Μια νύχτα στο Μουσείο

Μια νύχτα στο Μουσείο

Μια Museum Sleep Over εμπειρία για παιδιά και τους γονείς τους στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με το μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη και πολύτιμα έργα τέχνης

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη είναι το μοναδικό μουσείο της Αθήνας, μέσα στο οποίο μπορείς να …κοιμηθείς. Και όχι απλώς να κοιμηθείς, αλλά να ζήσεις μια ολονύχτια περιπέτεια ανάμεσα σε έργα τέχνης «παίζοντας» με τα ίδια τα έργα και με τις τέχνες. Το πώς γίνεται αυτό και ποια η σημασία των τεχνών και του παιχνιδιού με αυτές στην εκπαιδευτική διαδικασία μας εξηγεί ο Παναγιώτης Τσιρίδης, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας των «Κώδικα του Κοντού Δράκου», «Ο Ευτύχιος Καλλέργης και η Συλλογή με τους εφιάλτες», «Ένα τυχερό αγόρι» κ. ά.Με πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για διάφορες ηλικιακές ομάδες, ο Παναγιώτης Τσιρίδης, συν-δημιουργός μαζί με άλλους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες της ομάδας «Λόγου Παίγνιον» μας λέει: «Η μουσική, το θέατρο, η λογοτεχνία, ο χορός και τα εικαστικά γίνονται εργαλεία έτσι ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κίνητρο συμμετοχής, να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε παιδί και τελικά, μαζί με όλα τα παραπάνω να συμβάλουν στην ανάπτυξη της γλώσσας των μαθητών. Και λέγοντας γλώσσα δεν εννοούμε μόνο το συντακτικό, τη γραμματική και τα κείμενα, αλλά όλο εκείνο το ψυχικό και πολιτισμικό υλικό το οποίο οφείλει η κοινωνία να προσφέρει στους μαθητές της προκειμένου να αναπτυχθούν αργότερα σε καλλιεργημένους και δημιουργικούς πολίτες». Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ομάδας «Λόγου Παίγνιον», η οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορους φορείς όπως η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, το ΚΠΙΣΝ, η ΕΣΗΕΑ κ.α.Με το Ίδρυμα Θεοχαράκη η συνεργασία του μετρά πολλά χρόνια και σήμερα σχεδιάζει ειδικά για τις εκθέσεις του εκπαιδευτικά προγράμματα για τη δράση Museum Sleep Over. Είναι μια δράση που απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και τους γονείς τους και στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης του μουσείου. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν στα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.

Η επόμενη «νύχτα στο μουσείο» θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Κωνσταντίνου Βολανάκη, τον πατέρα της θαλασσογραφίας στις 10 Μαρτίου (από 18:00 απόγευμα Σαββάτου) ως 10.00 (πρωί Κυριακής), επομένως αναμένεται μια νύχτα σε … μουσείο-«κρουαζιερόπλοιο». Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του https://www.panayiotistsirides.gr/, με το Ίδρυμα Θεοχαράκη και την πλούσια εκπαιδευτική του δράση http://thf.gr και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες