Μπλέξαν οι γραμμές μας...
1manolakos

Νικόλαος Μανωλάκος

Μπλέξαν οι γραμμές μας...

Το ότι μπλέξαν οι γραμμές μας, που έλεγαν και οι Φατμέ είναι σίγουρο. Εκεί που μπαίναμε στην τελική ευθεία των εκλογών και μάλιστα με φόρα, νάσου το απρόβλεπτο... Επισυνδέσεις, συνακροάσεις, υποκλοπές, χρησιμοποιείστε όποιον όρο  σας αρέσει…

Ανεξάρτητα από τον εμφανώς υπερβολικό θόρυβο, που κάνει η αντιπολίτευση, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την αλήθεια και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχει ο πολίτης. Δεν μπορεί να μένουν σκιές, όταν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι έγιναν παρακολουθήσεις βουλευτών, κατά παράβαση του Συντάγματος. Ακόμα κι αν πρόκειται για πολιτική φάρσα, με αφορμή, προφανείς ατυχείς χειρισμούς της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επισημαίνουν σε όλους τους τόνους, η έρευνα πρέπει να γίνει.

Από τις πρώτες μέρες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πληροφορίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κίνησε όλες τις διαδικασίες για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, κυρίως όμως καταλόγισε την ευθύνη των λανθασμένων χειρισμών – εξ ου και οι παραιτήσεις του διευθυντή της ΕΥΠ, αλλά και του Γενικού του Γραμματέα.

Είναι προφανές ότι αναπτύσσεται μια ασύμμετρη αντίδραση, από πλευράς τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με απώτερο στόχο, τη δημιουργία ενός «άρρωστου» πολιτικού περιβάλλοντος, με μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα. Και κυρίως με υποβάθμιση ή και αγνόηση των μεγάλων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει στο μεταξύ η χώρα σε μία σειρά από πεδία (ενεργειακό, ελληνοτουρκικά κ.α.).

Τρία σχόλια επ’ αυτού:

Κλείσιμο
Πρώτον, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρότι έγιναν στη σκιά αυτής της υπόθεσης, καταδεικνύουν ότι η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ δεν αμφισβητείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμπνεύσει σε καμία περίπτωση εμπιστοσύνη, ως εναλλακτική κυβερνητική λύση, ενώ και το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί με τη μονοδιάστατη επιμονή του στο θέμα των υποκλοπών να πείσει τους πολίτες. Τσίπρας και Ανδρουλάκης διογκώνουν το θέμα, αλλά ουσιαστικά εγκλωβίζονται σε αυτό.
Το θέμα είναι όντως υπαρκτό, η κυβέρνηση υπέχει πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε ο Πρωθυπουργός, αλλά μέχρις εκεί. Τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός με μπόλικη δόση τυχοδιωκτισμού.

Δεύτερον, ευκαιρίας δοθείσης, βγήκαν οι «άσπιλοι και άμωμοι», του ΣΥΡΙΖΑ, δύο υπουργοί του οποίου, οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο, να μιλήσουν για την αμετανόητη κακή δεξιά, τη διάλυση της ΕΥΠ, σε σχέση με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας και τα άλλα γραφικά, της ιμιτασιόν αριστεράς. Και μάλιστα την ώρα που αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το 2016 δύο στελέχη (Πιτσιόρλας, Σαγιάς) που είχαν κρίσιμους ρόλους στη διακυβέρνηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ! Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία της ζωής, τι είναι;

Τρίτον, ας θυμηθούμε το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η προσφυγή στις κάλπες, από την κυβέρνηση Καραμανλή, υπό τις πλέον άσχημες συνθήκες.

Το ΠΑΣΟΚ, όντας στην αντιπολίτευση, με τις ευλογίες ξένων παραγόντων, οι οποίοι ενοχλούντο τότε, από το άνοιγμα του Καραμανλή στη Ρωσία, έκανε τις καταγγελίες περί τεράστιου σκανδάλου. Όχι ότι δεν υπήρχαν πολιτικές ευθύνες και τότε... Αλλά μεγιστοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε η υπόθεση, για να χτυπηθεί η κυβέρνηση. Και να πούμε επίσης ότι παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες που έγιναν, για απόδοση ποινικών ευθυνών, το 2017 απαλλάχτηκαν όλοι οι φερόμενοι ως συμμετέχοντες.

Όμως, παρά το ότι, όπως δήλωσε τότε ο Καραμανλής, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, με το οποίο συμφωνώ απολύτως, είναι σημαντικός ο χρόνος, κατά τον οποίον επιτελείται. Γιατί το 2007, η όποια προσπάθεια, για την επανίδρυση του κράτους, που ήταν το στοίχημα της κυβέρνησης Καραμανλή, όσο και το άνοιγμα, προς τη Ρωσία, πήγαν περίπατο και η χώρα κατέληξε όπως κατέληξε με την μετέπειτα διακυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Τι να το κάνεις, που το 2017, δέκα χρόνια μετά, αποδόθηκε δικαιοσύνη; Άλλωστε ποια είναι η θεωρία της προπαγάνδας του Γκέμπελς; Ρίξε λάσπη, ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι μένει.

Σήμερα στην πολιτική ζωή της χώρας καλλιεργείται από την αντιπολίτευση ένα τοξικό κλίμα, την ώρα που η τουρκική απειλή παραμονεύει. Και υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα όταν απαιτείται αποφασιστική ηγεσία και αρραγές εθνικό μέτωπο. Δυστυχώς για κάποιους φαίνεται ότι το σημαντικό είναι να φύγει ο Μητσοτάκης κι η κακή δεξιά, για να έρθουν οι δημοκρατικές δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου, που άλλωστε δεν καίγονται, αν μοιράσουμε στη μέση το Αιγαίο για να πάρουν κι αυτοί οι καημένοι, απέναντι μας, που έχουν τόσα χιλιόμετρα ακτών, ή χάσουμε και ένα δυο νησάκια. Η θάλασσα, δεν έχει σύνορα αφού...Το ξεχάσατε;

Με αυτά και με εκείνα, σε λίγες μέρες, ο μονομάχος και τα θηρία μπαίνουν στην αρένα...

Λάβετε θέσεις, λοιπόν!


*Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος
Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ
Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς και Νήσων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK