Οι «Διελεύσεις» της Σύγχρονης Τέχνης στον 12ο Αιώνα π.Χ.

Οι «Διελεύσεις» της Σύγχρονης Τέχνης στον 12ο Αιώνα π.Χ.

Τέσσερις καλλιτέχνες συμμετέχουν με μια εικαστική παρέμβαση στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων στην Κρήτη, στην έκθεση που διοργανώνεται από την σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

dielefseis
Το Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων χρονολογείται από τον 12ο περίπου Αιώνα π. Χ. και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου κοντά στο χωριό των Αρμένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε η ύπαρξη του αρχαιολογικού χώρου των 220 τάφων, στα μέσα της δεκαετίας του 60’.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.cca.gr του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης «Η απρόσμενη ανακάλυψη ενός αγγείου, από τον μικρό μαθητή Ανδρέα Βούρβαχη, έδωσε το έναυσμα για την ανασκαφή του γνωστού Υστερομινωικού νεκροταφείου Αρμένων, από τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο Γιάννη Τζεδάκι που συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα».

Στον αρχαιολογικό χώρο του δάσους των βελανιδιών -στον χώρο των τάφων που έχουν ανασκαφεί, τέσσερις καλλιτέχνες -Αντώνης Βολανάκης, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Καλλιόπη Λεμού και Μανούσος Χαλκιαδάκης- παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, επέλεξαν την βραδιά της πανσελήνου της 26ης Αυγούστου να παρουσιάσουν την εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων.

Όπως διαβάζουμε σχετικά: «Η ιδέα της επιμελήτριας Μαρίας Μαραγκού, είναι μια ταπεινή παρέμβαση που δεν θα ανταγωνιστεί στοιχεία του χώρου. Οι καλλιτέχνες με σεβασμό δημιουργούν έργα/κτερίσματα, συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τη μνήμη και τη συνέχεια. Ο τίτλος της έκθεσης «Διελεύσεις», σχετίζεται με το οντολογικό ζήτημα της ζωής και του θανάτου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης