Η Alpine αναλαμβάνει το ρόλο της Renault Sport

Η Alpine αναλαμβάνει το ρόλο της Renault Sport

Η Renault κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο με το τέλος του τμήματος υψηλών επιδόσεων Renault Sport οι δραστηριότητες του οποίου περνούν πλέον στην Alpine.

Alpine_RenaultSport
Οι άνθρωποι του τμήματος RS έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τους οπαδούς τους μέσω Twitter, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια ενός νέου κεφαλαίου για τις σπορ προτάσεις της Renault.
Η είδηση της διαδοχής της Renault Sport από την Alpine είχε προαναγγελθεί από την περασμένη άνοιξη, όταν και παρουσιάστηκε το στρατηγικό πλάνο Renaulution από τον Luca de Meo.
Την ευθύνη για τις σπορ δημιουργίες της γαλλικής φίρμας θα έχει πλέον η Alpine, η οποία παράλληλα με την Formula 1θα έχει και την ευθύνη εξέλιξης των σπορ αυτοκινήτων του ομίλου Renault.
Η ατζέντα της Alpine, η οποία θα μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα μοντέλα, που θα συνδυάζουν τις υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις με τον fun-to-drive χαρακτήρα.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται παράλληλα η αξιοποίηση της πλατφόρμας CMF-B-EV, ως επιστέγασμα της συνεργασίας της Renault με τις Nissan και Mitsubishi.
Κλείσιμο
Στην εν λόγω πλατφόρμα θα βασίζεται και το επερχόμενο Alpine R5, η καυτή δηλαδή έκδοση της ηλεκτρικής αναβίωσης του Renault 5. Ακόμα, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ένα μεγάλο σπορ SUV με δύο ηλεκτροκινητήρες και torque vectoring για άρτια κατανομή της ροπής.
Το τμήμα Renault Sport συστάθηκε το 1976, από τη συγχώνευση της Alpine με τη Gordini. Η δραστηριοποίηση της ομάδας RS δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στη F1 και τους αγώνες Ράλι καθώς έβαλε την υπογραφή της και σε εμβληματικά hot hatch όπως τα Clio RS και Megane RS.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης