theodoros_karaoglou_blog

Θεόδωρος Καράογλου

Η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας παγκόσμιας αντίφασης. Είναι η μόνη χώρα στην υφήλιο που απειλείται από έναν θεωρητικά σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης αναδεικνύει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, συστράτευσης και ομοψυχίας

11

Οι αριθμοί, εφόσον γνωρίζεις να τους αναλύεις, λένε πάντα την αλήθεια! Γι’ αυτό και τα συμπεράσματα που εξάγονται από την ανάγνωσή τους δεν χρειάζονται πολιτικές αναλύσεις, διότι η οικονομία εδράζεται στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου δεν επιδέχεται ερμηνείες

4

Η εικόνα από τον Πειραιά όπου για πρώτη φορά κουρασμένοι πολίτες «έσπασαν» μια απεργιακή κινητοποίηση, ορθώνοντας ανάστημα στον συνδικαλιστικό αυταρχισμό που τους κρατούσε αυθαίρετα «δεμένους» στο λιμάνι, είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Η επέτειος της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 συνέπεσε χρονικά με τη στιγμή που την είχαμε απόλυτη ανάγκη. Μας αφύπνισε όλους, γιατί υπενθύμισε ότι εφόσον είμαστε ενωμένοι μπορούμε να μετρηθούμε με κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτως δυναμικής.  Παράλληλα, μέσω της εθνικής ανάτασης εξήχθησαν θετικά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα.

Μέχρι τώρα, βάσει Συντάγματος, γνωρίζαμε ότι το δικαίωμα σχηματισμού και ανασχηματισμού της κυβέρνησης το είχε ο πρωθυπουργός. Στα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το απέκτησε ο συγκυβερνήτης. Αρμόδιος να εξηγήσει το «πως» και το «γιατί» είναι μονάχα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όντας πολιτικά αδύναμος και υπό προθεσμία, πρωθυπουργεύει σε μια κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου.