Σαλάτα Νισουάζ

Σαλάτα Νισουάζ

Η Νισουάζ (Niçoise) είναι μια σαλάτα που όπως λέει και τ’ όνομά της προέρχεται από τη Νίκαια της Γαλλίας και έτσι δοξάζει τις καλοκαιρινές γεύσεις της Προβηγκίας.

NET-Salata-Nicoise_anoigma-1024x683
Διαδικασία
Βήμα 1
Το μυστικό για τέλειες πατάτες στη Νισουάζ: Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό μαζί με δυο σκελίδες σκόρδο, ¼ κρεμμύδι κομμένο, ½ κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι και τουλάχιστον 3 κουτ. σούπας αλάτι.

Γιατί το πολύ αλάτι, λόγω ώσμωσης, θα παρασύρει περιττή υγρασία από το εσωτερικό της πατάτας δημιουργώντας πιο κρεμώδη στην υφή εσωτερικά και λεπταίνοντας τη φλούδα εξωτερικά. Χάνοντας περισσότερη υγρασία η γεύση της πατάτας εντείνεται σε μικρότερη μάζα και άρα βγαίνει νοστιμότερη.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης