Οι ιστορίες του ασπρομάλλη μάγου-πολεμιστή στο Netflix

Οι ιστορίες του ασπρομάλλη μάγου-πολεμιστή στο Netflix

Η υπηρεσία video streaming αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το “The Witcher” ένα franchise που έχει κερδίσει φανατικούς αναγνώστες και αφοσιωμένους gamers

Οι ιστορίες του ασπρομάλλη μάγου-πολεμιστή στο Netflix
«Μας βρήκαν καιροί ελεεινοί [...] Η φρίκη έχει κατακλύσει το καθετί. Στο Μαχακάμ, επάνω στα βουνά, τα τελώνια πλημμύρισαν τον τόπο. Στα δάση, εκεί όπου παλιά ζούσαν μονάχα λύκοι, τώρα τριγυρνούν βρικόλακες, παγανά, όπου και να πας θα πέσεις πάνω σε κάποιο λυκάνθρωπο ή ένα άλλο τέρας. Στα χωριά, νεράιδες και στοιχειά αρπάζουν τα παιδιά απ’ τις μανάδες τους, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια περιστατικά. Κι ακόμη, αρρώστιες που κανένας δεν έχει ξανακούσει, να σου σηκώνεται η τρίχα!», λέει ο καστελάνος Βέλεραντ στον γητευτή Γκέραλτ (το απόσπασμα είναι από το μεταφρασμένο στα ελληνικά «Η τελευταία ευχή» των εκδόσεων Selini). Όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα- περιμένουν τον τελευταίο στις περιπέτειές του, που ήρθε η ώρα να τις δούμε στο Netflix.

Το “Witcher” είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά βιβλίων fantasy που ακολουθεί την ιστορία του Γκέραλτ, ενός μεταλλαγμένου ασπρομάλλη γητευτή-κυνηγού τεράτων από τη Ρίβια που χρησιμοποιεί την ευστροφία του και τις ανεξάντλητες υπερφυσικές του ικανότητες για να εξουδετερώνει τις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν την ανθρωπότητα. Ο ήρωας, όμως, κάποτε συνειδητοποιεί ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο σύνθετος από εκείνο που δείχνει: δεν είναι κάθε τερατόμορφο πλάσμα μοχθηρό και το ωραίο δεν είναι πάντοτε συνώνυμο του αγαθού. 

Τα βιβλία κέρδισαν ένα φανατικό κοινό, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, και χάρη σε αυτά ο συγγραφέας τους, Αντζέι Σαπκόφσκι, κέρδισε το παρατσούκλι «Πολωνός Τόλκιν». Η απήχηση του “Witcher” έγινε ακόμα μεγαλύτερη χάρη στην τεράστια επιτυχία των βιντεοπαιχνιδιών που βασίστηκαν σε αυτό. Εντός των πολωνικών συνόρων, το Witcher έγινε επίσης κόμικ, μία ταινία και μία τηλεοπτική σειρά. Τώρα, ήρθε η ώρα να περάσει στα χέρια του παγκόσμιου κολοσσού της ψυχαγωγίας, του Netflix, για να γίνει σειρά διεθνών προδιαγραφών.


Κλείσιμο

Ο Έρικ Μπάρμακ, αντιπρόεδρος της υπηρεσίας video streaming, δήλωσε για το deal: «Ο Αντζέι Σαπκόφσκι δημιούργησε έναν πλούσιο και αξιοσημείωτο κόσμο, μαγικό και οικείο συνάμα». Ο συγγραφέας, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημιουργικού συμβούλου στη σειρά, σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που το Netflix θα μεταφέρει τις ιστορίες μου [στη μικρή οθόνη], σεβόμενο το πρωτότυπο υλικό και τα θέματα, τα οποία χρειάστηκα περισσότερα από 30 χρόνια για να γράψω».

Την παραγωγή υπογράφουν οι Σον Ντάνιελ (παραγωγός του franchise «Μούμια», του «Λυκανθρώπου» με τον Ντελ Τόρο και του τηλεοπτικού “Expanse”) και Τζέισον Μπράουν (ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ντάνιελ στο “Expanse”). «Οι ιστορίες Witcher ακολουθούν μία αντισυμβατική οικογένεια που ενώνεται για να πολεμήσει υπέρ της αλήθειας σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Οι χαρακτήρες είναι πρωτότυποι, αστείοι και μας προκαλούν συνέχεια έκπληξη και ανυπομονούμε να τους φέρουμε στη ζωή», ανέφεραν οι δυο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης