H μουσική της Μεσογείου στο Ωδείο Αθηνών!

H μουσική της Μεσογείου στο Ωδείο Αθηνών!

Ο Μιχάλης Καταχανάς, Jazz βιολίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής, συμμετέχει με το σχήμα ¨Michalis Katachanas Quartet¨ στο Aqua Jazz Athens, μια τετραήμερη μουσική πλατφόρμα στο Ωδείο Αθηνών με συναυλίες, μουσικές συναντήσεις και παρουσιάσεις νέων μουσικών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

katxanas
Ο Μιχάλης Καταχανάς είναι Jazz βιολίστας και συνθέτης, γεννήθηκε στον Πειραιά.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία οκτώ ετών με τον Κώστα Καβάκο. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απ΄ όπου αποφοίτησε το 2006, υπό την επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη -επικεφαλή του τμήματος Jazz.

Πριν δέκα χρόνια, το 2008, η μουσική του σταδιοδρομία εξήλθε των ελληνικών συνόρων αφού έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστώνη των Η.Π.Α, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright.

Εκεί, -όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σημείωμα στην ιστοσελίδα των διοργανωτών- μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς καθηγητές, μεταξύ άλλων με τον Charlie Banakos και Ran Blake, ενώ το 2012 σχηματίζει το Michalis Katachanas Quartet και δίνει συναυλίες σε πολλές μουσικές σκηνές, παρουσιάζεται σε φεστιβάλ και σημαντικούς χώρους -Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Πανόραμα Ελληνικής Jazz στην Στέγη κ.α. - και ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Κλείσιμο
Ως Jazz βιολίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, και ξένους μουσικούς με συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό -Η.Π.Α, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Μαρόκο, Τουρκία- ενώ από το 2014 είναι διδάσκων στο Τμήμα Jazz του Ωδείου Αθηνών.

Στις 9 Ιουλίου το σχήμα Michalis Katachanas Quartet το οποίο αποτελείται από τους Θοδωρή Κότσυφα, Ντίνο Μάνο, Βασίλη Ποδαρά και Μιχάλη Καταχανά, παρουσιάζεται και συμμετέχει στο Aqua Jazz Athens που πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών σχετικά με την εκδήλωση: «Ο παγκόσμιος πολιτισμός της τζαζ συναντάται με παραδόσεις, όργανα και μουσικούς της Μεσογείου. Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί μια τετραήμερη μουσική πλατφόρμα, που συνδιοργανώνουν το Ωδείο Αθηνών και το Πρόγραμμα Σπουδών Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τη συνεργασία του Berklee Global Jazz Institute».

«Η ξεχωριστή αυτή πλατφόρμα διαρθρώνεται σε τρεις ημερήσιες ζώνες: το πρωί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και να παρακολουθήσουν εργαστήρια και μαθήματα τζαζ και παραδοσιακών οργάνων της Μεσογείου, το απόγευμα θα γίνονται δημόσιες συζητήσεις και παρουσιάσεις και το βράδυ θα ξεκινά δυναμικά το συναυλιακό μέρος, με πρωτότυπες συνεργασίες μουσικών από όλη τη Μεσόγειο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης