Το ρεπερτόριο των Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων!

Το ρεπερτόριο των Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων!

Οι «Ventus Ensemble», ένα σύνολο 11 νέων και δυναμικών μουσικών ερμηνεύει τα δύο Χριστουγεννιάτικα διηγήματα «Εγώ το ξωτικό» και «Όνειρο με κόκκινο σκουφί» στην Κεντρική Σκηνή της «Στέγης»

xristougenniatika-diigimata
11 νέοι και δυναμικοί μουσικοί –γνώριμοι από παιδιά με τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας να αποτελούν το σημείο αναφοράς μιας κοινής μουσικής πορείας– οι «Ventus Ensemble», παρουσιάζονται στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και παρουσιάζουν δύο νέα μουσικά διηγήματα, έργα για ιδιαίτερο συνδυασμό ηχοχρωμάτων, από πνευστά, κρουστά και πιάνο, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.

Κάπου εδώ νομίζω είναι απαραίτητο να παραθέσω την μικρή ιστορία του μουσικού σχήματος την οποία βρήκα στην ιστοσελίδα τους: «Το καλοκαίρι του 2005 σχημάτισαν το κουιντέτο Ventus με σκοπό την εξερεύνηση και προώθηση του ρεπερτορίου για κουιντέτο ξύλινων πνευστών. Η ανάγκη τους όμως να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους, δημιούργησε την άνοιξη του 2012 το Ventus Ensemble, εμπλουτίζοντας την αρχική σύνθεση του συνόλου με το κλασσικό κουιντέτο χάλκινων πνευστών, πιάνο, κρουστά και ενίοτε χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και σε φεστιβάλ όπως το Κ.Ο.Θ. Underground, το Φεστιβάλ Τεχνών της Κέρκυρας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει πολλά από τα σημαντικότερα έργα και ενορχηστρώσεις μουσικής δωματίου για σύνολα πνευστών, έργα Ελλήνων συνθετών της Εθνικής και Επτανησιακής Σχολής και παραγγελίες νέων έργων για το σύνολο.

Κλείσιμο
Το Μάιο του 2016 το Ventus Ensemble κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο όπου το κουιντέτο χάλκινων πνευστών του συνόλου ερμηνεύει τη σουίτα Circular Argument του συνθέτη Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και κυκλοφορεί από την Decca Classics.

Την ομάδα αποτελούν οι Μάνος Βεντούρας, Σπύρος Βέργης, Κώστας Γιοβάνης, Δημήτρης Γκόγκας, Όθωνας Γκόγκας, Δημήτριος Μαρίνος, Νίκος Μεταλληνός, Μενέλαος Μωραΐτης, Δημήτρης Ντακοβάνος, Σπύρος Τζέκος και Μαρίνος Τρανουδάκης».

Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα νέα γιορτινά διηγήματα «Εγώ το ξωτικό» και «Όνειρο με κόκκινο σκουφί» τα οποία αποτελούν δημιούργημα δύο σημαντικών συγγραφέων και δύο διακεκριμένων συνθετών.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της Στέγης: «Δύο συγγραφείς με μουσική παιδεία, η Μαριβίτα Γραμματικάκη και η Κατερίνα Σχινά, και δύο συνθέτες με διακριτή πορεία στη σύγχρονη μουσική σκηνή, ο Κωστής Κριτσωτάκης και ο Τάσος Ρωσόπουλος, δημιούργησαν τα δύο έργα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Ελληνικού Σχεδίου», το οποίο στο πλαίσιο της δημιουργίας ρεπερτορίου, αναθέτει κάθε καλλιτεχνική περίοδο τη σύνθεση νέων έργων για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

Δύο νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Κατσής και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, αφηγούνται τις ιστορίες ως αναπόσπαστο κομμάτι των μουσικών έργων, που πλαισιώνονται από το σκηνογραφικό περιβάλλον του Πάρη Μέξη και τους φωτισμούς του Γιώργου Τέλλου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης