danikas_dimitris

Ο μέγας λαθρεπιβάτης

Δημήτρης Δανίκας

Κέρδισα  το  στοίχημα. Ο  Κυριάκος τους έχει κάνει άνω κάτω.  Ολοι  ψάχνονται . Ολοι  την πατάνε. Παταγωδώς. Να  σούρνεσαι από αλλεπάλληλα  χαχανητά διαρκώς. Μοιάζει με ανέκδοτο. Ομως δεν είναι. Πρόκειται  για «προαιώνια»   κολλήματα. Για παροιμιώδη ανικανότητα. Και για αθεράπευτη «μυωπία»

Μα βρε Αλέξη μου στο είχε πει και το είχε διαλαλήσει σε όλους τους τόνους. Τίποτα εσύ. Εκεί κολλημένος στον Προκόπη Παυλόπουλο. Αφού στο είχε πει. Πως, δηλαδή, το όνομα του υποψήφιου για το υπέρτατο θεσμικό αξίωμα της χώρας θα είναι δύσκολο, απ όλους, να απορριφθεί.

Τίποτα δεν κατάλαβες εσύ; Τίποτα δεν υποπτεύθηκες; Και κανείς, μα ουδείς, εκ του στενού σου κύκλου, δεν σου ψιθύρισε το κάτι τις στο αυτί; Τίποτα και κανείς!

Γιατί λοιπόν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου; Για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως: επειδή υπεράνω πάσης υποψίας. Επειδή προέρχεται από άλλον κομματικό φορέα. Αριστερότερα της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας. Επειδή είχε την στοιχειώδη ευαισθησία-πράγμα εντελώς άγνωστο για την πολιτική «παχυδερμία»-να αυτοεξαιρεθεί από συζήτηση περί τηλεοπτικών αδειών.

Επειδή διαθέτει μέγιστη οικολογική ανησυχία. Επειδή ουδεμία κηλίδα στο βιογραφικό της. Επειδή είχε προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για προέδρος του Συμβουλίου Επικρατείας. Τότε που ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία την είχαν καταψηφίσει. Κακώς, κάκιστα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γεγονός που επιβεβαιώνει τον ακατανίκητο κανόνα των ιθαγενών πολιτικών πως σημασία δεν έχει η αξιοσύνη αλλά η κομματική προέλευση του καθενός. Κυριάκο φρόντισε να το αλλάξεις αυτό.

Και επειδή η περίπτωσή της, από την πρώτη ψηφοφορία της 22 Ιανουαρίου, θα συγκεντρώσει 266 ψήφους, κυρίως από Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Κίνημα Αλλαγής.

Με απλά λόγια ο Κυριάκος έπραξε ευφυώς και πονηρώς. Εκτόπισε τον Αλέξη Τσίπρα. Τον ανάγκασε να υποχωρήσει και να υποκλιθεί κι αυτός. Δημιούργησε όλες τις προυποθέσεις για την ενότητα της χώρας. Ακολουθεί, πιστώς, τον κανόνα των συναινέσεων και των ευρύτερων συγκλίσεων.

Ετσι καταφέρνει να συμφλιώνει αντί να διχάζει. Πράγμα που όχι μόνο απέφευγε, αλλά επιδιώκε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι έτσι με την συναίνεση για το όνομα του Προέδρου και ίσως για τον εκλογικό νόμο, θα προσπαθήσει να πορευτεί πάνω στο ναρκοπέδιο της εξωτερικής πολιτικής.

Γιατί αγαπητέ μου το πρόβλημα δεν είναι το όνομα του Προέδρου. Ούτε η εκκαθάριση από τους καταληψίες. Για όνομα του θεού. Αυτά είναι τα ψιλά, τα εσωτερικά, τα ενδοοικογενειακά. Το πρόβλημα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Το πρόβλημα είναι οι ιμπεριαλιστικές διαθέσεις της Τουρκίας. Το πρόβλημα είναι η σιωπή της Ευρωπαικής Ενωσης. Το πρόβλημα είναι τα αλλοπρόσαλλα μηνύματα του Λευκού Οίκου και της Ουάσινγκτον D.C .

Γι αυτό ο Κυριάκος συνεχώς διαμορφώνει προυποθέσεις συγκλίσεων και συναινέσεων. Γι αυτό μοιάζει με ξένο σώμα για το φθαρμένο προιόν που ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία”. Γι αυτό φέρει αέρα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Και γι αυτό θα τον έλεγα ¨λαθρεπιβάτη” . Δηλαδή λαθραίο επιβάτη στο νεοελληνικό όχημα ξεπερασμένων μηχανών, ανθρώπων, αντιλήψεων και στρατηγικών!

ΣΧΟΛΙΑ (54)

ΣΟΒΑΡΟΣ

ΕΝΑΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ,ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ 81 ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΤΟΝ.. ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ,Η ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ,ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ..ΘΕΤΙΚΟ,ΣΤΟ..ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ..ΜΕΜΦΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ..ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ,ΑΠΙΘΑΝΗ,ΑΗΤΤΗΤΗ OMAΔΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΒΗΜΑ.ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ..ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ.

Ώπα

μοιάζει με ξένο σώμα για το φθαρμένο προιόν που ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία”. Ε τότε κύριε Δανίκα ας εγκαταλείψει το φθαρμένο προϊόν και ας βγει με δικό του. Ε ρε γλέντια....

χμμμ

κοίτα να δείς που τώρα που συμφέρει το κόμμα επιτρέπεται το πρώτο συνθετικό λάθρο!

16

Ο παππούς Σταύρος Νιάρχος απουσιάζει -ο εγγονός Σταύρος & η Ευγενία- δεν απουσιάζουν. Ο Παναγιώτης Κονδύλης απουσιάζει μαζί με τον Μάνο Κατράκη, και την Κάλλας. Η Νανά Μούσχουρη, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ξαρχάκος, Γαβράς, είναι προχωρημένης ηλικίας ; Ο Δημήτρης Νανόπουλος δεν θα ήταν εξαίρετη επιλογή ; Ο Obama αν του παραχωρούσε η κυβέρνηση ελληνικό διαβατήριο ; θα υπήρχε κώλυμα απο την αμερικανική νομοθεσία ;

Όσο Α-βυσσαλέο & Α-γεφύρωτο το εγκεφαλικό κενό, τόσο υψηλότερη η πλήρωση με μπετά.

Τοίχο τοίχο, στοιχημένα ΟΛΑ τα εντοιχισμένα μυαλά, στης Φυλακής μας τα Α-όρατα Τείχη, ποθούμε να ορθώσουμε αμέτρητα κάγκελα πιό ανθεκτικά.......................................

Μπετόν αρμέ

Πολύ καλύτερο και ανθεκτικότερο για την κάλυψη του εγκεφαλικού Α-κάλυπτου από το στόκο που πουλούν κάποιοι Ά-εργοι Α-εριτζήδες. Φυσικά δεν είναι ιδανικό υλικό, απλά καλύτερο... Τα κάγκελα δεν είναι μόνο για να αποτρέπουν αποδράσεις, μερικές φορές αποτρέπουν διαρρήξεις.

Βίον ανθόσπαρτον

Πως είναι δυνατόν ο Σταύρος Νιάρχος (εγγονός ) να παίρνει έστω και ριμπάουντ από τον Αμπράμοβιτς τέτοια γυναίκα πυρκαγιά; Αυτος να παρουσιάζεται ένας απλός εκατομμυριούχος (100 μύρια) αυτή δισεκατομμυριούχος (1.2 δις) και επαγγελματικά επιτυχημένη. Και να παρουσιάζεται η Ευγενία στο St. Moritz ως φέρουσα άψογο στυλ με μπουφάν, μαντήλα και γυαλί που φοράνε όλες οι Ελληνίδες στην Αράχωβα. Πληρώσαμε ένα σκασμό λεφτά να μας ξεβλαχέψει ο Κωτσόπουλος και χρεοκοπήσαμε ακόμα και στο ρεπορτάζ λάιφσταϊλ.

Ευκολάκια

Οπως ο Μητσοτάκης αν τον συγκρίνεις με τον Τσίπρα είναι πολιτική διάνοια εέτσι και η Σακελλαροπούλου άμα τη συγκρίνεις με τον Παυλόπουλο προεδράρα θάναι. Αυτά που λέω είναι η προσωπική μου άποψη κατά 75.112%. Καλό θάταναι κατά 24.888% να περνάνε από δω και πέρα υποψήφιοι-ες πρόεδροι της Δημοκρατίας από τη Βουλή για συνέντευξη να ακούγονται και οι αντιρρήσεις των διαφωνούντων.

All roads lead to Broads...Not to burst any (pro-fit)stitutional bubbles... just to paint 'em pink

Τα ακριβότερα γύφτικα σκεπάρνια στην παγκόσμια ιστορία λωτοφάγων. Αντί να καρφώνουν βάρκες στο Αιγαίο... κόβουν τσάρκες στο Αγοραίο. Εξ' ορισμού όλες οι συγκοινωνούντες συστημικές φούσκες, ΔΕΝ συνθέτουν μια σταγόνα αλήθειας.

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΙ Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΕΦ .Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΑΝΙΚΆ έχει κάνει ΜΑΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΑΠΈΦΥΓΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΌ ΠΑΝΕΎΚΟΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ! ΈΧΕΙ ΛΥΤΆ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΑΟΖ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΑΡΙΚΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.... ΔΕΜΈΝΟ ΚΑΙ ΤΑΙΣΜΕΝΟ! ΔΗΛΑΔΉ.... ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ! ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΥΈΛΙΚΤΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ! Η Κυρία ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.... ΓΥΝΑΊΚΑ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ.... ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ! Θεωρώ ότι αν καταφέρει Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΈΝΑ 50% ΘΕΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΆ ΜΕΤΩΠΑ.... ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΤΆΣΕΙ 45-49%! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΚΗΝΉ....ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΤΌΜΑΤΑ! Το 2021 ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΆΖΟΥΜΕ 200 ΈΤΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΥΘΙΚΉ ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ..... Οφείλουμε απαντήσεις ΣΕ ΤΟΥΡΚΊΑ ΚΑΙ ΕΕ!

@ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δέν θέλει η ΝΔ νά εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νά υπάρχει κάπου εκεί, νά λέει αυτά πού λέει καί νά κάνει αυτά πού κάνει. Πώς αλλιώς θά φαίνεται η ποιοτική διαφορά άν δέν υπάρχει μέτρο σύγκρισης;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία