makrigiannis_giannis

Το κράτος ως λάφυρο

Γιάννης Μακρυγιάννης

Έχει ενδιαφέρον η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ για το «σκληρό, δεξιό, ακραιφνώς μητσοτακικό κράτος», που αυτή χτίζει, όπως λέει η Κουμουνδούρου

Έχει ενδιαφέρον κυρίως από ιατρικής άποψης και λιγότερο πολιτικής, καθώς είναι πολιτικά λογικό να ασκείς οποιαδήποτε κριτική πιστεύεις ότι είναι βολική και ενδεχομένως κάποια στιγμή αποτελεσματική. Από ιατρικής όμως έχει το εξής ενδιαφέρον: πώς είναι δυνατόν να ξεχνάς έτσι εύκολα και τόσο γρήγορα; Πώς είναι δυνατόν να έχεις τη φαντασίωση ότι και οι άλλοι ξεχνούν τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα; Νευρολόγοι, ψυχολόγοι ή γιατροί άλλης ειδικότητας, θα τη βρουν την απάντηση εάν ψάξουν.

Διότι δεν γίνεται να μιλάς για «σκληρό δεξιό κράτος», όταν έχεις ομολογήσει ανοιχτά και περήφανα ότι σκοπός σου είναι – και έκανες ό,τι μπορούσες για να το πετύχεις στα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια – όχι απλώς να πάρεις την κυβέρνηση, αλλά την εξουσία, τον έλεγχο όλου του κράτους.

Αυτή δε η προσπάθεια ήταν τόσο εμφανής και τόσο προκλητική, που ξεπερνούσε ακόμη και πρακτικές φαύλων κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερόταν απέναντι στο κράτος ως λάφυρο και έκανε ό,τι μπορούσε για να ελέγξει οτιδήποτε. Αντί να βάζει κανόνες, έβαζε ανθρώπους. Αυτή είναι η διαφορά μίας κυβέρνηση, που τηρεί μία απόσταση και σέβεται κάποιες ανεξάρτητες λειτουργίες από μία κυβέρνηση που θέλει το κράτος ιδιοκτησία της, επειδή κέρδισε μία εκλογική μάχη. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε στο κράτος ως να είναι λάφυρο: από την ΕΡΤ έως τον διορισμό πρωθυπουργικών συμβούλων σε ανεξάρτητες αρχές, έως τη διαχείριση των προσφυγικών κονδυλίων και τους χιλιάδες αδιαφανείς διορισμούς. Ακόμα και όταν επέτρεπε στον Πάνο Καμμένο να κάνει ιδιωτικές βόλτες με τα μέσα του στρατού, φανέρωνε μία νοοτροπία «όλα δικά μας είναι»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει την αξιοπιστία να ασκεί τέτοια κριτική, όταν έχει φροντίσει στο μεταξύ να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Για παράδειγμα δεν μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για εν κρυπτώ τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και άλλα σχετικά με τον τρόπο νομοθέτησης, όταν ο διέλυσε κάθε σοβαρό πλαίσιο στον τομέα αυτό και έκανε ρεκόρ σε φωτογραφικές τροπολογίες, σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πάει λέγοντας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επαναλαμβάνει ήδη κάποιες παθογένειες και δεν υποπίπτει σε αντίστοιχα λάθη. Εκμεταλλευόμενη και εκείνη την πολιτική ισχύ, που έχει αυτή την περίοδο της νωπής λαϊκής εντολής και το γεγονός ότι έχει απέναντί της μία ανυπόληπτη αξιωματική αντιπολίτευση.

Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί βέβαια να τα λέει, αλλά κανείς δεν θα τον ακούει. Εκτός φυσικά εάν το πρόβλημα της αμνησίας (του γενικού πληθυσμού, που λέμε) είναι τελικά ανίατο…

ΣΧΟΛΙΑ (12)

giannis

Εδώ ο κ. Μακρυγιάννης επισημαίνει το βασικό χαρακτηριστικό των Συριζαιων που είναι να ξεχνούν τι ελέγαν και τι έκαναν μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα σαν να έχουν ένα σχολικό μαυροπίνακα σβήνουν τα πάντα και αρχίζουν να γράφουν απ' την αρχή. Έχουν πει καί έχουν κάνει όλα και τα αντίθετα τους. Ψάχνουν για κορόιδα που πιστεύουν τα παραμύθια τους και έχουν αμνησία σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και μνήμη υπολογιστή ότι αφορά τους άλλους.Ενα μεγάλο τμήμα του λαού τους κατάλαβε όμως υπάρχουν αρκετοί ακόμα που τους αρέσει να τρώνε ότι τους σερβίρουν.

Με απλά λόγια.

Ο Σύριζα είναι χαμένος από χέρι.

Ε.

Αξίζει ένα μπράβο για την προσπάθεια αμεροληψίας και αντικειμενικοτητας στον αρθρογράφο κ. Μακρυγιάννη δεδομένου οτι έχει υποστηρίξει αρκετά στο παρελθόν την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε η άποψή του εχει διαφορετική βαρύτητα σε σχέση με άλλους που ηταν εξαρχής ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γιώργος

Ψήφισα Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά τελικά άξιζε να τον ψηφίσω για αυτό που είναι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα. Όσο για τον Τσίπρα, όσο πιο πολύ ουρλιάζει τόσο σωστότερα πάμε. Κι ας μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να πάει στο ειδικό δικαστήριο το ταχύτερο δυνατόν για να πληρώσει για τα εγκλήματα του.

Αυτά τα καθάρματα έχει απέναντί της η Νέα Δημοκρατία... Πως να ξεχάσουμε;;;

"Απίστευτες χυδαιότητες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο. Το χυδαίο σκηνικο προηγουμενων κοινοβουλευτικων περιοδων επανεφερε στην Ολομελεια ο Κωστας Ζουραρις ο οποιος χρησιμοποίησε απαράδεκτες εκφρασεις για να υποστηρίξει τα... πολιτικα του επιχειρήματα και να επιτεθει στην κυβερνηση. Ο πρωην βουλευτης των ΑΝΕΛ και νυν του Συριζα αναφερομενος στην κατάργηση του ασύλου, μιλησε για βιαιότητα την οποία απέδωσε σε "μπατηρημένη κ@@λα" της Νέας Δημοκρατίας".

Να δούμε τι φυστίκι

θα αρπάξεις εσύ κατσαπλιά

15,69 % το φιστίκι το οποίο "άρπαξε" ο Σύριζα στις εθνικές εκλογές...

Στις δύο πλέον πρόσφατες εθνικές εκλογές, (της 07-07-2019 και της 20-09-2015), ο Σύριζα "άρπαξε" από τη Νέα Δημοκρατία φιστίκι 15,69 %. Εξηγούμαι: ο Σύριζα είχε νικήσει στις εθνικές εκλογές της 20-05-2015 με διαφορά 7,39 % και ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019 με διαφορά 8,32 %. Συνεπώς, το φιστίκι είναι 8,32 % - (-7,37 %) = 8,32 % + 7,37 % = 15,69 %!!! Και στις εθνικές εκλογές του 2023, αναλόγου μεγέθους θα είναι το φιστίκι το οποίο θα "ξαναρπάξει" ο Σύριζα από τη Νέα Δημοκρατία!!!

Σημαντικότατο και αποκαλυπτικότατο σχόλιο.

" Πλήρης η κυριαρχία πλέον της Δεξιάς - Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. 12/07/2019, 07:25 Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβαν μέρος 20 κόμματα. 18 από αυτά έλαβαν ποσοστά ψήφου ανώτερα του 0,01 %. Μελετώντας τα εκλογικά αποτελέσματα προκύπτει σαφώς η απόλυτη κυριαρχία της Δεξιάς - Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα: Τα 4 κόμματα, (Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή και Δημιουργία Ξανά), συγκεντρώνουν το 47,22 %. Τα κόμματα αυτά ενοποιούνται ήδη από τη Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας μια συμπαγή παράταξη και διεκδικούν μερίδιο από τα 2 κόμματα του Κέντρου - Κεντροαριστεράς, (Κίνημα Αλλαγής και 'Ενωση Κεντρώων), τα οποία συγκεντρώνουν το 9,34 %, με προοπτική να γίνουν η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στη χώρα. Στον χώρο της Αριστεράς, Κομμουνιστικής Αριστεράς και Ακροαριστεράς, υπάρχουν αντίστοιχα: ο Σύριζα με 31,53 %, το πάντοτε αυτοαπομονωμένο ΚΚΕ με 5,30 % και το Μέρα 25 μαζί με άλλα 8 κομματίδια που συγκεντρώνουν το 6,35 %. Δηλαδή, εάν ο Σύριζα παραστήσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, (το νέο Πασόκ, δηλαδή) και προσπαθήσει να λεηλατήσει το Κίνημα Αλλαγής και την ΄Ενωση Κεντρώων), μπορεί να ελπίζει μόνο σε ένα τμήμα του ποσοστού τους, (το οποίο ανέρχεται στο 9,34 %), χάνοντας κάθε ελπίδα να αποσπάσει ένα τμήμα των ακροαριστερών ψηφοφόρων, (που ανέρχονται στο 6,35 %). Απομένει το 18ο κόμμα, δηλαδή η "Ελλήνων Συνέλευσις", του Αρτέμη Σώρρα με 0,25 %. Με απλά λόγια, η Νέα Δημοκρατία πάντοτε θα υπερτερεί του Σύριζα σημαντικά".

κωστας

Και να μην ξεχναμε απο που ερχονται ολα αυτα! Απο ενα Συριζα ανατεθραμμενο με τις μνημες του Συμμοριτοπολεμου (που εντεχνα μετονομασαν σε εμφυλιο για να δειξουν οτι δεν εφταιγαν μονο αυτοι, αλλα αφου εφταιγαν και αλλοι, τοτε ολα ηταν καλως καμωμενα). Απο ενα Φλαμπουραρη που ποτε δεν ηξερε τι ελεγε αλλα συμβουλευε τον Αλ6. Απο την γερουσια που ηθελε εκδικηση, και απο την νεα γενια που ηθελε αιμα. Εκαψαν, εφαγαν, τι αλλο περιμενατε να κανουν; Και αυτοι μαλιστα που πιστευουν στο μεγαλο κρατος, που αισθανονται ασφαλεις πισω απο τον κρατικο μηχανισμο να παιρνουν την οποια αποφαση. Το ιδιο ακριβως θα κανουν και ολοι οι αλλοι που θελουν μεγαλο κρατος. Το ιδιο εκανε και το κομματι της ΝΔ που ηθελε μεγαλο κρατος. Το ιδιο θα εκανε και το ΚΚ. Για το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι αναγκη να μιλησουμε... ειναι ο ορισμος του μεγαλου κρατους. Γι αυτο κι ο Ελληναρας της αρπαχτης ψηφιζει ΠΑΣΟΚ (και σαν Συριζα και σαν ΝΔ), για να κρυβεται πισω απο το κρατος την ιδια στιγμη που κλεβει ασυστολα.

Ο τσίπρας και ο σύριζα ευρίσκονται ήδη στη φυσική θέση τους.

Απάντηση Στο βόθρο της ιστορίας, παρέα με τα άλλα αριστερά πολιτικά σκ@τ@!!!

Κάθε μέρα, όταν επισκέπτομαι το αποχωρητήριο...

Σκέπτομαι τον Σύριζα και του αφήνω δείγματα της εκτίμησής μου. Πως μπορώ να τον ξεχάσω;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία