Στα 2918 μέτρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στα 2918 μέτρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Φώτης Θεοχάρης και το εγχείρημα #SmileClimb στα ψηλά βουνά της Ελλάδας

theocharis
Άκουγα πολλά για τον Έλληνα νεαρό ορειβάτη που ανέβηκε την 3η ψηλότερη κορφή του κόσμου στο όρος Kangchenjunga (8.586μ), μαζί με τον Αντώνη Συκάρη. Παρακολουθούσα καιρό και τις εξορμήσεις που συντονίζει με την ομάδα «Απόδραση στη Φύση». «Η περιέργεια και η ανάγκη του ανθρώπου για εξερεύνηση» τον οδηγεί στις ταξιδιωτικές περιπλανήσεις, στην προσπάθεια κατάκτησης τους πιο άγνωστου, του πιο δύσβατου, του πιο απομακρυσμένου τόπου, διαβάζω σε δοκίμια περιηγητικής λογοτεχνίας, αλλά ο Φώτης Θεοχάρης δεν διακατέχεται μόνο από αυτό, αλλά και από μία έντονη κοινωνική ευαισθησία.
theocharis-2


Επιθυμεί να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να κάνουν μεγάλα όνειρα, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να διαδώσει το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με ασφάλεια και υγεία μέσα από την άθληση. Με αυτό το σκοπό στο μυαλό, έχει βάλει στόχο να ανέβει στα κυριότερα ελληνικά βουνά από τα 1500 έως τα 2918 μέτρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.
Κλείσιμο
theocharis-1


Με τη βοήθεια των χαρτών «Ανάβαση», ο Φώτης Θεοχάρης θα ανέβει 120 κορυφές της Ελλάδας προσκαλώντας μας να στηρίξουμε ο καθένας όπως μπορεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της ιστοσελίδας https://www.hamogelo.gr/gr/el/stirikste-mas/. Εταιρείες που επιθυμούν να γίνουν υποστηρικτές του εγχειρήματος μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της σελίδας στο Facebook Fotis Theocharis.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης