LIVE

Κορωνοϊός

makrigiannis_giannis

Πανδημία αστοχιών

Γιάννης Μακρυγιάννης

Στις 25 Μαΐου και αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είχε επιδείξει μια πρωτόγνωρη συμμετοχή σε μια τεράστια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφαινόταν ότι «πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα» και ανακοίνωνε ότι ανοίγει ο τουρισμός, διαβεβαιώνοντας μάλιστα, με βάση 1300 δειγματοληπτικά τεστ που είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα των δηλώσεών του και είχαν βγει αρνητικά, ότι αρκεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος και όχι ο έλεγχος όλων όσων θα εισέλθουν στη χώρα.

Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τότε τη λήξη της πανδημίας - δεν έχουμε κρούσματα σημαίνει δεν έχουμε πανδημία - και επέλεγε ένα συγκεκριμένο (πανηγυρικό) τρόπο για να ανοίξει ο τουρισμός. 70 μέρες μετά η χώρα μετράει καθημερινά σχεδόν ή και πάνω από 100 κρούσματα και στην πραγματικότητα είναι άγνωστη η διάδοση του ιού στην κοινότητα - άγνωστο διότι ο ΕΟΔΥ, δεν μπορεί να διαφυλάξει καν τα δείγματα προς εξέταση και τα χάνει, ενώ ακόμη δεν έχει οργανώσει τις κινητές μονάδες, σιγά που θα έχει και πλήρη εικόνα για την πανδημία.

Δύο τινά συνέβησαν λοιπόν για να φτάσουμε ως εδώ: ή η πανδημία δεν είχε λήξει και κρούσματα υπήρχαν, μόνο που οι αρμόδιοι δεν τα έβρισκαν γιατί απλά δεν έψαχναν, μάλλον για να στηριχθεί το αφήγημα κάποιας εθνικής επιτυχίας, για την οποία κομπορρημονούσε η κυβέρνηση, ή το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο και έτσι τα εισαγόμενα κρούσματα, σε συνδυασμό με τη γενική χαλάρωση και αδιαφορία, προκαλούν τώρα αυτό το κύμα, που καταγράφεται καθημερινά στις ανακοινώσεις.

Τρίτος τρόπος δεν υπάρχει. Ο συνωστισμός στα μπιτσόμπαρα ή όπου άλλου έχει μια προϋπόθεση για να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων: να υπάρχουν κάποιοι που να έχουν κορωνοιό για να κολλήσουν τους άλλους! Αν δεν υπήρχαν κρούσματα, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στα τέλη Μαΐου, ο μόνος τρόπος είναι να ήρθαν από τους τουρίστες. Εκτός κι αν έγιναν και τα δύο - όπερ και το πιθανότερο. Και κρούσματα να υπήρχαν ήδη στην κοινότητα και να ήρθαν και από το εξωτερικό. Και στα δυο πεδία τα λάθη βαραίνουν τους χειρισμούς της πολιτείας και της κυβέρνησης, η οποία στην πρώτη φάση είχε λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις, αλλά μετά έδειξε ικανοποιημένη από τα γκάλοπ και ξέχασε το πραγματικό πρόβλημα.

Διότι μετά την καραντίνα συμπεριφέρθηκε ως να τελείωσε η ιστορία. Δεν είχε ουσιαστικά κανένα σοβαρό σχέδιο για την επόμενη φάση. Σταμάτησε η ενημέρωση και η καθημερινή και η εβδομαδιαία. Η αποχώρηση Τσιόδρα τότε ήταν σήμα, που ενίσχυσε την χαλάρωση. Η καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού με σποτάκια ήταν άρτζι, μπουρτζι και λουλάς. Ο καθένας έλεγε το κοντό και το μακρύ του. Μέλος της διοίκησης του ΕΟΔΥ έλεγε, για παράδειγμα, ότι οι ασυμπτωματικοί δεν κολλάνε - νερό στο μύλο των συνωμοσιολόγων ήταν αυτό! Σπανίως οι υπουργοί, αλλά και πολιτικοί όλων των κομμάτων, εμφανίζονταν με μάσκα. Για τις αποστάσεις, η ιστορία θυμίζει ανέκδοτο. Ο δήμαρχος Αθηναίων οργάνωνε εγκαίνια την ώρα που η αστυνομία έδερνε νέους στις πλατείες - πλήρης κατάρρευση της αξιοπιστίας της πολιτείας, με δεδομένο ότι λίγο αργότερα τα όργανα της τάξης κάναν το ντεκόρ σε αθλητικές πανηγυρικές εκδηλώσεις. Στα μέσα μαζική μεταφοράς γινόταν το σώσε και ουδείς υπουργός Καραμανλής φρόντισε να αυξηθούν δρομολόγια!

Ακόμα χειρότερα με την εκκλησία: την άφησαν τελευταία στα περιοριστικά μέτρα του Μαρτίου, επέτρεψαν αδιανόητες συμπεριφορές αργότερα και μέχρι τώρα, πάλι κοίταξαν να την αντιμετωπίσουν προνομιακά.

Όσο για τον τουρισμό η γελοιότητα (δεν) έχει όρια: τι να δείξουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, όταν οι μολυσμένοι συχνά κυκλοφορούν για μέρες ελεύθεροι και τα τεστ αφορούν μόνο στο 20% των εισερχομένων? Τι νόημα έχει να λένε ότι εντοπίστηκαν τόσοι στις πύλες εισόδου της χώρας, όταν ένας τουρίστας που θα εντοπιστεί αργότερα θετικός, θα δηλωθεί ως εγχώριο κρούσμα, καθότι θα ληφθεί υπόψη η προσωρινή διεύθυνση διαμονής του; Ούτε που καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται δηλαδή.

Η κυβέρνηση άφησε τεράστιο χώρο να αναπτυχθούν συνωμοσιολογικές θεωρίες, διότι δεν ενημέρωσε υπεύθυνα, επίμονα και ολοκληρωμένα τον κόσμο. Τι σόι πανδημία είναι αυτή, έλεγαν πολλοί, που έχει δυο κρούσματα τη μέρα; Οι τυχεροί του λαχείου είναι πιο πολλοί! Ούτε καν στη θεωρία του «παγόβουνου» δεν επέμειναν οι ειδικοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Η δε επαναφορά των περί «ατομικής ευθύνης» δεν έχει κανένα νόημα ή αποτέλεσμα τώρα.

ΥΓ. 1: ελπίζω να μην φτάσουμε το σύστημα υγείας στα όριά του, αλλά μην διανοηθεί κανείς αρμόδιος να πει ότι δεν έχουμε ΜΕΘ, ΜΑΦ ή επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΥΓ. 2: αν είναι να κυνηγήσουμε τους ψεκασμένους ας ξεκινήσουμε από τους ιερωμένους που κάνουν λυσσαλέο πόλεμο κατά της λογικής και, δυστυχώς, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν κόσμο. Αλλά η γενική εκστρατεία κατά των θεωριών τρέλας, φοβάμαι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κυνήγι μαγισσών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

φ

"Εκτός κι αν έγιναν και τα δύο - όπερ και το πιθανότερο. Και κρούσματα να υπήρχαν ήδη στην κοινότητα και να ήρθαν και από το εξωτερικό". Αυτό το σενάριο δεν στέκει ιατρικά. Γιατί ο ιός δεν μπορεί να κρύβεται για δύο-τρείς μήνες και να εμφανίζεται ξαφνικά τον Αύγουστο. Έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο επώασης που δεν είναι βέβαια 2 μήνες. Μέσα σε 7 έως 20 ημέρες έχει επωαστεί και ο φορέας θα ασθενήσει, είτε βαριά είτε ελαφριά. Πάντως ένα ποσοστό των φορέων θα ασθενήσει σοβαρά (ιδίως οι πιο ηλικιωμένοι) και φυσικά θα είχαμε συνεχή (τονίζεται αυτό, συνεχή) αύξηση των κρουσμάτων , άρα και αντίστοιχα συνεχή αύξηση των ασθενών (σοβαρά πασχόντων) που θα ξεκινούσαν νοσηλία και φυσικά θα είχαμε και συνεχή αύξηση των αναλογούντων θανάτων. Κάτι που δεν έγινε αλλά αντίθετα είχαμε συνεχή μείωση των κρουσμάτων-θανάτων. Συνεπώς είναι κρούσματα εισαγόμενα και μολυνθπεντες από τα νεοεισελθόντα κρούσματα που ο ένας διασπείρει στον άλλο.

Κανενας ιος δεν κρυφτηκε

Οι αρμοδιοι δεν τον "εβλεπαν" κυριως γιατι δεν εκαναν επαρκη τεστ. Αλλα και γιατι ηθελαν να εχει επιτυχει το αφηγημα τους οτι "εσωσαν τη χωρα". Και ποιος δεν θα το ηθελε θα πειτε... αυτη ηταν και η παγιδα. Παντως ο κυριοτερος λογος ειναι τα ελλιπη τεστ, τοσο στην πρωτη φαση, οσο και σημερα, πολυ περισσοτερο...

κωστας αιρετικος κυνικος 53

Σαν ανθρωπος που βιωσε τα περιοριστικα μετρα της ανοιξης αντιμετωπισα με σκεπτικισμο το ανοιγμα των συνορων και αυτη την αισθηση χαλαρωσης.Σιγουρα οι απωλειες σε επιπεδο εσοδων για εκατονταδες χιλιαδες εργαζομενους στον τουρισμο θα ειναι δραματικες.Αναφερομαι μονο στους υπαλληλους δεν με απασχολει το χαμενο κερδος του μυκονιατικου μπιτσομπαρου που πουλαει οτι και οσο θελει.Αυτοι οι ανθρωποι πολλοι απο τους οποιους εργαζονταν μαυρα εχουν αναγκες και υποχρεωσεις.Δυστυχως οτι κερδηθει απο τον τουρισμο θα εχει επιπτωσεις σην υγεια του κοινωνικου συνολου.Ζουμε μια πρωτοφανη κατασταση χρειαζεται ψυχραιμια και ομοθυμια.Δεν εχουμε την πολυτελεια εκμεταλευσης της καταστασης για μικροπολιτικες σκοπιμοτητες.

Παγκόσμιο φαινόμενο

Δεν είμαστε μόνοι στον πλανήτη. Καλό θα ήταν να κοιτάμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες. Καταρχήν, ποτέ η κυβέρνηση δεν είπε ότι θα είναι μηδενικά τα κρούσματα. Ίσα ίσα που και ο Χαρδαλιάς και οι επιδημιολόγοι είχαν επισημάνει ότι μετά το lockdown μια αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη. Σημασία έχει αυτή να είναι διαχειρίσιμη και καλή διαχείριση σημαίνει να μη γεμίσουν ανεξέλεγκτα οι ΜΕΘ. Η ροή στις ΜΕΘ μας ενδιαφέρει και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει ξεφύγει. Τα κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως. Χθες η Ισπανία είχε 5760 κρούσματα, Βρετανία 670, Γαλλία 1039, Ισραήλ 1768, Ολλανδία 485 κοκ. Για να μην πω για τις βαλκανικές χώρες που αυξάνονται εδώ και εβδομάδες. Έπειτα, η κριτική πρέπει να βασίζεται και σε ρεαλιστικές προτάσεις. Είναι ανέφικτο να γίνονται δεκάδες χιλιάδες τεστ την ημέρα σε όλους όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Είναι ανέφικτο να έχουμε κλειστά τα σύνορα για πολλούς μήνες ή και χρόνια μέχρι να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. Επίσης, ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες για τις μετακινήσεις εντός της Σένγκεν. Μπορείτε να συγκρίνετε τι γίνεται και σε άλλες χώρες. Τουριστικές χώρες της Μεσογείου δεν κάνουν καν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που κάνει η Ελλάδα. Αρκούνται μόνο σε θερμομετρήσεις, που είναι και λιγότερο αποτελεσματικές. Άλλες είναι ακόμη πιο χαλαρές. Η Ισπανία δεχόταν τουρίστες από την Αγγλία εβδομάδες πριν την Ελλάδα. Όσο για το συνωστισμό, αν μπορούσα θα σας έβαζα εδώ φωτογραφίες από μπαράκια στη Γαλλία ή θέρετρα στην Ισπανία, που ο κόσμος συνωστίζεται χωρίς μάσκες ή με τις μάσκες στο πηγούνι. Ακόμη, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αδιαφορία στα μέτρα είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ούτε οι κυβερνήσεις στον κόσμο μπορούν να βάλουν από έναν αστυνόμο πάνω από το κεφάλι του καθενός για να ελέγξουν τη συμπεριφορά του. Το να ισορροπήσει η οικονομία και η δημόσια υγεία (μέχρι να αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός) είναι δύσκολο εγχείρημα και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

SPARTA.

Κάναμε μεγάλο λάθος με το άνοιγμα των Ελληνικών συνόρων σε Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, που είναι τουρίστες χαμηλού οικονομικού επιπέδου.Κλείσαμε τα σύνορα σε κάποιες Αραβικές χώρες που οι τουρίστες τους αφήνουν συνάλλαγμα και δεχτήκαμε χαστούκι από την Γεωργία που ενώ η Ελλάδα φιλοξενεί τους περισσότερους Γεωργιανούς στην Ευρώπη, η χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έκλεισε τα σύνορα για τους Έλληνες πολίτες. Έγιναν λάθη και το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι δυστυχώς ιδιαίτερα οδυνηρό.

...

κ. Μακρυγιάννη, συγχαρητήρια. Φυσικά και η πανδημία δεν είχε λήξει, αλλά έπρεπε να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε ασφαλής χώρα για να έρθουν οι τουρίστες. Μάλλον το πίστεψαν κι οι υπεύθυνοι κι άρχισαν λίγο πριν την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, αύξηση του αριθμού των καθήμενων ανά τραπέζι στα εστιατόρια, κατάργηση μάσκας στα εμπορικά κέντρα. Και δεν ήταν μόνο οι τουρίστες, αλλά κι οι εργάτες αυτοί που τα παίρνουν μαύρα κυρίως, και οι δικοί μας με βόλτες στα Βαλκάνια. Να μην πούμε ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στα χερσαία σύνορα... Αλλά μην τολμήσει κάποιος και πει τα πράγματα ως έχουν, θα πέσουν τα τρολς να τον φάνε.

τχ

Πότε ισχυρίσθηκε ο οποιοσδήποτε ότι η πανδημία έληξε; Επαναλαμβάνεις ένα ψέμμα που έγραψε ο Μακρυγιάννης και επ' αυτού κάνεις αστήρικτη κριτική. Το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό ήταν αδηρρητη ανάγκη για την επιβίωση της. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι απείρως καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχεις κάποιο παράδειγμα για το αντίθετο; Μήπως Βαλκάνια; Μήπως Ισπανία; Μήπως Ιταλία; Μήπως Γαλλία; Μήπως Γερμανία; Καλά για Βρετανία , Τραμπισταν , Μπολσοναρουσταν και λοιπά ψεκασμενα δεν συζητάμε. Άντε τώρα με τον αχαστο βλάκα να χυσετε τα κροκοδειλια δάκρυα σας και να ταξετε στήριξη στους ασχολούμενους με τον τουρισμό από το "μαξιλάρι" (η νέα πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακια). Αλλά πλέον όλοι σας ξέρουμε!!!

55 %, 8 % και 37 %.

Στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Η αξιοπιστία τους είναι δεδομένη και μνημονεύω ενδεικτικά ότι την 04-07-2019, (δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές...), έδιναν: Νέα Δημοκρατία 39 % και Σύριζα 30 %. Tα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ήταν: Νέα Δημοκρατία 39,85 % και Σύριζα 31,52 %. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 15-07-2020, δίνουν 48 % στη Δημοκρατία και 25 % στον Σύριζα, (διαφορά 23 %). (Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, σημειώνω ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, την 12-12-2019, ο συντηρητικός Τζόνσον έλαβε το 43,6 % και ο εργατικός Κόρμπιν το 32,3 %. Δηλαδή, διαφορά μόλις 11,3 % !!!) Aπό την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει η δύναμη των παρατάξεων σήμερα στην Ελλάδα. Δηλαδή, Δεξιά - Κεντροδεξιά, (Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή, Δημιουργία Ξανά, 'Ελληνες για την Πατρίδα), 55 %, Κέντρο - Κεντροαριστερά, (Κίνημα Αλλαγής, Ένωση Κεντρώων), 8 % και Αριστερά - Ακροαριστερά, (Σύριζα, Μέρα 25, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερία, Λαϊκή Ενότητα, Ανταρσύα), 37 %. Με απλά λόγια, "αριστερούληδες" την βάψατε!!!

Εχιδνα

Το γκαλοπ να το ξανακανεις οταν οι νεκροι φτασουν τους 1000.... Το Ματι ειναι αστειο σε αυτο που θα δουμε. Διπλασιους νεκρους εχετε & ειναι μονο η αρχη... Ο χειμωνας θα σας ξεβρακωσει φιλελεδες....

ς

σε συγχερω,γιατι μοιραζεις εγκεφαλικα στους συριζαιους,ακου,ενα πραγματικο περιστατικο,απο παλια εχω καποιους φιλους συριζαιους,με τους οποιους συζηταμε πολιτικα,καθε φορα που συζητουσαμε επι ωρες ατελειωτες οταν εφευγα για το σπιτι μου απο την πολυ ζαλαδα εχανα το δρομο,ανησυχησα,πηγα σε γιατρο συριζαιο ο οποιος με ηξερε του ειπα τι μου συνεβαινε,επειδη ηξερε με ποιους εκανα παρεα τους ενημερωσε και τους ειπε,οταν ο κωστας θα φευγει ενας απο εσας εκ περιτροπης θα τον πηγαινει σπιτι του και θα τον παραδιδει στη γυναικα του,εκτοτε αυτο γινεται καθε φορα που φευγω απο την παρεα,στη συνεχεια,ρωτησα το γιατρο γιατι να γινεται αυτο,ο γιατρος μου ειπε εμεις οι συριζαιοι εχουμε το προσον τον συνομιλητη μας να του κανουμε το κεφαλι κουδουνι,εαν δεν κανουμε το κεφαλι του συνομιλητη μας κουδουνα,δεν ειμαστε συριζαιοι,το καταλαβες μου λεει,το ειχα υποψιαστει του λεω,.αυτοι ειναι οι συριζαιοι,

Στον αιώνα τον άπαντα...

Δεν πρόκειται να επανέλθετε στην εξουσία "αριστερούληδες"!!! 'Οπως είναι λογικό, δίκαιο και απολύτως αναμενόμενο.

Ακολούθησα την προτεινόμενη διαδρομή...

Και επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζεις. Συνιστώ σε κάθε αναγνώστη των σχολίων να επισκέπτεται τακτικά τον ιστότοπο αυτόν, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος.

Προς βαυκαλιζόμενους συριζαίους: Το "Προοδευτικό Μέτωπο" και η μαρμάγκα...

Ο Σύριζα αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνος του τη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκει να συμπήξει "Προοδευτικό Μέτωπο", (υπό την ηγεσία του...). Σε ποια κόμματα απευθύνεται; Προφανώς, στα αριστερά κόμματα, (κάθε απόχρωσης...). Ποια είναι αυτά τα κόμματα; Το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25 και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.). Ποια από αυτά τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τη σύμπηξη "Προοδευτικού Μετώπου"; Το ΚΚΕ, (το οποίο ζει στο δικό του κόσμο) και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.), τα οποία κατηγορούν τον Σύριζα για ανεπίτρεπτη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία. Ποια κόμματα απομένουν; Το Κίνημα Αλλαγής, (το οποίο έχει αποφασίσει την αυτόνομη κάθοδό του στις επόμενες εθνικές εκλογές και απέρριψε την σχετική πρόταση του Σύριζα, στις 14-05-2020, ενώ το 70 % των οπαδών του οποίου δεν θέλουν τον Σύριζα ούτε ζωγραφιστό...) και το Μέρα 25, (του οποίου ο επικεφαλής Γιάννης Βαρουφάκης είναι στα μαχαίρια με τον Αλέξη Τσίπρα). Συμπέρασμα: το "Προοδευτικό Μέτωπο" το έχει ήδη φάει η μαρμάγκα...

Απόλυτη κυριαρχία.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Δείχνουν την απόλυτη κυριαρχία της Δεξιάς - Κεντροδεξιάς παράταξης και αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακά θα συρρικνωθεί υπέρ της, ακόμα περισσότερο, ο χώρος του Κένρου - Κεντροαριστεράς.

Ελεος...συντροφε

Ετσι οπως πας θα μας κανεις ολους Νεοδημοκρατες .

Γράφετε από λεξει

ελπίζω να φτάσουμε το σύστημα υγείας στα όριά του. Δεν ντρεπεστε; Μα σοβαρά κ. Μακρυγιαννη, δεν ντρέπεστε; Εύχεστε να αρρωστήσουν όσο πιο πολλοί συμπολίτες μας για να αποδείξετε ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά. Δεν ντρέπεστε;

Τι δεν καταλαβες ?

Οι κομμουνιστες παντα επενδυουν στο χαος προκειμενου να επικρατησουν για να εξαθλιωσουν και να σκλαβωσουν τους λαους .Εχουν ομολογησει αλλωστε οτι επεδιωξαν και την Μικρασιατικη καταστροφη κι αυτο επειδη ο Λενιν τους ειχε βαλει να σαμποταρουν την εκστρατεια μας .

Ελπιζουμε να ΜΗ φτασει το συστημα υγειας στα ορια του

Γραφει το αρθρο! Εχετε παθει πανικο, γαλαζια τρολ, βλεποντας τι ερχεται με τα τραγικα λαθη των αΧριστων σας...

yolo

Όταν χρησιμοποιούνται οι λέξεις "γελοιότητα" και "ψεκασμένοι", θα πρέπει να αναφέρεται και η αντίστοιχη μονάδα μέτρησης. Μέχρι το 2015 γνωρίζαμε περίπου το μέγεθός της. Έκτοτε απογειωνόταν ημερησίως και το χάσαμε για πάντα. Οι original γελοίοι και ψεκασμένοι δεν ήταν που έσκιζαν καλσόν στην πλατεία Κλαυθμώνος επειδή είχαν χάσει την ελευθερία τους από την νέα "χούντα" των φιλελέδων επί lockdown; Γελοίος, ψεκασμένος και, το κυριότερο, εγκληματικά ανεύθυνος είναι αυτός που παίζει με την ζωή και τον θάνατο για να μην πεθάνει ο ίδιος στην κοσμική ανυπαρξία του. Τώρα μπορείς να σβήσεις το σχόλιο και να βάλεις στην θέση του το επόμενο που σε βρίζει και αποκαλύπτει τους "δεξιούς". Αυτό είναι το τελευταίο καταφύγιο των λαϊκιστών, ενώ τρώνε νωχελικά την πίτσα τους.

κωστας

Γιατι η αριστερα εχει εντονο προβλημα αναγνωρισης της πραγματικοτητας; Η εστω και της πιθανοτητας για κατι διαφορετικο; Λοιπον κ. Μ., δεν ειναι συνωμοσια, ουτε ειναι ανικανοτητα (την οποια θα επρεπε να αναγνωριζετε, γιατι οταν συχναζατε στους περι τον Τσιπρα, ειχατε την ευκαιρια να την παρατηρησετε απο κοντα). Το θεμα ειναι πρακτικο. Η κυβερνηση αντεδρασε γρηγορα και μαζεψε τα κρουσματα με εντυπωσιακη ταχυτητα, κλεινοντας ομως την οικονομια. Υπηρχαμε καποιοι που λεγαμε τοτε οτι καλο το σωσιμο ζωων (τονος στο δευτερο ω), αλλα η φυλακη δεν ειναι μακροπροθεσμη λυση. Φυσικα, δεν υπηρχε επιλογη, γιατι εσεις οι ιδιοι αριστερουληδες θα τους ειχατε φαει ζωντανους με λιγους περισσοτερους νεκρους. Εδω ειχατε να ισοσκελισετε ολοκληρο Ματι... Μπαινουμε τωρα σε φαση βου, και αρχιζουν τα δυσκολα. Για να βγει μεροκαματο, θα πρεπει η καθε Μυκονος να χοροπηδαει ολο το βραδυ. Αλαργα και αγαπημενοι δεν δουλευει εκτος απο την γερουσια. Το πρωτο δυσκολο εργο ειναι να πεισεις τους ξενους να ερθουν, και σ'αυτο βοηθα το να μην εχεις κρουσματα. Αλλα ουτε μπορεις να τους σταματας ολους στα αεροδρομια, ουτε να τους βαζεις στα 2 μετρα στα μπητσομπαρα. Ουτε εχει εννοια να ελεγχεις τους παντες. Και τι να ενημερωσεις; Οτι δεν γινεται να ζουμε εσαει με επιδοματα; Οτι αν δουλεψετε, θα αρρωστησετε και μερικοι θα πεθανετε; Ομως ο Τσουπρας εχει την λυση: Φοροι στο "κεφαλαιο", παροχες "στο ποπολο"... Ομως τοτε το κεφαλαιο παιρνει των οματιων του και φευγει, και το ποπολο καταληγει να τρωει ο ενας τον αλλο. Η πρωτη αποψη ειναι ρεαλιστικη, αλλα πολιτικα προβληματικη. Η δευτερη αποψη ειναι... αριστερη... Ξερεις εσυ, μαζι με τους αγανακτισμενους και τους χορευτες της πλατειας, που μεσα σε εξι μηνες εκλεισαν τις τραπεζες και πανηγυριζαν που εδωσαν φιλοδωρημα τα χριστουγεννα.

Φαίη

Πέστα ντε, που από την πολλή αριστερίλα και τις παρωπίδες δεν καταλαβαίνουν το τι π.π.ριές γράφουν.... Ολοι οι υπόλοιποι, που είμαστε άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία, (γιατί πόσοι πια είναι οι μπαχαλάκηδες, φυλακισμένοι, ελληνοποιημένοι, επιδοματάκηδες, ρομά?? οι ψηφοφόροι δηλαδή του άχαστου) κάνουμε το σταυρό μας κάθε μέρα, ακόμα και οι άθεοι, ευχαριστώντας τα θεία που αυτά που μας βρήκαν έγιναν όταν είχαμε στείλει σπίτι τους τους άχρηστους....Γιατί αλλιώς, όσοι επιβίωναν από τον κινεζοιό, θα πήγαιναν υποχρεωτικά σε φροντιστήρια για την εκμάθηση τουρκικών....Γιατί μαζί με καναδυό εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα είχαν μπει στη χώρα και οι τούρκοι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία