Ένα μουσικό πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας!

Ένα μουσικό πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας!

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες, η «Κληματαριά» στην Πλατεία Θεάτρου, γιορτάζει τα 90 χρόνια λειτουργίας της με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου

panigyri-athina
Το βίωμα της μοναδικής ατμόσφαιρας ενός μουσικού πανηγυριού στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρει για δύο ημέρες -στις 29 και 30 Αυγούστου- η «Κληματαριά», μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες.

Συμπληρώνοντας φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της, το γιορτάζει με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου -στην γειτονιά της- την πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί που βρισκόταν κάποτε το ιερό του Απόλλωνα, στη διήμερη συνάντηση θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής, ενώνοντας νοοτροπίες, ακούσματα και ενθυμήσεις από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας παρουσιάζοντας ήχους κλαρίνου, ρεμπέτικου, νησιώτικων κ.α.

Σε μία σύντομη ιστορία του χώρου διαβάζουμε: «Το κτίσμα βρίσκεται πάνω από το Ιερό του Απόλλωνα και δίπλα από το πρώτο σκεπαστό θέατρο της Αθήνας από όπου πήραν το όνομα η Πλατεία Θεάτρου και οι περιμετρικές οδοί Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Αριστοφάνους, Αισχύλου κ.τ.λ.

Κλείσιμο
Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο χώρος χρησιμοποιείται ως καφενείο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη για τις τελετές της εκκλησίας και μετατρέπεται από τον κ. Γεροδήμο το 1927 σε Οινομαγειρείο.

Σημαντική είναι η αναφορά από το αρχείο του χώρου στο οποίο αναφέρεται ότι εκεί έπαιξαν ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τις ορχήστρες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης