Το βιβλίο στην τέχνη

Το βιβλίο στην τέχνη

12 καλλιτέχνες, μια εικαστική έκθεση και το ρεύμα της book art

black-in-white-piop
Η σύμπραξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς με την διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων» γεννά μια εικαστική παρουσία που κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να την εντάξει στο ρεύμα της book art.
black-in-white-piop-1


12 καλλιτέχνες -οι Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ζωή Κεραμέα, Στέφανος Ζαννής, Μάρκος Καμπάνης, Βένια Δημητρακοπούλου, Μαρία Σταμάτη, Κώστας Βίττης, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πελαγία Κυριαζή, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Γιώτσας και Βάσια Βανέζη- που δημιούργησαν ή αξιοποίησαν βιβλία ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση «Black in white», στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.
Κλείσιμο
black-in-white-piop-3


Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα http://www.piop.gr/el/Activities/ekdiloseis-mouseia/IA-black-in-white-2018.aspx του ΠΙΟΠ διαβάζω σχετικά: «Μοναδικά έργα εφαρμοσμένης τέχνης, χειροποίητα βιβλία καλλιτεχνών αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης που εντάσσεται στην ενότητα ¨Ανοιχτές Συλλογές¨ της διοργάνωσης.
black-in-white-piop-2


Μεταξύ αυτών βιβλία πανόδετα, ή άλλα από σπάνια χαρτιά με συμβατική ή αντισυμβατική μορφή (π.χ. βιβλία-γλυπτά). Σε αυτά ο επισκέπτης ανακαλύπτει τη δύναμη του βιβλίου και εξοικειώνεται με τις ποικιλόμορφες εικαστικές προεκτάσεις του».

Στην έκθεση η οποία ξεκινά την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου -με διάρκεια έως έως 18 Ιανουαρίου 2019- παρουσιάζονται, επίσης, καλλιτεχνικά βιβλία παιδικής τέχνης, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν σε εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης