Πάλι ψέματα Αλέξη
george_lamprakos

Γιώργος Λαμπράκος

Πάλι ψέματα Αλέξη

Η σαρωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Πολλοί είπαν ότι οι κυβερνώντες πήραν το μάθημά τους από τους πολίτες. Είναι βέβαιο αυτό; Τα γεγονότα άλλα δείχνουν.

Μπορεί να χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός τη γνωστή φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι "λάβαμε το μήνυμα", αλλά οι κινήσεις του δεν το αποδεικνύουν. Όσο καλά κι αν έχει μελετήσει τις ομιλίες του Ανδρέα, τις οποίες αναζήτησαν πριν από χρόνια συνεργάτες του από το Ίδρυμα Παπανδρέου. Στο ερώτημα γιατί καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι ο λαός δεν κατάλαβε. Νόμιζα στην αρχή πως ήταν κάποιες ατυχείς προσωπικές απόψεις, αλλά γρήγορα φάνηκε ότι είναι κεντρική γραμμή, η οποία έχει συζητηθεί και στην Κουμουνδούρου. Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, είπε ότι "μεγάλη μάζα του πληθυσμού δεν αντιλήφθηκε τα θετικά μέτρα".

Ποιος φταίει άραγε; Αυτοί που δεν τα έκαναν γνωστά στο λαό; Τα ίδια τα μέτρα; Ή ο ίδιος ο λαός, όπως υπαινίσσονται οι κυβερνώντες; Το αποκορύφωμα, ήταν με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα καθημερινότητας του πολίτη κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος, είπε ότι οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τι έκαναν και είναι περίεργος να μάθει, "αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν εκεί που οδήγησαν κι αν ήταν αυτό που ήθελαν"...! Η θύελλα που ξεσήκωσε η απόφαση του πρωθυπουργού να διορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, έριξε ένα νέφος στα τελευταία ψέματα του Αλέξη, τα οποία δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα εξαιτίας της πυκνότητας των γεγονότων.

Σχεδόν τρεις ώρες, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της κάλπης των ευρωεκλογών και της ευρείας νίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δηλώνει από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: "Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας.

Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το πράξω ούτε τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα". Είναι, προφανώς, το πρώτο ψέμα μετά τις ευρωεκλογές. Ψέμα τρανταχτό, διότι όλοι θυμούνται ότι και του ταιριάζει και το έκανε το 2015, όταν αγνόησε το αποτέλεσμα της κάλπης του δημοψηφίσματος. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα, στη δεύτερη εμφάνιση του, μετά την παταγώδη ήττα του κόμματος του στις ευρωεκλογές, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής και της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αμολάει το δεύτερο κραυγαλέο ψέμα. Τι ψέμα, ψεματάρα!

Ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 λέει επί λέξη: "Και απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν εχθές βραδύ ότι δεν επιλέξαμε τελικά να σφυρίξουμε κλέφτικα προς το αποτέλεσμα. Επέλεξα τελικά να μην επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, έναν κεντρικό σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε την συνταγματικά καθιερωμένη κυβερνητική θητεία, την τετραετία, αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και στα μηνύματα των πολιτών. Γιατί αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους. Στις ευρωεκλογές του 2014, δεν είχα ζητήσει καν άμεσα εκλογές εγώ όταν είχαμε κερδίσει με 4 μονάδες. Ζήτησα να επισπευσθούν οι διαδικασίες, διότι υπήρχε αναντιστοιχία, και να μην ορίσει ο κ. Σαμαράς τότε, τον διοικητή της ΤτΕ και να μην προχωρήσει σε δεσμεύσεις κρίσιμες για τη χώρα. Έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτή είναι μια βασική διαφορά ήθους, αν θέλετε, ανάμεσα στη δημοκρατική παράταξη, σε όλους εμάς που δεν μπορούμε ούτε μια στιγμή να φανταστούμε τον εαυτό μας σε θέσεις εξουσίας, όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη των πολιτών".

Παραθέτω απλώς τη δήλωση, του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, όταν επισκέφτηκε τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 25 Μαΐου, την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα."Κι όταν καταγράφεται μία τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται κι ιδίως αυτή η Βουλή, να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον λαό και τη χώρα για χρόνια. Και σε κάθε περίπτωση, δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν υπάρχει τόσο έντονη δυσαρμονία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, να υπάρξει σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο". Είχε κερδίσει τότε τις ευρωεκλογές με 3,8% και ζητούσε βουλευτικές εκλογές και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγές που θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση. Ενώ, τώρα που έχασε με 9,3%, προχώρησε στην αλλαγή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου...

Είμαι ένας απλός δημοσιογράφος και οι γνώσεις μου δεν φτάνουν σε πεδία, όπου θα μπορούσαν να δοθούν εξηγήσεις στο ερώτημα: γιατί τόσα ψέματα μαζεμένα και σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι υπάρχει ένα 4% Ελλήνων πολιτών, που ψηφίζει εκείνον τον καραφλό, ο οποίος πουλάει φάρμακο για τη φαλάκρα, ή ισχυρίζεται ότι κατέχει και πουλάει, επιστολές του Ιησού, ή άλλοτε παυσίπονο για το τέλος του πόνου, με το ευδιάκριτο όνομα “Τελοπόν”. Σου λέει, αν κάποιοι πιστεύουν εκείνον, γιατί να μην πιστέψουν και εμάς, που στο κάτω – κάτω αθώα ψεματάκια λέμε για να επιβιώσουμε πολιτικά; Ο κλέφτης και ο ψεύτης, όμως, τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο λαός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ