Η Ζέτα Δούκα, η Κεφαλονιά και το κουκούτσι από την ελιά
nea_2

Εύα Παυλάτου

Η Ζέτα Δούκα, η Κεφαλονιά και το κουκούτσι από την ελιά

Η Κεφαλονιά διαθέτει πληθώρα από καλά εστιατόρια και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ, μεμονωμένο το περιστατικό που συνέβη στη Ζέτα Δούκα

Μια κακή εμπειρία περίμενε την γνωστή ηθοποιό, Ζέτα Δούκα, σε εστιατόριο, στην Άσσο της Κεφαλονιάς. Η Άσσος είναι ένα γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό στο όμορφο νησί του Ιονίου, με άνετα καταλύματα, καλά εστιατόρια με παραδοσιακή κεφαλονίτικη κουζίνα και επιπλέον, έχει έναν δραστήριο πρόεδρο, που είναι «πανταχού παρών» στα προβλήματα της περιοχής του.

Δυστυχώς, η Ζέτα Δούκα είχε την ατυχία να πάει για φαγητό σε ταβέρνα του χωριού, όπου μέσα στο ιμάμ που παρήγγειλε την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη... ένα κουκούτσι ελιάς. Όπως αναφέρει η ηθοποιός στο story που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram «προφανώς κάποιος την είχε φάει (την ελιά) μέσα στο ιμάμ», δηλαδή της σέρβιραν να φάει τα αποφάγια κάποιου άλλου. Και το κακό δεν σταματά εδώ, εκτός από τα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε στο Instagram η ηθοποιός, την επόμενη ημέρα το πρωί, όταν πήγε να πάρει καφέ από κατάστημα στο χωριό, ο άνθρωπος που εργαζόταν στην καφετέρια (συγγενής του «εστιατόρα με το κουκούτσι»), η Ζέτα Δούκα και η φίλη της, Μαρία Ναυπλιώτου, ήρθαν αντιμέτωπες «με απίστευτο λεκτικό bullying», αντί για μια συγγνώμη.

Αν και η ηθοποιός τονίζει στην ανάρτησή της πως το περιστατικό δεν θα χαλάσει τη γνώμη που σχημάτισε για το όμορφο νησί, είναι γεγονός πως στην Κεφαλονιά δεν αξίζει αυτού του είδους η αρνητική διαφήμιση, που γίνεται χάρη σε έναν επαγγελματία (;), ο οποίος δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Η Κεφαλονιά, ένα μαγικό, πανέμορφο νησί, με μοναδικές παραλίες, καταγάλανα νερά, όμορφα χωριά και εργατικούς, έξυπνους ανθρώπους, παλεύει το φετινό καλοκαίρι να προσελκύσει τουρίστες καθώς οι Βρετανοί, που αποτελούν, συνήθως, το 65% των επισκεπτών εδώ και δεκαετίες, φέτος δεν ήρθαν στο νησί, παρά ελάχιστοι, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων της κυβέρνησης Τζόνσον.

Οι επαγγελματίες του Τουρισμού, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, εστιάτορες, κάνουν ό,τι μπορούν για να έρθουν επισκέπτες στην Κεφαλονιά, έστω και την τελευταία στιγμή. Ειδικότερα, τα ξενοδοχεία, επιβαρυμένα και με τα πρόσθετα έξοδα, λόγω των μέτρων για την πανδημία (σεμινάρια στο προσωπικό, ατμοκαθαριστές, κλπ) σηκώνουν το βάρος καθώς είναι εκείνα που δίνουν συχνά μειωμένες τιμές, ώστε να έρθει ο επισκέπτης στο νησί. Από την άλλη, οι δήμοι του νησιού με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων προσπαθούν να προσφέρουν ψυχαγωγία και στιγμές χαλάρωσης στους τουρίστες, που φέτος το καλοκαίρι επέλεξαν το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου για τις διακοπές τους.

Όσο για τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, είναι όλα καθαρά, με πεντανόστιμο φαγητό και πρόθυμο προσωπικό. Το ατυχές περιστατικό που συνέβη στη Ζέτα Δούκα είναι μεμονωμένο, όμως, είναι κρίμα σε μια δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό στο νησί, ένας επαγγελματίας (;) να εκθέτει με αυτό τον τρόπο την αρχόντισσα του Ιονίου. Δυστυχώς, σε πολλά νησιά, εκτός από τους σοβαρούς επαγγελματίες, υπάρχουν και οι «αλεξιπτωτιστές», που συχνά έρχονται από άλλα μέρη, ανοίγουν για 2 με 3 μήνες και κοιτάζουν, όχι πώς να δουλέψουν σωστά με σεβασμό στον πελάτη, αλλά πώς να βγάλουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ