Επόμενη στάση: Θέατρο!

Επόμενη στάση: Θέατρο!

Μια μονόπρακτη κωμωδία του 1888 η «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, –η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 1902– φέτος θα ταξιδέψει με το «Θέατρο Express» στις γειτονιές της Αθήνας

theatro-express
Αφετηρία θα είναι το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, στο Γκάζι, στις 5 και 6 Ιουλίου.

Έτσι θα ξεκινήσει το "τοπικό του ταξίδι" το θεατρικό λεωφορείο με τίτλο «Θέατρο Express» το οποίο είναι μια σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Οι καινοτόμες δράσεις του Ε.Θ. συνεχίζονται τις ημέρες του καλοκαιριού με σκοπό –όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: να συναντήσει τους θεατές του από γειτονιά σε γειτονιά, να τους ταξιδέψει στη μαγεία του θεάτρου και να τους κινητοποιήσει.

Το κοινό, που θα έχει την τύχη να βρεθεί στη γειτονιά του το «Θέατρο Express», θα παρακολουθήσει την «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.

Κλείσιμο
Μονόπρακτη κωμωδία του 1888, η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 1902 από την «Νέα Σκηνή», του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, «Η Αρκούδα» πραγματεύεται το τρίπτυχο πένθος/ χρέος/ έρως με τον πιο παιγνιώδη κι ευαίσθητο τρόπο.

Όπως διαβάζουμε για την σχέση του έργου με την νέα εκδοχή: «Ο συγγραφέας σκιαγραφεί με μεγάλη τρυφερότητα τους χαρακτήρες του σύντομου αυτού έργου έτσι ώστε, όποιος τους δει, να μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους.

Στη δική μας εκδοχή, της Αρκούδας επιδιώκουμε να αναδείξουμε το κωμικό και ειρωνικό στοιχείο του κειμένου και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους περιορισμούς της θεατρικής μας σκηνής, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα λεωφορείο».

«Η Αρκούδα» είναι ο οποιοσδήποτε τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει την καθημερινότητα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει τους φόρους του, να κάνει το καθήκον του, να πληρώσει τα χρέη του.

Ο καθένας από εμάς που πνίγεται μέσα στα ζητήματα της καθημερινής ζωής και που, κάποια στιγμή, μέσα στο χάος, στο στρες και στον θόρυβο, αποκτά επαφή με τον εαυτό του και τις επιθυμίες του και δραπετεύει από την ωμή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής δραπέτευσης που γίνεται εκούσια ή ακούσια, ο δραπέτης μπορεί να χαρεί, να ονειρευτεί, να ερωτευτεί κεραυνοβόλα κι έτσι να αντλήσει χαρά και δύναμη για να ριχτεί ξανά στη μάχη της πεζής πραγματικότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης