Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Η σειρά συναυλιών «Cosmos» του ΚΠΙΣΝ, -εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W . A. Mozart

Με κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα, την Ντο μείζονα, ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, διευθύνει και παίζει μαζί τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ένα πρόγραμμα με τρία αριστουργηματικά έργα, αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W. A. Mozart.

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τους Μουσικούς της Καμεράτα και τους εξαίρετους σολίστ της, οι οποίοι επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο τον κόσμο, τα οποία όπως διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «μας ταξιδεύουν στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων παρόμοιων με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο Mozart: Μια αυθεντική άρπα Erard και ένα φορτεπιάνο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του Mozart»

Θα παρουσιαστούν Κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c - Φλάουτο: Ζαχαρίας Ταρπάγκος - Άρπα: Μαρία Μπιλντέα. 

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ, ¨εξερευνά διαφορετικά μουσικά σύμπαντα¨- εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. 

Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συναυλία «Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον Άμλετ στη Σελήνη υπό Βροχή». Έπειτα με δύο συναυλίες στο τρέχον έτος. Η πρώτη στις 5 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «4 πιάνα, 4 πιανίστες» και η δεύτερη στις 26 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «Πλανήτες» του Gustav Holst και «Ήλιος» του Carl Nielsen. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.snfcc.org 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"