makrigiannis_giannis

Είναι για φιέστες η νίκη των μνημονίων;

Γιάννης Μακρυγιάννης

Είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς να παρακολουθήσει κανείς και να κατανοήσει αυτά που κάνει και λέει η κυβέρνηση. Ειδικά όταν λέει όσα έλεγαν οι προηγούμενοι και νομίζει ότι δεν τρέχει κάστανο.

Αλλά υπάρχει και ένα όριο αδέλφια. Δεν μπορείς να πανηγυρίζεις επειδή εφαρμόζεις όσα απέρριπτες και καυτηρίαζες. Εντάξει, σου τα επέβαλαν, δεν τα επέλεξες. Αλλά οι πανηγυρισμοί προς τι;

Τώρα, λέει, ετοιμάζει η κυβέρνηση φιέστες, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου και της… «εξόδου» από την επιτροπεία.

Είμαστε για φιέστες σύντροφοι; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κομπορρημονεί όντως ότι πέτυχε «εκεί, που απέτυχαν οι άλλοι». Να επαίρεται που αποδείχθηκε πειθήνιος και αποτελεσματικός συνεργάτης των δανειστών και των πιο αντιδραστικών κύκλων της ευρωζώνης. Ακόμα κι αν έχει (;) δίκιο στο επιχείρημά του ότι άσκησε και κάποιες πολιτικές ή έφερε κάποιες προοδευτικές τομές σε ορισμένους τομείς, το βασικό νόημα και το πηλίκο της διακυβέρνησης δεν αλλάζει.

Δεν είναι ώρα για φιέστες λοιπόν. Καθαρές κουβέντες. Τίποτα δεν δικαιολογεί καμιά «γιορτή»:

Πρώτον, δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Το πλαίσιο που γνωρίσαμε ως «μνημόνιο», με περιορισμένη εθνική κυριαρχία, θα συνεχιστεί γιατί απλά το χρέος συνεχίζει να παραμένει μοχλός υποτέλειας. Ούτε βιώσιμο έγινε, ούτε διαχειρίσιμο. Απλώς έγινε ελεγχόμενο, μέσα σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, τους δανειστές και τις αγορές. Παραμένει βραχνάς και θα παραμείνει για δεκαετίες. Εξ ου και τα αδιανόητα μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα και τα πολύ υψηλά μακροπρόθεσμα.

Δεύτερον, όταν λέμε ότι πανηγυρίζουμε γιατί επιτέλους απαλλασσόμαστε από τα μνημόνια, είναι σαν να πανηγυρίζει μία βιασθείσα γιατί επιτέλους τέλειωσε ο βιασμός – που δεν τέλειωσε ακριβώς, αλλά τέλος πάντων. Η κυβέρνηση το έκανε σύμφωνα με το περίφημο, που λεγόταν στις παρέες εν είδει αστεϊσμού, «αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, απόλαυσέ τον». Όταν πήρε εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βγάλει από τα μνημόνια, οι εντολείς δεν εννοούσαν να τα εφαρμόσει τόσο πιστά, όπως κανείς άλλος στο παρελθόν, αλλά να μην τα εφαρμόσει. Αν ήταν έτσι, ας αφήναμε τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμα και τον Σαμαρά να την κάνουν τη δουλειά, θα έκλειναν και νωρίτερα τον κύκλο.

Τρίτον και πιο σημαντικό: έχει αποφευχθεί στα αλήθεια η κοινωνική καταστροφή; Όταν ο μέσος μισθός έχει διαμορφωθεί στα 929,26 ευρώ και για τη μερική απασχόληση (που οργιάζει και θα οργιάζει) στα 378,21 ευρώ, είναι να πανηγυρίζει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Από το Βουλπιώτη, στο Χριστοφοράκο και το Γιούνκερ

Οι σταυρωτές της Γλυκιάς μας Πατρίδας: Βουλπιώτης, Χριστοφοράκος, Μέρκελ, Γιούνκερ ... Μόνο Siemens!!!! ακόμη κι ο Αδιάβαστος !!!

Γερμανικά ΜΝΗΜΟΝΙΑ και Αλέκσης !!

Χριστοφοράκος !! Siemens!! Μνημόνια!! Γερμανία και ΚΑΛΤΣΑ με ΠΕΔΙΛΑ... Αυτή είναι η ΕΝΑΡΕΤΗ Ευρώπη!! Ο Γιούνκερ τρεκλίζει από χαρά που ματοκύλησε την Πατρίδα μας!!

Ψεύτες, ψεύτες,ΨΕΥΤΕΣ, ΨεΥτΕΣ

Ψεύτες , ψεύτες, ΨΕΥΤΕΣ, ΑρχιΨεύτες Και ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ !!

ωπα ρε....

ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ.....

Λογικός

Ο Αλέξης Τσίπρας εφάρμοσε προφανώς κρυφή πολιτική Ατζέντα. Τόσο απέναντι στους αριστερούς όσο και στους δεξιούς λαϊκιστές. Συμμάχησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έδεσε χειροπόδαρα το πεμπτοκοσμικό πελατειακό κράτος της ΝΔ. Τώρα καταλύει τον φανατισμό στα Βαλκάνια με πολιτικές που οδηγούν τις χώρες αυτές στον πολιτισμένο κόσμο. Κανείς άλλος δεν επιχείρησε ανάλογα πράγματα και με τόση δεξιότητα. Με λίγη προσπάθεια η χώρα θα επιστρέψει στην ενάρετη δημοσιονομική κατάσταση. Ήδη έχουμε αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία.

Τι λες αγαπητέ;

Ο Τσιπρας έκαψε την Αθήνα, είπε ελεεινά ψέματα, στην ουσία έκανε και πολιτικό πραξικόπημα με όλο το φιάσκο της προεδρίας για να έρθει απλά στην εξουσία. Δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να ανακάμψει η οικονομία. Υπερφορολογησε τα πάντα ώστε να υπάρξει πλεόνασμα ενώ η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η οικονομία. Αυτό φάνηκε με Βαρουφάκη, καταστροφικες διαπραγματεύσεις, capital controls κλπ. Ο ίδιος στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις ακόμη. Εχθές υπήρχε άρθρο που έδειχνε πως έκανε δουλειές με την εταιρεία του! Η μεγαλύτερη λαίλαπα της Ελλάδας είναι η στασιμοτητα της οικονομίας και η εξάρτηση των πολιτών από τα κόμματα είτε λόγω διαπλοκής είτε για μια θέση στο δόσιμο. Στο θέμα της Μακεδονίας έπρεπε να υπήρχε εθνική αντιμετώπιση με την αντιπολίτευση. Εσύ γνωρίζεις τι λέει η συμφωνία; βγαίνουν και πανηγυρίζουν γιατί ακριβώς; ο άνθρωπος κυβερνά με το Καμμενο που δεν ξέρει τι λέει. Οι δυο τους διχάζουν συνεχώς. Ο Τσιπρας είναι ο χειρότερος όλων των πολιτικών διότι απλά δεν ενδιαφέρθηκε καν για την χώρα μας. Είναι το λιγότερο διπρόσωπος και οι πολιτικές του πράξεις ασυγχωρητες.

zxc

"Αν ήταν έτσι, ας αφήναμε τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμα και τον Σαμαρά να την κάνουν τη δουλειά, θα έκλειναν και νωρίτερα τον κύκλο". Ας προσέχατε αγαπητοί σανοφάγοι μου. Οι τζάμπα μαγκιές βλέπεις κοστίζουν κάτι τι ακριβότερα και σε χρόνο και σε χρήμα. Μόνο εσείς μπορούσατε να πετύχετε αντί το Φθινόπωρο του 2013 να βγείτε στις αγορές το 2018! Και το θεωρείται και επιτυχία!

Sanos Pkourletis

κυρ Γιάννη, δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες. Ο Αλέξης θ' ανακοινώσει τον Αύγουστο την εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης. Γιορτάζουμε την πλέρια νίκη του λαού κατα των καταχτητών.

Αντικειμενικός παρατηρητής

Είναι σαν κάποια (η οικονομία ) να είναι στην εντατική και οι συγγενείς να κατηγορούν και να βρίζουν τους γιατρούς(τροϊκα- θεσμοί) και να θέλουν να την πάρουν απο την εντατική ,μετα αφού αποφασίσουν με τα χίλια ζόρια και την αφήσουν να κάνει την θεραπεία της και γίνει λίγο καλά να πανηγυρίζουν .

Ποτέ ξανά αριστερά. Ποτέ ξανά κατσαπλιάδες!!!

Ποτέ ξανά αλήτες, ψεύτες, απατεώνες, τυχοδιώκτες, προδότες!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία