Ντομάτες και ντοματίνια: πώς τα ψήνουμε, για μια έκρηξη γεύσης στα πιάτα μας (+συνταγές)

Ντομάτες και ντοματίνια: πώς τα ψήνουμε, για μια έκρηξη γεύσης στα πιάτα μας (+συνταγές)

Ντομάτες και ντοματίνια: τα λαχανικά που πρωταγωνιστούν στα πιάτα μας όλες τις εποχές, αλλά ειδικά από τώρα και στο εξής και όσο ζεσταίνει ο καιρός, που βρίσκονται στην καλύτερη περίοδό τους!

net_ntomates_ntomatinia
Ντομάτες
Οι κόκκινες ζουμερές ντομάτες πρωταγωνιστούν κάθε καλοκαίρι στο τραπέζι μας. Από την παγκοσμίου φήμης χωριάτικη σαλάτα και τα μαμαδίστικα γεμιστά, μέχρι τους ταπεινούς αλλά υπέροχους καγιανάδες και τις αρωματικές σάλτσες, οι ντομάτες είναι μια από τις πιο ευέλικτες πρώτες ύλες και μπορεί να απογειώσει τα πιάτα μας, ειδικά αν είναι στα καλύτερά της. Ακόμα μια πεντανόστιμη εκδοχή είναι να τις ψήσουμε στο φούρνο σε πολύ λίγο χρόνο και με ελάχιστο κόπο.

Μπορούμε να βάλουμε είτε ντομάτες πομοντόρο είτε άλλες μεγαλύτερες, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι μαγειρεύουμε τις μικρότερες λιγότερο από όσες είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος. Αν μας περισσέψουν, διατηρούνται καλά για λίγες μέρες, ενώ μπορούν να καταψυχθούν και να ενσωματωθούν αργότερα σε συνταγές, παρόλο που θα χάσουμε λίγη από τη φρεσκοψημένη υφή τους. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ψητές ντομάτες που καταψύξαμε στις σάλτσες μας, σε μαρινάδες και σούπες.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης