Λίγο πριν ανοίξει επίσημα τις πόρτες του, η νέα γαστρονομική άφιξη του One&Only Aesthesis αναζητά τους ανθρώπους που θα το πλαισιώσουν και θα το αναδείξουν.
Οι 15 κορυφαίες ταβέρνες της Πελοποννήσου
Ταξιδέψαμε στη μεγαλύτερη χερσόνησο της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, και συγκεντρώσαμε για εσάς 15 αγαπημένες ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό μαγειρεμένο από εκλεκτή πρώτη ύλη από τη γη της ελιάς.
Παρακάτω οι ταβέρνες που σας προτείνουμε:
Ελιές
Είδος: ταβέρνα
Ιστορία: Ο Σταύρος, γιος της Λέλας, της σπιτονοικοκυράς του Πάτρικ Λι Φέρμορ και ιδιοκτήτριας της πιο γνωστής ταβέρνας της περιοχής με το όνομά της, δημιούργησε τον δικό του χώρο μέσα σε έναν ελαιώνα, πλάι στη θάλασσα. Η πετρόχτιστη ταβέρνα απλώνει τη βεράντα της μέσα στον ελαιώνα, όπου βρίσκονται και πολλά από τα τραπέζια, μέσα στη σκιά. Στο πλάι του η σύζυγός του, υπεύθυνη για τα μαγειρέματα, με πολύ καλό χέρι και γνώση της τοπικής κουζίνας.
Σερβίρει: Κλασικά ελληνικά ορεκτικά του καλοκαιριού, εξαίσια λαδερά της εποχής, φασολάκια, μελιτζάνες και μπάμιες, αλλά και παστίτσιο και μουσακάς. Ζητήστε σουτζουκάκια με πατάτες τηγανητές, μελωμένο μπριάμ, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες, σπιτικές αλοιφές, φάβα με κάππαρη και χόρτα βραστά. Ν.Δ.
Τιμή: €-€€
Καρδαμύλη, Μεσσηνία, τηλ. 27210 73140
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr