Ο πράσινος κρεμαστός κήπος

Ο πράσινος κρεμαστός κήπος

Στο αίθριο του νέου Ergon House Athens στην Οδό Μητροπόλεως θα συναντήσει τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο – γνωστό και ως «Ραδίκι» - και μπορείς φεύγοντας να κρατάς στα χέρια σου ως ανάμνηση εμπειρίας ένα κομματάκι ευωδιαστής αρμπαρόριζας

ergon-house
Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφθηκα το Ergon House Athens – ένα multiplex φιλοξενίας, γεύσης, εμπειρίας και αγορών- στην Οδό Μητροπόλεως εκεί που παλιά έστεκε το Ινστιτούτο Θερβάντες. Η πρώτη και καλύτερη έκπληξη ήταν η συνάντηση μου με ένα παλιό γνώριμο της startup σκηνής. Τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο από το πρωτοποριακό radiki.com.

Μετά τους χαιρετισμούς έμαθα ότι ο Σωτήρης είναι εκεί συνεργάτης με κύρια ευθύνη να στηθεί σωστά η δραστηριότητα γύρω από το μανάβικο που βρίσκεται φάτσα φόρα στο αίθριο του πολυχώρου, δίπλα ακριβώς από την θύρα εισόδου της reception της ξενοδοχειακής μονάδας που αναπτύσσεται στους πάνω ορόφους.

Η παρουσία του φίλου Λυμπερόπουλου σου ξυπνά προσδοκίες για γευστικούς συνδυασμούς – όπως το διάλεγμα μιας καλής ντομάτας για να την συνοδεύσεις με αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο που έρχονται μαζί με ένα ζεστό μικρό καρβέλι ψωμί στη ξύλινη επιφάνεια σερβιρίσματος. Η πάλι, μια φρέσκια πράσινη σαλάτα φτιαγμένη από τα έμπειρα χέρια του ή και γιατί όχι, μια μερίδα φρεσκοβρασμένα χόρτα από αυτά που δεν λείπουν ποτέ από το χαρτοφυλάκιο της μαναβικής του.
ergon-house-1
Κλείσιμο

Από την ενότητα των συμμετεχουσών εταιρειών στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας βρήκα και αναδημοσιεύω εδώ τις σχετικές πληροφορίες για το επιχειρηματικό Ραδίκι: «H εταιρεία ΡΑΔΙΚΙ ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας λαχανικών και φρούτων για εστιατόρια και ιδιώτες.

Είναι μία από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εξειδικεύεται στη συλλογή άγριας τροφής. Έχει πάνω από 120 πελάτες στην Ελλάδα (Cookoovaya , Costa Navarino κτλ), ενώ έχει σημαντική παρουσία στο Λονδίνο και στο Παρίσι προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια στον κόσμο (Le Chateaubriand , Septime κτλ).

Η ΡΑΔΙΚΙ διαχειρίζεται 30 στρέμματα με εξειδικευμένες καλλιέργειες κηπευτικών και συνεργάζεται σταθερά με 20 εξειδικευμένους συλλέκτες σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία έχει χαρακτηριστεί από την Endeavor σαν μια από τις επιχειρήσεις που θα έχουν επίδραση στην ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια (…) Το όραμα της ΡΑΔΙΚΙ είναι να κάνει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα συνώνυμα της υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγορές».

Φεύγοντας και πριν τον αποχαιρετήσω ζήτησα να μάθω πληροφορίες για τον πράσινο κρεμαστό κήπο του αιθρίου που έχει τα πάντα από αρωματικά φυτά και βότανα και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η συλλογή του θα είναι διαθέσιμη και για το κοινό. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος με αποχαιρέτησε με ένα μικρό κομμάτι ευωδιαστής αρμπαρόριζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης