Οι «Διελεύσεις» της Σύγχρονης Τέχνης στον 12ο Αιώνα π.Χ.

dielefseis

Τέσσερις καλλιτέχνες συμμετέχουν με μια εικαστική παρέμβαση στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων στην Κρήτη, στην έκθεση που διοργανώνεται από την σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Το Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων χρονολογείται από τον 12ο περίπου Αιώνα π. Χ. και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου κοντά στο χωριό των Αρμένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε η ύπαρξη του αρχαιολογικού χώρου των 220 τάφων, στα μέσα της δεκαετίας του 60’.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.cca.gr του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης «Η απρόσμενη ανακάλυψη ενός αγγείου, από τον μικρό μαθητή Ανδρέα Βούρβαχη, έδωσε το έναυσμα για την ανασκαφή του γνωστού Υστερομινωικού νεκροταφείου Αρμένων, από τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο Γιάννη Τζεδάκι που συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα».

Στον αρχαιολογικό χώρο του δάσους των βελανιδιών -στον χώρο των τάφων που έχουν ανασκαφεί, τέσσερις καλλιτέχνες -Αντώνης Βολανάκης, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Καλλιόπη Λεμού και Μανούσος Χαλκιαδάκης- παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, επέλεξαν την βραδιά της πανσελήνου της 26ης Αυγούστου να παρουσιάσουν την εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων.

Όπως διαβάζουμε σχετικά: «Η ιδέα της επιμελήτριας Μαρίας Μαραγκού, είναι μια ταπεινή παρέμβαση που δεν θα ανταγωνιστεί στοιχεία του χώρου. Οι καλλιτέχνες με σεβασμό δημιουργούν έργα/κτερίσματα, συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τη μνήμη και τη συνέχεια. Ο τίτλος της έκθεσης «Διελεύσεις», σχετίζεται με το οντολογικό ζήτημα της ζωής και του θανάτου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν