομίας στα Τρίκαλα

Ένας διαγωνισμός καινοτομίας στα Τρίκαλα

Ο Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB διοργανώνει Διαγωνισμό Καινοτομίας & νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, με την ονομασία «Trikala Innovation Challenge enabled by Vodafone business», με στόχο την ανεύρεση των καλύτερων νέων ιδεών και λύσεων στις κατηγορίες:Smart Cities,Internet of Things και Smart Agriculture

kainotoma-trikala
Η δουλειά που γίνεται στα Τρίκαλα – στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή- σχετικά με την αναγκαία και απαραίτητη προετοιμασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την ενσωμάτωση- προσαρμογή στις επιταγές μιας σύγχρονης έξυπνης πόλης που διαθέτει ψηφιακές δεξιότητες για τους πολίτες δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η δημιουργία του GiSeMi HUB είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση που με συνέπεια και συνέχεια ασκεί η τοπική δημοτική αρχή. Ο συγκεκριμένος Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και της e-Trikala A.E., που σαν στόχο, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, «έχει την ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες δίνουν λύσεις στις προκλήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις».

Αλλά, ο Δήμος Τρικκαίων έχοντας στη διάθεση του και τις υποδομές του GiSeMi HUB προχώρησε σε μια σημαντική για τον χώρο της ελληνικής περιφέρειας πρωτοβουλία. Διοργανώνει, με την στήριξη της Vodafone, Διαγωνισμό Καινοτομίας & νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, με την ονομασία «Trikala Innovation Challenge enabled by Vodafone business», με στόχο την ανεύρεση των καλύτερων νέων ιδεών και λύσεων στις κατηγορίες: Smart Cities, Internet of Things και Smart Agriculture και την ανάδειξη τριών (3) νικητών, έναν σε κάθε κατηγορία.

Οι διαγωνιζόμενοι μέσα από παρουσίαση τους – διάρκειας 3 λεπτών- μπροστά στα μέλη της κριτικής επιτροπής (εκπρόσωποι των διοργανωτών αλλά και του χορηγού) θα πρέπει να πείσουν για την πρόταση τους (που χρειάζεται να περιλαμβάνει οπωσδήποτε α) την λύση, β) το κοινό στόχος, γ) το κόστος και δ) το εμπορικό μοντέλο). Άλλωστε, από αυτή την διαδικασία αξιολόγησης θα αναδειχθούν οι νικητές κάθε κατηγορίας.

Κλείσιμο
Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2019, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB (Μυροφύλλου 10, Άγιος Οικουμένιος, 42132 Τρίκαλα).

Περισσότερες πληροφορίες gisemi.gr/trikala-innovation-challenge-2019

Τελευταίο αλλά όχι και έσχατο. Οι 3 νικητές – 1 ανά κατηγορία- θα λάβουν από τους διοργανωτές και τον χορηγό (Δήμος Τρικκαίων, e-Trikala A.E. και Vodafone) ένα έπαθλο που θα περιλαμβάνει τις εξής παροχές: Παροχή δωρεάν χώρου (γραφείου) εργασίας στο GiSeMi HUB για δώδεκα (12) μήνες, συμβουλευτική καθοδήγηση της ομάδας Vodafone Smart Communities Agile με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά και δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης