Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Η σειρά συναυλιών «Cosmos» του ΚΠΙΣΝ, -εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W . A. Mozart

Με κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα, την Ντο μείζονα, ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, διευθύνει και παίζει μαζί τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ένα πρόγραμμα με τρία αριστουργηματικά έργα, αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W. A. Mozart.

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τους Μουσικούς της Καμεράτα και τους εξαίρετους σολίστ της, οι οποίοι επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο τον κόσμο, τα οποία όπως διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «μας ταξιδεύουν στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων παρόμοιων με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο Mozart: Μια αυθεντική άρπα Erard και ένα φορτεπιάνο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του Mozart»

Θα παρουσιαστούν Κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c - Φλάουτο: Ζαχαρίας Ταρπάγκος - Άρπα: Μαρία Μπιλντέα. 

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ, ¨εξερευνά διαφορετικά μουσικά σύμπαντα¨- εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. 

Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συναυλία «Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον Άμλετ στη Σελήνη υπό Βροχή». Έπειτα με δύο συναυλίες στο τρέχον έτος. Η πρώτη στις 5 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «4 πιάνα, 4 πιανίστες» και η δεύτερη στις 26 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «Πλανήτες» του Gustav Holst και «Ήλιος» του Carl Nielsen. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.snfcc.org 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2