Στα σκαριά το ευρωπαϊκό πορτοφόλι πληρωμών - Τι θα προσφέρει

Στα σκαριά το ευρωπαϊκό πορτοφόλι πληρωμών - Τι θα προσφέρει

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι (EU Digital Wallet) αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026

wallet
Στην Ελλάδα ετοιμάζεται η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας, μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ.

Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεούουσας, στα γραφεία της εταιρείας Netcompany Intrasoft, ετοιμάζεται μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

The European Digital Identity Wallet is coming


Ονομάζεται Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν διαθέσιμα στο κινητό τους επίσημα έγγραφα που θα αναγνωρίζονται και θα γίνονται αποδεκτά σε όλα τα κράτη μέλη.

Κλείσιμο
Στα ισχυρά πλεονεκτήματα αυτής της πανευρωπαϊκής λύσης περιλαμβάνονται:

- Ταχύτητα & αποτελεσματικότητα: Μέσα από μία μόνο εφαρμογή θα "τρέχουν"
διαφορετικές διαδικασίες, όπως η ταυτοποίηση χρήστη, καθιστώντας τη χρήση του πορτοφολιού ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

- Αυξημένη ασφάλεια: Το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο απάτης ή κλοπής ταυτότητας. Επιπλέον, διασφαλίζει την ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα της ΕΕ.

- Διασυνοριακές συναλλαγές: Με το ευρωπαϊκό πορτοφόλι διευκολύνονται σημαντικά οι συναλλαγές σε άλλα κράτη, καθιστώντας πιο εύκολες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και την ταυτοποίησή τους με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο.

- Προσβασιμότητα: To πορτοφόλι καθιστά τις τραπεζικές συναλλαγές πιο προσβάσιμες καθώς δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα ταυτοποίησης.

- Επέκταση σε νέες αγορές: Για τις τράπεζες, το wallet θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου σε νέες αγορές καθώς θα τους επιτρέπει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο ασφάλειας.

Παράγοντες με γνώση των διαδικασιών διευκρινίζουν, πάντως, στο Capital.gr ότι η πανευρωπαϊκή λύση πληρωμών δεν έχει ακόμη ωριμάσει και θα πρέπει να υλοποιηθούν πρώτα μια σειρά από βήματα τα οποία προϋποθέτουν, πρωτίστως, βούληση και συναίνεση των ενδιαφερομένων μερών για να γίνει το ευρωπαϊκό όραμα πράξη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1kc3shl1hw1)



Ειδήσεις σήμερα:

Επτάστερος ο Παναθηναϊκός μετά την «αιχμαλωσία» της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα

Όλα έτοιμα για τον τελικό Conference: Ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena - Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης