«Συνοικία Ασμάτων» ή… ένα κέντρο ελληνικής διασκέδασης

«Συνοικία Ασμάτων» ή… ένα κέντρο ελληνικής διασκέδασης

Η παράσταση «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη επανέρχεται με νέες ενισχύσεις: Με επίτιμους καλεσμένους τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο, τέσσερις ταλαντούχους νέους τραγουδιστές (Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης) και οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη

ieroklis
Μετά την επιτυχία του περασμένου χειμώνα η «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη επανέρχεται δριμύτερη και ριζικά ανανεωμένη από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 20:00 στην Ακτή Πειραιώς.

Ένα πρόγραμμα καθαρόαιμης ελληνικής διασκέδασης και ταυτόχρονα ένα μουσικό ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι των δεκαετιών του ’40, του ’50 και του ’60. Μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με την υπογραφή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, επίτιμους καλεσμένους τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο, τέσσερις ταλαντούχους νέους τραγουδιστές (Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης) και οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
ieroklis-2

Κλείσιμο
«Ουσιαστικά η παράσταση μας μεταφέρει σ’ ένα καλό, κοσμικό κέντρο της δεκαετίας του ’60. Στο πρώτο μέρος λοιπόν ενυπάρχει και το στοιχείο του show, που θυμίζει ένα βαριετέ της εποχής με μία παραπάνω θεατρικότητα» μας εξηγεί ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, που τονίζει ότι η φετινή «Συνοικία Ασμάτων» είναι πολύ διαφορετική από την περσινή της εκδοχή. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο εκ νέου από την αρχή.

«Ο βασικός κορμός του προγράμματος αποτελείται από λαϊκά τραγούδια. Όχι όμως αυτό που λέμε “hard rock” λαϊκά, αλλά πιο ευγενή και πιο εξωστρεφή. Ως προοίμιο σε αυτά λειτουργούν κάποια τραγούδια ρετρό από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50. Και ύστερα μπαίνουμε σε αυτό που λέμε καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι με τραγούδια που φτάνουν μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 60» επισημαίνει.

Από τον Γούναρη και τον Γιαννίδη στον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα… Μία διαδρομή 30 χρόνων με υλικό ακριβό και ανεξάντλητο. «Αν δει κάποιος τα τραγούδια ανεξάρτητα μπορεί να πει ότι είναι και ετερόκλητα. Η δική μου δουλειά είναι πώς όλο αυτό το υλικό θα δέσει και θα δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο που θα παραπέμπει σε μία άλλη εποχή, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και σύγχρονο» σχολιάζει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης που στήνει ένα καθαρά μουσικό θέαμα χωρίς πρόζα και υποκριτικό μέρος. «Η όποια θεατρικότητα παραπέμπει στο ύφος του βαριετέ εκείνης της εποχής».

Βέβαια στο πλευρό του επέλεξε να έχει δύο αγαπημένους ηθοποιούς με εξαιρετικές φωνές. «Τα τραγούδια όταν λέγονται από ηθοποιούς αποκτούν μία άλλη διάσταση» παρατηρεί. «Ο Γιάννης Μπέζος και ο Ταξιάρχης Χάνος είναι ηθοποιοί που παράλληλα είναι και τραγουδιστές. Ηθοποιοί που να τραγουδάνε στο περίπου σαν κι εμένα υπάρχουν πολλοί, αλλά άλλος φάλτσος πέρα από μένα δεν χωρούσε σ’ αυτή την παράσταση!» λέει γελώντας.
ieroklis-1

«Εμείς δεν είμαστε τραγουδιστές με δισκογραφία, οπότε σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα είμαστε πιο απενοχοποιημένοι» σχολιάζει ο Γιάννης Μπέζος και συνεχίζει: «Σκοπός μας είναι αυτό που κάνουμε πάνω στη σκηνή να γίνει ένα με αυτούς που το παρακολουθούν από κάτω, αλλά αυτό το ένα δεν θα είναι άναρχο, γιατί αλλιώς είναι πανηγύρι και από πανηγύρια έχουμε πολλά. Το στίγμα το δίνουμε εμείς πάνω από τη σκηνή».

«Για μένα αυτά τα σπουδαία τραγούδια είναι σαν μονόπρακτα, που πρέπει να τα υπηρετήσεις με το αίσθημα, την ψυχή σου και την τεχνική σου, όση έχει ο καθένας μας» λέει ο Ταξιάρχης Χάνος, που έχει ήδη συνεργαστεί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη σε μουσικές παραστάσεις που έχουν κάνει οι «Άγαμοι Θύται».

Η μεγάλη μεταγραφή για φέτος είναι οι οκτώ βιρτουόζοι μουσικοί με μαέστρο τον εξαιρετικό Γιάννη Παπαζαχαριάκη. «Η ορχήστρα σε μία τέτοια δουλειά πρέπει να έχει την ευελιξία να παίξει τόσα διαφορετικά στυλ. Και να τα παίξει με ακρίβεια, με ύφος, με χρώμα… Ευτυχώς έχουμε τους καλύτερους» τονίζει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Ταξιάρχης Χάνος προσθέτει: «Έχουμε την ευλογία να έχουμε αυτή την ορχήστρα, αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν τα τραγούδια αυτά με τον συγκεκριμένο τρόπο».

Το ραντεβού δίνεται κάθε Κυριακή στις 20:00 και η υπόσχεση όλων είναι ότι στις 12 τα μεσάνυχτα όλοι οι θεατές θα βρίσκονται ήδη στα κρεβάτια τους. «Θεωρήσαμε ότι ένα πρόγραμμα διασκέδασης μεν, αλλά μ’ ένα άρωμα θεατρικότητας, ταιριάζει καλύτερα στην Κυριακή και μάλιστα σε μία ώρα που δεν θα είναι αργά το βράδυ» εξηγεί ο Ιεροκλής κι εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για την πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης