Κλείστε επιτέλους «όλα τα Alemagou» της Ελλάδας
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Κλείστε επιτέλους «όλα τα Alemagou» της Ελλάδας



Το ότι τα κρούσματα θα ξέφευγαν από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ο ιός δεν επηρεάζεται από τη ζέστη ήταν μαθηματικώς βέβαιο εφόσον φύγαμε από το lockdown και επιτρέψαμε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τουρισμό. Θα πει κάποιος ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνέχισε τα lockdown από τον Ιούνιο έως σήμερα, ειδικά όταν η Ελλάδα κινούνταν για περίπου δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο, με τέσσερα κρούσματα την ημέρα.

Σωστό είναι αυτό, όπως όμως είναι ορθή η διαπίστωση ότι το δεύτερο κύμα είναι πλέον εδώ στη χώρα μας και θα είναι πιο ισχυρό διότι το πρώτο ήταν ήπιο. Μιλάμε για έναν δεύτερο γύρο κορωνοϊού που εκδηλώνεται πλέον σε όλο τον κόσμο, σε κάποιες χώρες μάλιστα, όπως οι ΗΠΑ, δεν σταμάτησε ποτέ. Αρα και η αντιπολίτευση, μιλώντας περί κυβερνητικού φιάσκου, απλώς επιβεβαιώνει το ίδιο το καθημερινό φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει μια σοβαρή κριτική σε οτιδήποτε, σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Αλλ’ αυτό ούτε παράξενο είναι (σιγά το νέο!), ούτε είναι το θέμα μας τώρα.

Σήμερα και εν όψει των εορτών και των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να κορυφωθεί η μετακίνηση των Ελλήνων σε τόπους διακοπών, δηλαδή στα χωριά τους και στα νησιά. Επιπροσθέτως, αναμένουμε και περίπου ακόμα 800.000-1.000.000 τουρίστες έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αν λοιπόν δεν αφυπνιστεί ο κόσμος και κυρίως οι Ελληνες να προσέχουμε, να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις και εν ανάγκη να μην πάμε διακοπές, είναι πάλι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα στο τέλος του μήνα. Ναι, εκατοντάδες, και όποιος επιχειρηματολογεί για το αντίθετο απλώς εθελοτυφλεί ή ξορκίζει το κακό.

Στην εικόνα αυτή το καλό είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι πιο νέοι άνθρωποι, άρα υγιείς που δεν θα νοσήσουν βαριά, κι έτσι δεν θα γεμίσουν τις εντατικές στα νοσοκομεία. Αλλά πώς οι νέοι δεν θα κολλήσουν τους πιο μεγάλους και πιο ευπαθείς, που στο τέλος θα καταλήξουν στα νοσοκομεία; Αυτό ίσως δεν διασφαλίζεται παρά μόνο με την αυτοπροστασία.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση μένει να κάνει πολλά, τα οποία και αμέλησε συστηματικά τις τελευταίες ημέρες. Ενα από αυτά είναι ο συγχρωτισμός στα περίφημα κοσμικά μπαρ των Αθηνών και των νησιών. Αν δει κανείς τον χάρτη με τα κρούσματα, θα παρατηρήσει ότι η μεγάλη διασπορά δεν μπορεί παρά να συνδέεται -μεταξύ άλλων αιτίων- και με τις εικόνες συνωστισμού στα... Alemagou όλης της Ελλάδας. Εμείς δημοσιεύαμε στο protothema.gr εικόνες και video από «τα Balthazar και τα Alemagou» που γίνονταν «κορώνα πάρτυ» κάθε βράδυ και οι αρμόδιες υπηρεσίες... πέταγαν χαρταετό. Μέχρι που ήρθε η ώρα και τώρα τρέχουμε. Μέχρι και τροπολογία ψηφίστηκε για τον «εξορθολογισμό των ποινών» για να ξανανοίξουν τα μπαρ στις 10 μέρες αντί για δύο μήνες που προέβλεπε ο αρχικός νόμος.

Ας το κόψουν λοιπόν όσο είναι καιρός γιατί όπου να ’ναι δεν θα συμμαζεύεται και θα είναι και απόλυτο κρίμα να χαθεί η μάχη σε λεπτομέρειες, όπως εκατό μπαρ αμφιβόλου φορολογικής εισφοράς στο Δημόσιο, μερικές χιλιάδες εργάτες από τα Βαλκάνια που πηγαινοέρχονται και δεν πληρώνουν ένα ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μεταφέρουν τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και διάφορα άλλα ασήμαντα για την οικονομία αλλά μοιραία σε λίγες ημέρες για την υγεία όλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ